Sparta Nijkerk - S.D.C. Putten 2-0

27 oktober 2018 21:00

Foto Melis Geurts

S.D.C. Putten heeft de Veluwsw derby tegen Sparta Nijkerk met 2-0 verloren. Op deze uitslag viel weinig af te dingen. Gedurende de eerste helft wisten de Puttenaren de Nijkerkse doelman Manuel Hoogewoning geen enkele keer in verlegenheid te brengen.

Sparta Nijkerk had wel veel meer balbezit, maar wist ook niet vaak in kansrijke positie te komen. Gilbrano Plet had enkele goede acties die werden besloten met een doelpoging, maar S.D.C. Putten doelman Martin van Barneveld wist de pogingen van Plet onschadelijk te maken.

In de 37e minuut kwamen de Nijkerkers op voorsprong , doordat Oskar van Logtestijn een goed lopende Sparta aanval doeltreffend wist af te ronden.

De rust brak aan met een 1-0 stand.

In de tweede helft beet S.D.C. Putten wel wat meer van zich af. In de 47e minuut waren de Puttenaren dichtbij de gelijkmaker toen Alexander Sijtsma uit een corner net naast kopte.

De wedstrijd ging nu wel wat meer gelijk op, maar S.D.C. Putten slaagde er niet in echt doelrijpe kansen uit te spelen. In de 73e minuut schoot Gilbrano Plet na een prima actie de 2-0 binnen en was de wedstrijd gespeeld.

Op verzoek van Sparta Nijkerk, was het aanvangstijdstip van de wedstrijd verplaatst naar 18.00 uur. Bij S.D.C. Putten speelde Rob Buter op de positie van controlerende middenvelder, Jefta van den Broek was weer volledig fit en startte in de basis, hierdoor begon Wilbert Thomassen op de bank.

Gedurende de eerste helft kwam S.D.C. Putten weinig in het spel voor. Het is altijd de vraag of de ene partij ( in dit geval S.D.C. Putten) zich ver terug laat zakken of dat de andere partij ( in dit geval Sparta Nijkerk ) de tegenstander ver terug dringt.

Hoe het ook zij het spel speelde zich hoofdzakelijk af op de Puttense helft. Sparta Nijkerk had veruit het meeste balbezit, al slaagden de Nijkerkers er ook niet in om door te dringen tot het Puttense strafschopgebied en om doelrijpe kansen uit te spelen.

Alexander Sijtsma had de ondankbare taak om de razendsnelle en beweeglijke Gilbrano Plet aan banden te leggen. Sijtsma wist de rappe Nijkerkse aanvaller behoorlijk in toom te houden, al kon hij niet voorkomen dat Plet af en toe de brommer aantrapte.

Wanneer Plet aan de bewaking van Sijtsma wist te ontsnappen, ontstond er dreiging van Spartaanse zijde.  Twee of drie keer lukte het Plet aan te zetten voor een actie en op doel te schieten. De Puttense doelman Martin van Barneveld slaagde er echter zonder al teveel problemen in deze schoten onschadelijk te maken.

Aan de andere kant lukte het S.D.C. Putten gedurende de gehele eerste helft niet één keer om Manuel Hoogewoning tot actie te dwingen.

In de 37e minuut legde Sparta Nijkerk een goed lopende aanval op de mat, welke doeltreffend werd afgerond door Oskar van Logtestijn, hij zette de 1-0 op het scorebord. Met deze stand brak de rust aan.

In de tweede helft probeerde S.D.C. Putten wat meer onder de Nijkerkse druk vandaan te komen. In de 47e minuut mochten de blauw-witten een corner nemen. Uit deze corner kopte Alexander Sijtsma bij de tweede paal rakelings naast.

Het spel golfde nu wat meer op en neer en speelde zich ook wat meer op de Nijkerkse helft af. De Puttenaren wisten in deze fase ook enkele corners af te dwingen.

Ongeveer na 10 minuten kwam Sparta Nijkerk er weer een keer gevaarlijk uit , maar ook nu redde doelman Van Barneveld bekwaam.

Met bijna een uur op de klok besloot trainer Michael van den Berg een wissel toe te passen. Hij haalde middenvelder Jefta van den Broek naar de kant en bracht de wat meer aanvallend ingestelde Wilbert Thomassen binnen de lijnen.

Kort hierna was er weer een behoorlijke scoringskans voor de thuisclub, maar Thomas Amende wist het schot te blokken en daarmee het gevaar te keren.

Bij S.D.C. Putten kwam Wouter de Bruin nog in het veld ter vervanging van Benjamin Huisman.

In de 73e minuut ging Gilbrano Plet er weer een keer van door, hij trok naar binnen en haalde van 25 meter uit, deze keer moest doelman Van Barneveld het antwoord schuldig blijven en ook hij kon niet voorkomen dat Plet zijn ploeg op een 2-0 voorsprong bracht.

Kort hierna kwam bij S.D.C. Putten aanvaller Kevin van der Vlag in het veld voor verdediger Martijn Duits.  Tien minuten voor het einde van de wedstrijd was er eigenlijk voor het eerst een goed lopende Puttense aanval te bespeuren. De bal werd uiteindelijk teruggelegd op Wilbert Thomassen die zich ter hoogte van de 16 meterlijn bevond.Helaas raakte Thomassen de bal net niet helemaal goed, waardoor deze hoog over het Nijkerkse doel verdween.

In de slotfase van de wedstrijd bracht ook Sparta Nijkerk trainer Eric Speelziek nog enkele verse krachten in het veld.  Jesse Buitenhuis werd vervangen door Mark Groenewoudt en Brian Bawuah loste Frank Heus af.

In de stand kwam geen verandering meer, waardoor Sparta Nijkerk deze wedstrijd verdiend met 2-0 won.

Zaterdag aanstaande ontvangt S.D.C. Putten op het eigen sportpark “De Putter Eng “D.E.T.O.  Twenterand uit
Vriezenveen. Deze wedstrijd begint 14.30 uur.

Melis Geurts heeft van de wedstrijd Sparta Nijkerk – S.D.C. Putten een fotoverslag gemaakt. Voor het fotoverslag van Melis, klik op onderstaande link.