SDC Putten – R.K.C. Waalwijk 0-3

25 augustus 2020 22:00

SDC Putten oefende vanavond tegen Eredivisionist R.K.C. Waalwijk, de Puttenaren wisten de schade te beperken tot 0-3. Ruststand 0-2.

SDC Putten presenteerde zich vanavond aanzienlijk beter dan afgelopen zaterdag. Zoals mocht worden verwacht was R.K.C. Waalwijk de betere ploeg. De gasten hadden ook het meeste balbezit en wisten SDC Putten vaak terug te dringen op eigen helft.

SDC Putten functioneerde echter als een hecht team en gaf weinig echt doelrijpe kansen weg.  In de 10e minuut werd een onhandig moment in de opbouw van de Puttenaren, genadeloos afgestraft. Chris David veroverde de bal en speelde James Efmorfidis aan, deze stoomde op het Puttense doel af en liet ook SDC Putten doelman Van Barneveld kansloos 0-1.

Kort hierna ontstond er een mogelijkheid voor de blauw-witten. Rob Buter gaf een goede voorzet op Rick Degenaar.  De kopbal van de Puttense spits kon worden gepakt door doelman Mike Grim.

SDC Putten speelde compact en hield de linies dicht bij elkaar en wist af en toe gevaarlijk uit te breken. Na ruim een kwartier spelen gaf Jurian van den Brink een goede voorzet op Michel van Aggele. Van Aggele legde goed terug op Rafael Boer. De inzet van Boer kon maar net tot corner worden verwerkt door de Waalwijkers.

Een vrije trap van Mauro Franken zorgde eveneens voor dreiging, in eerste instantie belandde deze vrije trap in de muur, Franken kon de bal opnieuw veroveren, nu wist doelman Grim het schot van Franken te pareren.

Na een half uur spelen werd de thuisclub opnieuw gevaarlijk. Michel van Aggele zette aan voor een goede actie, zijn voorzet was helaas net te scherp voor de inlopende Jurian van den Brink.

In de 40e minuut werd een diepe bal vanuit het middenveld goed ingeschat door David Min, hij was los van zijn tegenstander en omspeelde ook doelman Martin van Barneveld en schoot vervolgens de 0-2 op het scorebord.

In de tweede helft kwam bij SDC Putten Thijs Laan in het veld voor Martin van Barneveld.  Bij R.K.C. kwamen Gaari, Van Grunsven, Langras en El Haddouti in de ploeg .

Ook nu zocht de ploeg van trainer Fred Grim regelmatig het Puttense doel, maar toonden de Waalwijkers zich slordig in de afwerking. Ook moet worden gezegd dat doelman Thijs Laan een aantal prima reddingen verrichtte.

Na bijna een uur spelen kwam bij SDC Putten Joshua Driehuis in het veld voor Rafael Boer.  Ook RKC paste nog wat wissels toe, Hans Mulder en Chris David werden vervangen door Melle Meulensteen en Richard van der Venne.

Bij RKC kwam even later Anas Tahiri ook nog in het veld ter vervanging van Lennaard Daneels.  Een kwartier voor het einde wisselde de thuisclub ook nog twee keer Rick Degenaar en Mauro Franken verlieten het  veld voor hen in de plaats kwamen Rik Vermeij en Vincent ter Burg.

In de 80e minuut wist opnieuw David Min te scoren, hij kreeg de bal ter hoogte van de strafschopstip en schoot met rechts hard en hoog binnen, hij bepaalde de eindstand op 0-3.

In de slotfase van de wedstrijd kwamen bij SDC Putten Benjamin Huisman en Kevin Schut nog ter vervanging van Iwan Bos en Jordy van Selm.

SDC Putten slaagde er vanavond in een ploeg uit de Eredivisie behoorlijk partij te geven en wist een grote nederlaag te voorkomen.

Zaterdag 29 augustus speelt SDC Putten opnieuw een oefenwedstrijd op eigen veld tegen een gerenommeerde tegenstander. Dan komt tweede divisionist G.V.V.V. naar de “Putter Eng”.

Deze wedstrijd begint 14.30 uur.

Voor foto’s van de wedstrijd SDC Putten – RKC, gemaakt door Melis Geurts klik op onderstaande link:

Bron: Foto : Melis Geurts