Coole overwinning - SDC Putten

Coole overwinning

Sparta Nijkerk JO15-6

1 - 3

SDC Putten JO15-2

... (schot)
40'
50'
Jari Oudendorp (afstandschot)
60'
65'

Competitie

Zwaluwen Jeugd Beker O15 2e ronde Groep 4 2e ronde

Datum

17 december 2022 9:45

Scheidsrechter

J.M.R. Eitink

Accommodatie

Sportpark De Ebbenhorst
Nachtegaalsteeg 1
3862WJ
NIJKERK GLD
tel. 033-2452937

Na een periode van niet kunnen trainen en geen wedstrijden door de aanhoudende kou en bevroren velden gingen sommige er al vanuit dat er vandaag geen wedstrijd gespeeld zou worden. We staan bij Sparta Nijkerk echter ingepland op het hoofdveld wat kunstgras is en zo kunnen we bij een temperatuur van -2 graden vertrekken naar Nijkerk. We hebben vandaag 3 afwezigen. Jens vanwege een blessure en Anthony met andere verplichtingen. De derde hadden we niet helemaal zien aankomen. George lag waarschijnlijk nog lekker warm in zijn bed en was in ieder geval niet op het verzamelpunt. Gelukkig hadden wij Boaz en Ivar vandaag erbij zodat wij niet met te weinig spelers hoefden te vertrekken.

Zodra de scheids (geen onbekend voor ons. Een tijdje terug stond hij nog te coachen bij ons competiewedstijd tegen hun JO15-3) heeft gefloten voor de wedstrijd valt ons al op dat er Sparta JO15-6 geen tegenstander is die je moet onderschatten. Er zitten een aantal uit de kluiten gewassen jongens in. Zo lijkt één van de jongens iemand die bij een overwinning zijn auto moet laten staan nadat hij het heeft gevierd. Maar ik kan mij daarin vergissen. Deze jongen komt er overigens ook behoorlijk invliegen zodra Sil de bal goed heeft opgevangen achterin. Gelukkig voor ons heeft Sil dit goed in de gaten en ontwijkt deze vliegende tackle. Niet veel later komt Sparta er wel langs, maar nu is het Jari die met een mooie sliding op de bal (Hij laat Sparte meteen even zien dat het niet op de enkels hoeft te gaan) de aanval stopt. 

De kansen gaan in de eerste helft over en weer. We kunnen wel zien dat de periode van afgelastingen bij ons wat onverzorgdheid in het spel laten zien. Niet alle passes komen even goed aan. Elkaar vinden is niet altijd even makkelijk. Toch zien we momenten waarin dit weer wel goed gaat. Zo komen wij er op rechts langs en de bal wordt via Milan naar naar Boaz gespeeld. Zijn voorzet komt bij Niek. De halfhoge volley gaat helaas naast. Aan de andere kant komt Sparta ook regelmatig aan aanvallen toe. Op een schot van Sparta die op de lat uiteen spat komt het door goed verdedigend werk van op dat moment Sil, Jari, Milan en Ayoub en uiteraard van Bas die zijn doel schoon weet te houden niet tot hele grote kansen van Sparta.
Aan de andere kant weten wij ook niet te scoren na een aantal goed uitgespeelde aanvallen. Hier heeft ook de grens van Sparta een aandeel. Hij steekt bij een flink aantal diepteballen die op het goede moment worden gegeven zonder pardon en onterecht de vlag omhoog. Nu zijn wij misschien wat enthousiast en geven wij bij hem aan dat hij hier wel iets nauwkeuriger in mag zijn. Hij is het hier niet mee eens en hij wordt hierin bijgestaan door een assistent die tevens eigenaar en uitsmijter van de club is. Dit lijkt hij in ieder geval wel te geloven als hij ons aangeeft weg te moeten gaan als wij het niet eens zijn met hun zienswijze. Niet veel later valt mij op dat hun zienswijze troebel is als Sil met goed getimede sliding de bal veroverd. Hun speler valt daarbij om en aan hun commentaar te horen zijn ze het daar niet mee eens. Zij zien het invliegende werk van hun aanvaller dan weer als een volledig geaccepteerde sliding. Wij laten dit dan ook maar gaan als jeugdig enthousiasme van Nijkerk. De rust wordt ingegaan met een 0-0 stand ondanks nog een paar goede kansen van ons die door de keeper van Sparta goed worden gepakt.

Ivm de kou gaat ons elftal even naar de kleedkamer. Ook hier was Sparta niet van gediend. Zij hebben zich namelijk helemaal aan ons aangepast en nu moesten wij ons aanpassen aan hen. De wedstrijd zou weer beginnen na 5 minuten of wij er stonden of niet. Onze jongens voelen zich hierdoor niet geïntimideerd en lopen lekker door naar de kleedkamer. Ik ben nu een dag verder en ben er zelf nog niet achter waarin zij zich hebben aangepast aan ons. De wedstrijd is vastgelegd door de KNVB, het tijdstip is niet veranderd en voor zover ik heb kunnen zien spelen we nog steeds 11 tegen 11, hebben beide teams hun eigen tenue nog aan en spelen we nog steeds met de reguliere regels. Maar goed, we zijn toch blij dat zij zich helemaal hebben aangepast.

Na een pauze van wel 8 minuten begint de tweede helft. Qua voetbal is deze gelijk aan de eerste helft. Beide teams krijgen kansen en helaas voor ons is het Sparta die op 1-0 voorsprong komt. Voor deze 1-0 hebben wij nog 2 grote kansen gekregen die ook weer door de keeper werde gepakt.
Er wordt wel gewoon doorgevoetbald door onze jongens. Met zoveel goede kansen hangt een doelpunt van ons dan ook wel in de lucht zou je denken. En dit blijkt ook zo te zijn als Jari de bal op een metertje of 20 in zijn voeten krijgt, aan kan leggen en de bal via de stuit voor de keeper onhoudbaar is. Deze 1-1 komt bij Sparta wel aan. Er lijkt wat meer ruimte voor ons te komen en diverse aanvallen komen. En eerlijk is eerlijk, een aantal van deze aanvallen zijn nu ook echt buitenspel. Alleen in de tweede wordt hier niet meer voor gevlagt. Deze aanvallen leiden uiteindelijk ook niet tot doelpunten. Ook schoten van Boaz (via lat over) en Ivar (naast) gaan er nog niet in. Uiteindelijk lopen we uit naar een verdiende 1-3 overwinning. Ivar ontvangt een pass van Sil door het midden, omspeelt de keeper en schiet binnen. Als Ivar dan ook nog een lange bal krijgt op rechts en 2 man omspeelt, schiet hij nogmaals binnen in de lange.

Met deze overwinning zijn wij een ronde verder de beker. Het is u afwachten welke tegenstander wij dan verwachten.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!