Fluitje van een cent - SDC Putten

Fluitje van een cent

SDC Putten JO15-2

15 - 0

Advendo '57 JO15-2JM

6'
6'
Jens Verhoef (afstandschot)
14'
Jens Nieuwenhuis (afstandschot)
15'
17'
22'
24'
29'
Bas Klok (penalty)
34'
Tijs van de Pol (afstandschot)
42'
59'
64'
68'
Jens Verhoef (afstandschot)
70'

Competitie

5e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 06

Datum

24 september 2022 9:00

Scheidsrechter

M. Pieper

Accommodatie

Sportpark Putter Eng
Roosendaalseweg 111
3882MN
PUTTEN
tel. 0341-353497

Waar de wedstrijd op zich een fluitje van een cent moet zijn op papier is de start van de wedstrijd dit zeker niet. Als de bezoekers uit Ederveen en onze jongens klaar staan horen wij dat de scheidsrechter er niet is. Of hij bang was om nat te worden na de lange periode van mooi weer weten we niet, maar feit is dat er dus niemand geregeld is om te fluiten. Hier zullen ongetwijfeld nog kamervragen over gesteld worden.
Uiteindelijk begint onze trainer Wesley de wedstrijd als scheidsrechter. Hij wordt later vervanger door Kasper.

Zo'n 6 minuten later dan gepland beginnen we dus aan de wedstrijd. Het doel is duidelijk. Advendo staat laatste en heeft al wat behoorlijke uitslagen om hun oren gehad. Wij staan gelijk met Veensche Boys en wij verwachten dat zij hun vierde wedstrijd ook gaan winnen. Met een mooie score staan wij wellicht op doelsaldo eerste en dat kan een mooi uitgangspunt zijn voor de laatste wedstrijd. We zijn niet helemaal compleet. Kris en Jonas zijn vandaag afwezig.
Maar goed, eerst de wedstrijd tegen Advendo. Van het fluitsignaal valt SDC aan. Thomas verovert direct de eerte pass van Advendo en zet daarmee wel de toon. Direct hierna wordt Niek diepgestuurd op rechts. Zijn voorzet wordt nog geblokt. Via links gebeurt hetzelfde na een rush van George en uit de corner van Tijs komt de bal bij Jens N. Zijn schot gaat helaas naast. Aan de andere kant zien we het Advendo ook proberen, maar ver voor ons doel worden ze al tegengehouden.  Als de  linksbuiten de bal heeft pakt Jens V. de spits al op zodat deze geen doorgang heeft. De leider van Advendo laat duidelijk horen dat hij vindt dat dit niet mag en dat deze obstructie moet worden afgefloten. Gelukkig weet de scheids dat dit geen obstructie is en laat gewoon door voetballen.
Het lijkt al lang maar we zijn pas een aantal minuten onderweg als de bal in de voeten van Niek valt en hij vrijuit de bal binnen kan schieten. In dezelfde minuut geeft Niek ook nog een pass op Tijs die daarna de bal binnen kan schieten. Vanaf dat moment wordt het voor de verslaggever nogal druk. Er komen veel kansen. Advendo komt geen moment aan voetballen toe. Sil verdedigd goed uit met een mooie beweging waarvan ik nog steeds niet wat de naam ervoor is. We houden het voor nu nog op een pirouette. De bal gaat daarna direct weer naar voren een schot van Jens V. wordt geblokt waarna de rebound van Tijs naast het doel gaat. Het volgende schot van Jens N. gaat via de onderkant van de lat eruit en de daarop volgende hoge voorzet wordt door hem gekopt, maar net in de handen van de keeper.  En dan lopen we snel iets verder uit. Jens V. schiet van afstand raak en daarna doet Jens N. hetzelfde. Direct daarna schiet Jens N. ook vanaf randje 16 de bal in de hoek. Voor wie de tel al kwijt is. We staan na een kwartier voetbal al op 5-0 voorsprong. En uiteraard gaa we door. Sommige aanvallen worden door Advendo met lange ballen weggewerkt, maar deze worden door Jens V., Sil, Renzo, George en Jari opgevangen en als ze niet ver komen dan staan de rest van onze jongens al klaar om hem op te vangen. Jari schiet zo'n opgevangen bal nog via de onderkant van de lat terug het veld in, waar Ayoub de afvallende bal net naast het doel ziet gaan. Maar de volgende bal valt voor de voeten van Niek en hij schiet raak.
Als Advendo er met een spaarzame actie wel langs komt zorgt Renzo met een mooie sliding ervoor dat Bas het nog steeds rustig heeft. De bal gaat weer snel naar voren en als Ayoub met een mooi actie Sil weet te bereiken, schiet Sil ons op 7-0. Het volgende schot is voor Thomas, maar deze is voor de keeper. En dan begint Jari met wat hoogstandjes. Eerst een mooie stiftje op Ayoub die helaas net buiten spel staat. Daarna een schitterende dieptepass op Tijs, die net de keeper op zijn pad vindt. Daarna weet Thomas Niek vrij te zetten voor het doel en hij schiet raak.
We spelen ook nog een paar minuten met een man minder als Sil even een hak verwart met een bal en een speler enigzins onderuit schoffelt. Advendo krijgt een vrije trap, maar ook deze zet Bas niet aan het werk. Maar dan moet Bas toch aan het werk. Advendo maakt hands in de 16 en wij krijgen een penalty. Bas mag deze nemen en schiet hem beheerst binnen. Hiermee komen we op 9-0 en dit is ook de ruststand.

Na rust veranderd er weinig aan het spelbeeld, behalve dat er niet direct doelpunten vallen. De kansen komen wel. Bijvoorbeeld wanneer Anthony de bal op Niek geeft. Zijn schot is voor de keeper. Via de andere kant gaat George op links naar de achterlijn. Zijn voorzet wordt een corner. Even later krijgt Thomas de kans maar zijn schot gaat via de tegenstander naast. Natuurlijk wordt er wel gescoord. Tijs zorgt met een afstandsschot voor 10-0.
Aan de andere kant is Milan in het veld gekomen die na een blessure gelukkig weer mee kan voetballen. Na een mooi één-tweetje met Thomas kan Milan de bal voorgeven. Deze voorzet gaat dit keer net over de achterlijn. Anthony scoort vandaag ook een doelpunt als hij de bal van Renzo krijgt toegespeeld. Een volgende voorzet van Renzo komt ook bij Anthony, maar ditmaal rolt zijn schot naast het doel.

Er zijn een aantal spelers die nog niet hebben gescoord, waaronder Thomas. Zijn naam wordt regelmatig genoemd door zijn medespelers zodat hij ook zijn doelpunt kan maken. Hij krijgt ook de bal, speelt zich vrij. Zijn schot wordt geblokt en komt voor de voeten van Jens N. die zijn schot naast ziet gaan. En ook hierna missen schoten van Thomas, Anthony en Jens N. het doel. Maar als Advendo de bal na een doeltrap te lang aan de voeten houdt kan Jens N. de bal makkelijk veroveren en de bal binnen schieten. En ook al proberen ze de bal bij te krijgen is het Tijs die na een pass van Jari de 13-0 maakt. En dan is het zover voor Thomas. Hij krijgt de bal, ziet zijn eerste schot geblokt worden, maar de rebound schiet hij mooi over de keeper heen het doel in. We zitten dan ondertussen al vlak voor het eindsignaal. En net voor het eind is het Jens V. die met nog een afstandsschot de 15-0 maakt.

Omdat Veensche Boys met 5-2 heeft gewonnen van VVOP staan wij met een doelsaldo van +31 (34 voor en 3 tegen) op de eerste plaats. Veensche Boys staat tweede met ook 12 punten, maar een doelsaldo van +17. Winnen of gelijkspelen is volgende week voldoende om de eerste plaats te behouden. Een echte kraker dus.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!