Start van de Zwaluwen Champions League - SDC Putten

Start van de Zwaluwen Champions League

SDC Putten JO15-2

3 - 1

DVS'33 Ermelo JO15-3

14'
... (schot)
Jens Verhoef (afstandschot)
35'
Kris van Kempen (afstandschot)
53'
69'

Competitie

5e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 06

Datum

3 september 2022 9:00

Scheidsrechter

H.G.J. Kroes

Accommodatie

Sportpark Putter Eng
Roosendaalseweg 111
3882MN
PUTTEN
tel. 0341-353497

Zelf ben ik als amateurverslaggever nieuw bij dit team dus ik ken de jongens nog niet allemaal, maar ik hoop alle namen in dit verslag wel goed te hebben.

Op deze zonnige zaterdag beginnen wij de bekercampagne thuis tegen DVS ’33 JO15-3 uit Ermelo.

Na een warming-up, even lekker intrappen en als de scheidsrechter zijn controles langs het veld heeft gedaan mogen de gasten uit Ermelo om 09.00 uur aftrappen. We zijn niet geheel compleet. Jonas is helaas geblesseerd en doet vandaag niet mee.

Langs de kant, lekker in het zonnetje, zien wij dat onze jongens lekker aan het voetballen zijn. In de eerste minuut krijgen wij al een kans die wordt verwerkt tot corner en niet veel later een opgevangen bal die bij Jens V. komt, hij ziet zijn schot geblokt worden door de verdediging. Tussendoor probeerde de grensrechter van DVS ’33 de scheidsrechter uit door buitenspel te vlaggen bij een ingooi. De scheidsrechter pakt hem terug door twee keer voor buitenspel te fluiten terwijl de grensrechter niet vlagt.

Tot halverwege de eerste helft heeft DVS alleen wat kansen met een counters, waarvan er één gevaarlijk was. Een lange bal van DVS gaat over de verdediging heen en de aanvaller heeft vrij baan. Bas is echter alert en glijdt de bal voor de aanvaller weg. De overige aanvallen werden door de verdediging opgevangen en weggewerkt. In de 14e minuut is het dan echter toch raak als de verdediging de bal niet makkelijk kan wegwerken en DVS de bal binnen kan schieten.

SDC lijkt gelukkig niet echt onder de indruk want ze gaan steeds beter en vaker de aanval opzoeken. Niek gaat via zijkant richting de achterlijn en geeft de bal voor op Renzo. Deze probeert de bal met een sliding nog binnen te schieten, maar de keeper pakt hem uit de hoek. Ook George probeert het met een strakke voorzet voor het doel langs, maar ditmaal komt Renzo net een teenlengte tekort om te schieten.

Op slag van rust komt de bal bij Jens Verhoef, hij legt de bal even goed en met een strak schot (de bal draaide denk ik niet eens meer) schiet hij de bal vanaf een meter of 20 in het netje. Met een 1-1 stand gaan we de rust in.

Na rust gaan de jongens verder waar ze gebleven waren. Wanneer Thomas de bal op rechts krijgt van Niek, kapt hij terug en geeft hem weer terug aan Niek. Het schot van Niek gaat net naast. En de volgende aanval gaat van Renzo op links via Ayoub en Niek naar rechts op Thomas. Thomas zijn schot wordt door de keeper gevangen.

We krijgen de kans om op 2-1 te komen wanneer de scheids voor een handsbal fluit en een penalty geeft. Helaas pakt de keeper de penalty uit de hoek. De keeper zit er ook goed bij als Thomas Niek de diepte in stuurt. De bal is net te scherp.

We komen wel verdiend weer op voorsprong. Dit keer is het Kris die de bal van afstand op het doel kan schieten. Hij schiet van een goede 25 meter (kan ook nog wel meer zijn) de bal schitterend in het hoekje. DVS valt hierna een beetje terug. Ze proberen het nog wel, maar komen er niet meer aan te pas. SDC wordt ook wel iets nonchalanter, maar de kansen blijven komen. We hebben nog een afgekeurd doelpunt van Tijs wegens buitenspel en in de laatste minuut komt de eindstand van 3-1 op het scorebord als Jens N. de bal op randje 16 hard binnen mag schieten.

Met een welverdiende overwinning stappen de jongens het veld af en gaan we met een goed gevoel richting de volgende wedstrijd tegen de Kieviten uit Voorthuizen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!