De nul gehouden. - SDC Putten

De nul gehouden.

Sparta Nijkerk JO15-3

0 - 5

SDC Putten JO15-2

10'
15'
27'
Jens Nieuwenhuis (vrije trap)
32'
57'

Competitie

4e klasse (2e fase) 13

Datum

26 november 2022 9:45

Scheidsrechter

J. Achterveld

Accommodatie

Sportpark De Ebbenhorst
Nachtegaalsteeg 1
3862WJ
NIJKERK GLD
tel. 033-2452937

Na een verplicht weekje rust (de wedstrijd tegen NSC uit Nijkerk ging vorige week niet door ivm te weinig spelers bij NSC) werden wij vandaag verwacht in Nijkerk, maar dan tegen Sparta Nijkerk.  Hun JO15-3 had tot deze week nog maar 3 wedstrijden gespeeld, waarvan er nog maar 2 in de stand zijn verwerkt. Ze wonnen van NSC die wij nog niet kennen en verloren van Unicum die wij helaas wel kennen, maar waar wij gezien onze wedstrijd geen beeld van kunnen vormen. De derde wedstrijd van Sparta tegen Nunspeet is gestaakt wegens wanorderlijkheden van Nunspeet. 
Met andere woorden, we kunnen niet voorspellen wat we kunnen verwachten. Dus onze jongens moeten gewoon hun spel spelen en zien waar de wedstrijd eindigt.

In het begin van de wedstrijd zien wij dat Sparta best lekker kan voetballen en het eerste kansje is dan ook van hen. Een vrij trap van links zeilt hoog voorlangs en wordt door Jonas (hij mag weer meedoen en moest door NSC nog een week langer wachten ook) weggewerkt. Naast Sparta zijn wij natuurlijk ook lekker aan het voetballen. Sparta komt met hun aanvallen niet heel ver. Sil, Renzo, Milan en Jari houden de boel achter goed dicht en werken de nodige ballen weer naar voren. Voorin staan Jens, Niek en Thomas klaar om de aanvallen te starten. Dit resulteert in kleine kansen totdat de keeper van Sparta het iets spannender wil maken. Hij vangt een bal op en schiet deze in de voeten van Thomas. De keeper staat hierbij ver voor zijn doel en Thomas schiet de bal over de keeper heen in het doel. 
En onze aanvallen gaan door. Niet veel later krijgt Jari de bal aangespeelt op randje 16. Hij kapt naar links, gaat voorbij een tegenstander en schiet de bal tegendraads netjes binnen. Zo staan we binnen een kwartier op een 0-2 voorsprong. Sparta probeert het ook en voetballend zijn zij misschien ook nog wel wat sterker dan dat wij zijn, alleen het komt niet echt tot grote kansen. Sterker nog, in de 27e minuut krijgen wij op een mooie positie een vrije trap. Jens N. legt hiervoor aan en schiet de bal via de onderkant van de lat binnen. En 5 minuten later verovert hij de bal van de laatste man op de middencirkel en kan vrij doorlopen richting het doel. De keeper komt goed uit, maar Jens blijft rustig en schiet de bal in het hoekje.  Na ruim een half uur voetballen staan we al op een 0-4 voorsprong. Sparta eindigt de eerste helft met een vrije trap van een flinke afstand. Bas hoeft geen moeite te doen, want de bal verdwijnt over het doel.

In de tweede helft worden voor een gedeelte de rollen omgedraaid. Dit is voor voetballende gedeelte. Sparta heeft het in het tweede bedrijf wat lastiger terwijl wij beter spelen. Dit leidt ook tot kansen. Een voorzet van Niek na een diepe pass van Ayoub is net te scherp voor Tijs. De volgende voorzet van Renzo is weer net te scherp voor Niek. Een mooie bal van Kris komt achter de verdediging, maar de keeper is er snel bij en kan hem opvangen.  Een verdediger van Sparta heeft geluk dat bij deze wedstrijd geen VAR aanwezig is als hij de doorgebroken Jonas onderuit haalt.
In het laatste kwartier komen er nog een aantal kansen. Een pass van Thomas op Jens door de benen van de tegenstander is helaas buitenspel en een mooie steekpass van Kris op Niek wordt verwerkt in een voorzet op Jens, maar ook deze is net te scherp. Voor deze kansen wordt George diepgestuurd door Thomas. George geeft de bal voor op Jens N. en deze maakt de hattrick compleet en zet hiermee de eindstand van 0-5 op het scorebord. Dit had nog anders kunnen zijn, maar Bas duikt de bal nog netjes uit de korte hoek na een laatste uitbraak van Sparta.

Omdat DVS hun 4e wedstrijd heeft gewonnen van Unicum staan wij nu weer op de tweede plek. Volgende week zijn wij verplicht vrij, maar op 10 december ontvangen wij DVS om 10.00 uur op de Putter Eng
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!