GC & FC Olympia - SDC Putten 1-3

26 november 2022 21:45

Jesse Schuin bezorgde SDC Putten vanavond de overwinning in Gouda. Hij nam alle Puttense doelpunten voor zijn rekening. In de eerste helft hadden de Puttenaren het betere van het spel, doelman Thod Velanas hoefde nauwelijks in actie te komen. Jesse Schuin schoot 2 x raak, zodat er met de rust een 0-2 stand op het scorebord stond.
In de tweede helft schakelde Olympia een tandje bij en had SDC Putten het lange tijd moeilijk. Doelman Velanas moest nu regelmatig vol aan de bak. Gezien het spelbeeld was het niet vreemd dat Olympia de aansluitingstreffer scoorde. Daarna waren er momenten waarop SDC Putten wankelde. Uiteindelijk scoorde Jesse Schuin zijn derde goal en maakte aan alle onzekerheid een einde.

GC & FC Olympia is van oorsprong een zondagclub, maar is dit seizoen met het eerste elftal over gestapt naar de zaterdagcompetitie. Normaliter werden de velden op zaterdag bespeeld door de jeugd en op zondag door de senioren, daarom is er voor 17.00 uur geen ruimte op het sportpark om de wedstrijden van het eerste af te werken.

SDC Putten trainer Mark Bakker zag geen aanleiding om veel te sleutelen aan het elftal dat vorige week succesvol was tegen NSC Nijkerk. Giovanni Hiwat liep afgelopen dinsdag in de bekerwedstrijd tegen v.v. Hellendoorn een enkelblessure op en was niet fit genoeg om vandaag te kunnen spelen.

Jordy van Selm keerde terug in de basis en bezette de rechtsback positie. Hierdoor verhuisde Noevel Kasmi naar de linkerkant. Daan Wierenga  vormde samen met Rob Buter en Mark Bouwman het centrale verdedigingstrio.

Daarvoor opereerde Lars Dekker en weer iets meer naar voren Vincent ter Burg en Steyn van Ark. De Puttense aanval werd vandaag vorm gegeven door Jefta van den Broek en Jesse Schuin.

Het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurde er eigenlijk niet zoveel spectaculairs. Echt grote kansen voor beide doelen deden zich niet voor. SDC Putten probeerde via een gedegen opbouw van achteruit tot mogelijkheden te komen. Olympia speelde de bal vrij snel door het midden naar voren.

De centrale verdedigers van SDC Putten, met name Mark Bouwman en Rob Buter wisten deze ballen vrij gemakkelijk onschadelijk te maken. Doelman Velanas beleefde een rustige eerste helft.

Op het middenveld ontpopte Jefta van den Broek zich als een echte plaaggeest voor Olympia. De Goudse spelers, vooral Tim Radsma en Joris van den Ban hadden veel overtredingen nodig om Van den Broek enigszins in toom te houden.

Na een kwartier spelen kreeg SDC Putten de eerste scoringsmogelijkheid en deze was gelijk raak. Jefta van den Broek kwam aan de rechterkant van het veld in balbezit, hij gaf een goede breedtepass naar Vincent ter Burg aan de linkerkant van het veld, Ter Burg speelde Noevel Kasmi aan, liep zelf door en ontving de bal terug van Kasmi. Ter Burg liep nog enkele passen door en gaf de bal goed voor het doel, daar kwam Jesse Schuin goed voor zijn man en schoot beheerst de 0-1 binnen.

Na de openingstreffer vond het spel hoofdzakelijk plaats tussen de 16 metergebieden, waarbij SDC Putten het meeste balbezit had en het meest dreigend was. Er ontstond een mogelijkheid om gevaarlijk te worden voor SDC Putten, toen Jefta van den Broek op de rand van het strafschopgebied, werd neergelegd en Lars Dekker namens SDC Putten een vrije trap mocht nemen. De trap van Dekker verdween door de Goudse muur, maar kwam recht in handen van doelman Mees van den Berg.

In de 40e minuut veroverde SDC Putten de bal aan de linkerkant van het veld nadat de thuisclub een ingooi mocht nemen. Noevel Kasmi speelde de bal naar Jordy van Selm, die zich op het middenveld aanbood. Van Selm passte op de opgekomen Mark Bouwman, deze speelde de bal door naar Steyn van Ark. Van Ark speelde Jesse Schuin aan. Schuin probeerde de bal bij zich te houden tussen twee Olympia verdedigers in, maar raakte de bal kwijt. Lars Dekker wist de bak opnieuw te veroveren en gaf een kort passje naar Steijn van Ark. Van Ark speelde Jesse Schuin aan, deze nam de bal aan, schermde de bal goed af en schoot met links de 0-2 binnen.

Even later was er een goede mogelijkheid voor SDC Putten om een derde doelpunt te scoren. Jesse Schuin gaf een goede pass op de vrij staande Jordy van Selm. Van Selm schoot rakelings naast.

Tot aan de rust kwam er geen verandering meer in de stand. SDC Putten kon terug kijken op een prima gespeelde eerste helft.

Gelijk aan het begin van de tweede helft was er nog een mogelijkheid voor SDC Putten, door een misverstand tussen een Goudse verdediger en zijn doelman. De bal werd terug gekopt terwijl de doelman uit zijn doel was. Het liep goed af voor Olympia en leverde SDC Putten niet meer dan een hoekschop op.

Enkele minuten later opnieuw een goede Puttense aanval, die werd afgesloten met een schot van Mark Bouwman dat net over ging.

Vrij snel hierna ontstond er serieus gevaar voor het doel van Thod Velanas. In eerste instantie werd de bal van dichtbij op de lat geschoten, vervolgens werd de bal opnieuw ingeschoten, nu werd de bal geblokt door een Puttense verdediger. Nog was het gevaar niet geweken, de bal kwam opnieuw bij een Olympia speler die kon inschieten. Doelman Velanas gooide zich echter in de baan van het schot en wist de bal in zijn bezit te krijgen.

Olympia was duidelijk niet van plan zich bij een nederlaag neer te leggen en was met veel enthousiasme en inzet op jacht naar de aansluitingstreffer. De Puttense doelman had een rustige eerste helft, maar moest nu regelmatig vol aan de bak. SDC Putten slaagde er niet meer in om lang in balbezit te blijven en de druk op het Puttense doel nam toe.

In de 71e minuut wist Olympia na een snelle aanval over de linkerkant van het veld Lion van de Velde te bereiken, die van dichtbij de 1-2 binnen schoot.

Olympia keerde hiermee terug in de wedstrijd, waardoor er een spannend restant van de tweede helft aanbrak.

Bij SDC Putten kwam Kevin Schmidt in het veld voor de moegestreden Jefta van den Broek.  Bij Olympia werden Dani Swets en Joris van den Ban naar de kant gehaald. Zij werden vervangen door Jip Kolenbrander en Lotfi el Adchi.

Olympia speelde nu alles of niets en pompte4 alle ballen gelijk in het Puttense strafschopgebied. Vooralsnog slaagden de Puttense verdedigers en doelman Velanas er in meer tegentreffers te voorkomen.

Met nog zo’n tien minuten te gaan werd Jordy van Selm vervangen door Josh van Lier. Noevel Kasmi verhuisde naar de rechterkant van he veld en Van Lier nam de positie van linker wingback in.

Van Lier kende een prima invalbeurt en zorgde gelijk voor meer dreiging aan de linkerkant. Hij wist en afvallende bal goed op te vangen . Hij ontdeed zich met enkele handige bewegingen van zijn tegenstander, haalde de achterlijn en gaf vandaar een goede voorzet op Jesse Schuin bij de tweede paal. Schuin kon er net niet goed bij om binnen te koppen.

In de 87e minuut roeide Noevel Kasmi de bal naar voren aan de rechterkant van het veld. Jesse Schuin maakte zich breed en wist de bal in zijn bezit te krijgen. Hij draaide wat heen en weer, zette daarmee zijn twee bewakers op het verkeerde been . Hij schoot diagonaal in en ook doelman Mees van den Berg had hier geen antwoord op. Schuin scoorde zijn derde treffer van de avond en gooide de wedstrijd daar definitief mee op slot.

Even later kreeg de man van de wedstrijd een publiekswissel. Onder luid applaus van de meegereisde Puttenaren en de Puttense bank ging Schuin naar de kant. Joppe van Krevel nam de vrijgevallen plaats in.

De talentvolle en vanavond prima leidende scheidsrechter Jessey van Pinxteren vond het wel welletjes en floot voor het eindsignaal.

Montfoort SV ’19 had ook gewonnen en blijft de koploper, door de overwinning op Olympia staat SDC Putten nu alleen op de tweede plaats, met drie punten achterstand op de koploper en één punt voorsprong op de nummer drie, v.v. Z.O.B.

Zaterdag a.s. ontvangt SDC Putten op eigen veld v.v. Monnickendam. Deze wedstrijd begint 14.30 uur.

Ook van deze wedstrijd maakte Melis Geurts een fotoverslag. Voor deze foto’s klik op onderstaande link:

Bron: Foto : Melis Geurts