Soms heb je van die dagen - SDC Putten

Soms heb je van die dagen

Unicum JO15-3

5 - 2

SDC Putten JO15-2

... (schot)
3'
... (e.d.)
13'
... (schot)
26'
... (schot)
34'
44'
47'
... (schot)
65'

Competitie

4e klasse (2e fase) 13

Datum

12 november 2022 8:30

Scheidsrechter

D.A. Westhoff

Accommodatie

Sportpark Schouw
Schouw 54 54 -01
8232XK
LELYSTAD
tel. 0320-241138

Het is nog donker als wij vertrekken vanaf SDC om 07.15 uur. vv Unicum heeft de wedstrijd die oorspronkelijk om 10.45 uur gepland stond vervroegd naar 08.30 uur. Je zou denken dat ze dit met een reden hebben gedaan, maar als er dan uiteindelijk geen scheidsrechter is geregeld lijken ze er niet echt goed over te hebben nagedacht. Als ik eerlijk ben is Unicum van alle clubs er één waar ik liever niet heen ga. Niets ten nadele van de meeste mensen, maar Unicum heeft een bepaalde reputatie. Ze zeggen vaak dat je schoenen nog van je voeten worden gejat tijdens de wedstrijd. Dit lijkt overdreven, maar als zelfs het wedstrijdsecretariaat het advies geeft om de tassen mee naar het veld te nemen dan zegt dat al wel genoeg. Achteraf gezien is een sportieve wedstrijd en misschien 2 punten het enige wat van ons gestolen is. 

Zodra wij bij het veld' komen valt ons nog iets op. Ik zet veld al tussen haakjes, want het veld ligt nogal verstopt onder een bos van bladeren. Het halve veld ligt er onder. Dit voetbalt vast niet lekker, maar Unicum heeft dan ook geen gouden ploeg die de velden onderhoudt.

Als de wedstrijd begint gaan wij direct in de aanval en de eerste paar minuten lijkt dit ook wel goed te gaan. De scheids fluit al wel snel voor een overtreding van Sil, maar heeft niet gezien dat hij de bal gewoon eerst raakt. Unicum zit er snel goed op en zijn veel aan het bewegen. Onze jongens zitten nog niet helemaal goed in de wedstrijd en als Unicum een schot lost op links houdt Bas deze tegen met een goede redding. Helaas kan hij de rebound niet tegenhouden en we staan na 3 minuten op een 1-0 achterstand. Ook al komen we lastig in het spel er komen wat kleine kansen. Ayoub staat vrij maar krijgt de bal in buitenspel positie. Jens gaat daarna diep na een bal van Milan, maar zijn schot is net niet hard genoeg. Hierna helpen we Unicum ook nog een handje. Weer een voorzet van links wordt door een speler van ons in het doel gewerkt.

Alsof het veld al niet beroerd genoeg wordt het ook nog eens lekker mistig. We kunnen nog wat zien, tenminste de meeste van ons. De grensrechter van Unicum heeft wat last van de mist en zijn richtingsgevoel. Hij schijnt zijn vlag maar één kant op te kunnen zwaaien. Op dit moment hebben we echter nog geluk dat de scheidsrechter wel de goede kant op fluit. Even later fluit hij dan wel pas voor buitenspel van Unicum als iedereen dit naar hem roept, terwijl hij Marco toch duidelijk ziet vlaggen. Wellicht stond Marco net in een stukje dichte mist voor de scheids.
Onze jongens hebben het in deze fase van de wedstrijd lastig. Ballen achterin worden snel naar voren geschoten in de voeten van Unicum en passes over de grond komen niet aan. Unicum profiteert hier goed van en scoren ook de 3-0 en na nog een goede redding van Bas wordt de rebound weer binnengeschoten. Tussendoor duikt Bas ook nog goed een afstandsschot uit de hoek. Op slag van rust komt er nog een counter van Unicum, maar ook deze is voor Bas. 

Na de rust beginnen we goed en lijkt het alsof we elkaar wat beter weten te vinden. Het betere spel resulteert ook in kansen door een schot van Renzo na een diepe bal van Kris en een sliding van Renzo na een diepe bal van Thomas die voor de linker van Niek komt lopen we binnen 3 minuten in naar 4-2. Helaas gaat Unicum hierna over op een andere tactiek en gaat meer overtredingen maken. De scheids helpt ook niet mee om bij de minste aanraking van ons te fluiten voor een overtreding, maar bij een opzichtelijke overtreding op Renzo op de 16 door te laten spelen.  De wedstrijd wordt dan ook wel wat grimmiger. Unicum maakt een grove overtreding op George en dan komt het eerste kleine opstandje. Na het opstandje lijkt Unicum te scoren, maar ditmaal wordt het doelpunt wel afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant wordt een aanval van ons afgefloten voor buitenspel terwijl zelfs de leiding van Unicum aangeeft dat dit nooit buitenspel kan zijn.
Bij de volgende overtreding van Unicum op de enkels van George laat de scheids doorspelen vanwege voordeel. Dit voordeel is er echter niet, maar de hij verzuimt om alsnog de vrije trap te geven. Hierna is hij ook de controle kwijt en fluit hij bijna elke contact af. Hij is wel concequent en doet dit alleen in het voordeel van Unicum. Sil krijgt na een milde overtreding een gele kaart (hij is zijn verzameling aan het uitbreiden). Normaal moet een speler er dan 10 minuten uit, maar in Lelystad zijn er andere regels en Sil mag gewoon blijven staan. Unicum scoort in de laatste minuten ook nog de 5-2. 

Ondanks het slechte vlaggen en fluiten van Unicum en het onsportieve gedrag in de tweede helft is dit natuurlijk niet de reden wij met een verlies het veld aflopen. Onze jongens waren vandaag gewoon niet helemaal scherp en Unicum zat er wat feller op. Het is alleen wel jammer dat zij de wedstrijd op deze manier hebben lamgelegd in plaats van gewoon lekker door te voetballen.  Een gelijkspel had er dan misschien nog wel in gezeten. Wij gaan ons nu opmaken voor de volgende wedstrijd tegen NSC Nijkerk op 19 november 2022 op Sportpark Putten Eng om 10.30 uur.

 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!