Nog steeds ongeslagen - SDC Putten

Nog steeds ongeslagen

Nunspeet JO15-2

1 - 6

SDC Putten JO15-2

... (e.d.)
32'
41'
Jens Verhoef (afstandschot)
47'
57'
65'
69'
... (e.d.)
71'

Competitie

4e klasse (2e fase) 13

Datum

29 oktober 2022 10:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark De Wiltsangh
Sportlaan 1
8072CA
NUNSPEET
tel. 0341 252882

Met een zo goed als volledige selectie gaan we richting Nunspeet voor de wedstrijd tegen hun 15-2. Alleen Jonas is afwezig., maar hij zal binnenkort weer aansluiten bij de selectie. Dit seizoen zijn we nog ongeslagen en we hopen dat natuurlijk door te zetten.

We kennen deze tegenstander nog niet en zodra we beginnen aan de wedstrijd kunnen we gaan kijken met wat voor tegenstander we te maken hebben.  De eerste aanval is voor Nunspeet.  Deze aanval wordt verwerkt tot corner en de genomen corner komt gelukkig voor ons op de paal. Daarna is het de beurt ons. Thomas geeft mee aan Jens N., loopt zelf door en krijgt de bal weer terug. Hij gaat langs de verdediger, maar zijn schot wordt door de keeper gepakt. Sil probeert het via de linkerkant, gaat langs een tegenstander heen en geeft de bal aan Niek. Zijn voorzet wordt weggewerkt. De ingooi daarna gaat via Kris naar Renzo die de bal hoog voor het doel geeft. De voorzet gaat helaas aan iedereen voorbij.

We merken aan de zijkant al wel dat Nunspeet niet de sterkste tegenstander is. De kansen blijven komen. Jens N. ziet een schot geblokt worden na een voorzet van Thomas. En een diepe bal op Jari na een één-tweetje met Thomas is net te hard. Ook Kris wordt diep gestuurd door Sil, maar dit keer zit de verdediger er goed tussen. Uit het niets komt Nunspeet er ook door. Jens V. ligt echter op snelheid en haalt de aanvaller in. De corner van Nunspeet komt in de handen van Bas en het gevaar is weer geweken. Ook al blijven de kansen komen, tot doelpunten komt het niet. Niek schiet in de handen van keeper en niet veel later lobt Jens N. de bal net over. En ook Jari ziet een schot van afstand aan de verkeerde kant van de paal gaan.
Achterin hebben Jens V., Milan, George, Anthony en Jari in de eerste helft de boel goed op orde. Nunspeet krijgt weinig kansen. De beste kans krijgen ze uit een corner. Deze komt op de 5-meter lijn ter hoogte van de tweede paal. Ayoub wil de bal wegwerken, maar schiet hem eerlijk gezegd vrij netjes binnen. Helaas staan we daarmee wel op een onverdiende 1-0 achterstand.

De volgende kansen zijn wel weer voor ons. Jens V. gaat op solo-tour en krijgt best veel ruimte om ook nog te schieten. Zijn schot gaat ook weer net naast. Op slag van rust demareert Milan via rechts langs alles en iedereen heen, alleen zijn schot wordt door de keeper gepakt. We gaan de rust ook in met 1-0 achterstand.

Na rust is het geen ander beeld. We zien mooie acties, samenspel en aanvallen, maar dit leidt nog niet tot schoten. Het helpt ook niet echt mee dat de grens van Nunspeet Tijs afvlagt terwijl buitenspel geen optie was. Uiteindelijk komen we op gelijke hoogte. Jens V. kan van afstand goed binnenschieten nadat hij de bal krijgt aangespeeld van Ayoub. Niet lang daarna denken we ook nog de bal te krijgen na een handsbal, maar de scheids fluit hier niet voor. Hij lijkt ookwat van slag te zijn want Nunspeet krijgt ook nog een vrije trap mee terwijl zij de overtreding maakten. Gelukkig voor ons weet Nunspeet geen kans te creëren met deze vrije trap.

Ook zijn onze jongens hier niet echt van onder de indruk en gaan gewoon door. En dat resulteert in een mooi schot van Jens N. die via de onderkant van de lat in het doel gaat. En zo gaat de stand de goede kant op. We staan nu met 1-2 voor. En na een pass van Ayoub schiet Jens N. nog maar eens keer en ook deze is raak. Nunspeet komt er zelf amper meer door. George zit een aanvaller zo goed dwars, dat Renzo vervolgens met een sliding de bal kan onderscheppen en zelfs Bas moet zich nog een keer inspannen bij een schot. We lopen in score ook nog uit, maar voor dat gebeurt staat de grens zij schouder uit de kom te vlaggen voor buitenspel. De scheids fluit echter niet want het is een pass van Niek op.... zichzelf. Dan is het nogal een uitdaging om buitenspel te staan. 

De 1-4 is de hattrick voor Jens N. Na een mooie één-twee tussen de beide Jensen kan Jens N de bal tussen de touwen jagen. De 1-5 moesten we even laten bezinken voor we door hadden wat er gebeurde. De bal komt op de helft van Nunspeet ongeveer bij de middencirkel. Ayoub gaat naar de bal en de tegenstander schiet de bal richting zijn eigen keeper. Deze bal is compleet houdbaar. Maar hoe hij het doet weet niemand, maar de keeper graait volledig langs de bal heen en de bal rolt zo het doel in. 
Kris zorgt voor de 1-6 eindstand door een lange bal over de verdediging heen binnen te schieten. Ook hier vlagt de grens zich een ongeluk (en dat lijkt ook wel terecht) voor buitenspel, maar ook dit keer wil de scheids er niets van weten. Hij heef tin het begin al een paar keer in ons nadeel gefloten, dus dit zal wel een goedmakertje zijn.

Hoe dan ook, de jongens lopen het veld af met een verdiende 1-6 overwinning. De ongeslagen reeks is voortgezet en we gaan ons opmaken van de return van de kampioenswedstrijd van de eerste fase. Op de Putter Eng ontvangen we Veensche Boys om 10.45 uur.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!