Roosendaalseweg 111
3882MN
PUTTEN
tel. 0341-353497

De laatste wedstrijd. Een wedstrijd waarin het er om gaat. Bij winst weten we zeker dat we kampioen zijn. Bij een gelijkspel of een verlies zijn we afhankelijk van sv Lelystad. Nu is dat wel de laatste club waarvan je afhankelijk wil zijn. De wedstrijd van Lelystad van vandaag is verzet naar maandag 5 juni. Of dit nu komt door te weinig spelers of omdat ze eerst onze wedstrijd willen afwachten weet ik niet, maar we geen Barendrecht activiteiten dus moeten wij vandaag gewoon winnen.
De laatste wedstrijd spelen we tegen Prins Bernhard/De Veluwse Boys. De vorige wedstrijd verloren we onterecht net 1-0 door een lucky shot in de kruising.

De aftrap van deze kampioenswedstrijd wordt gespeeld op het hoofdveld in een lekker zonnetje. Langs de kant stromen de supporters langzaamaan binnen en er is sprake van een gezonde spanning. Al snel zien we dat ook onze jongens hier last van hebben. Pr. Bernhard gaat fanatiek van start en al snel wordt 1 van de aanvallen iets te nonchalant weggewerkt en daar komt de eerste kans ook uit. Het eerste schot wordt nog gered door Bas, maar de rebound wordt hard binnengeschoten. Zo staan we al snel met 0-1 achter. We hopen dat dit niet in zo'n rap tempo doorgaat.

In het veld lijken ze wat minder geschrokken want SDC neemt het spel over en begint met aanvallen. Met Jeffrey over links die de bal voorgeeft aan Ivar komt de eerste kans. De aanname is goed, maar de verdediger zit er goed bij. Niet veel later krijgt Ivar de bal op rechts, kapt naar binnen en schiet in de lange hoek de 1-1 binnen. Nog geen minuut later is het Jens die twee spelers uitspeelt en op de rand van de 16 de bal diagonaal binnen schiet. De wedstrijd is pas 10 minuten op gang en de spanning zit er nu toch al wel in. Prins Bernhard probeert er voetballend nog wel uit te komen, maar ze komen nog maar weinig op de helft van SDC. En als ze al in de buurt komen wordt er snel verdedigend opgetreden en de bal weer veroverd.

Richting het doel van Prins Bernhard is het drukker. Nadat de bal verovert is gaat de bal naar voren en een aantal keer is het Jeffrey die goede kansen krijgt. Eerst komt hij er nog goed langs en kan hard uithalen. Zijn schot is voor de keeper. Uit de corner die volgt komt de bal hoog bij Jeffrey. Hij kan bijna schieten uit een omhaal, maar deze gaat net niet zoals gehoopt. Ook moet Jeffrey nog even meeverdedigen. Hij doet dat voor de ogen van het publiek met een mooi hoogstandje. Met een hakje poort hij de tegenstander op de zijlijn en kan weer vooruit gaan voetballen.

Voor rust zijn er nog wat momenten voor ons. Een lange bal van Jeffrey op Jens stuitert hoog op op het kunstgras. De verdediger springt en kopt de bal hoog richting keeper. Deze kopbal gaat bijna over zijn eigen keeper heen, maar deze kan er met de vingertoppen nog net bij. Vervolgens belandt een mooi afstandsschot van Ivar nog op de paal. Maar niet veel later valt een schot van Boaz via de binnenkant paal wel binnen en zo gaan we de rust in met een 3-1 voorsprong. Een verdiende voorsprong.

In de rust worden er nog wat voorbereidingen getroffen voor na de wedstrijd. We gaan er toch wel een beetje vanuit dat we deze voorsprong niet meer gaan weggeven.

Na rust verandert het spelbeeld niet veel. SDC valt aan en Pr. Bernhard probeert met alle macht het doel in de tweede helft schoon te houden. En kansen zijn er ook wel. Boaz krijgt de kans om te schieten, maar deze is voor de keeper. Een mooie pass van Boaz komt bij Niek in de 16. Niek moet schieten uit de draaien en komt daarbij net niet goed uit en de keeper kan redden. De corner van Ivar komt bij Niek en ditmaal wordt zijn schot geblokt door de verdediger. Het begint er een beetje op te lijken dat de bal er ook niet meer in mag. Ook bij het volgende schot is dat het geval. Een mooi schot van Boaz gaat via de keeper tegen de onderkant van de lat weer het veld in. De rebound komt bij Jeffrey en ook zijn schot gaat tegen de onderkant van de lat. Het horloge van de de scheids ging niet af dus hij stuiterde het veld weer in. Vervolgens komt een corner weer bij Niek terecht. Hij schiet, maar ditmaal ligt de keeper in de weg.
Dan gaat de bal ook nog eens richting ons doel. Pr. Bernhard maakt daarbij wel een erg opzichtige overtreding op Milan. De tegenstander gaf hem alvast een knuffel voor het kampioenschap. De scheids fluit echter niet en Pr. Bernhard kan doorlopen richting Bas. Die is niet onder de indruk en houdt de bal goed tegen. Om het kampioenschap zeker te stellen maakt Jonas nog de 4-1. Hij wordt diepgestuurd en kan opstomen tot de 5 meterlijn. Hij schiet vervolgens laag binnen.

De rest van de minuten wordt rustig uitgespeeld en na 2 minuten blessuretijd fluit de scheids voor het eindsignaal. De muziek wordt gestart en blauwe rookfakkels worden aangezet. WE ZIJN KAMPIOEN! Op het veld krijgen de jongens nog een kampioensshirt en na de fotoronde vinden zij de weg naar de kleedkamer.

Het is een mooi seizoen geweest met 2 kampioenschappen en een mogelijke derde als alle wedstrijden gespeeld waren. Met 19 overwinningen( waarvan 1 regelementair)  5 gelijke spelen (waarvan 2 in de knock out van de beker) en slechts 3 verloren wedstrijden kan ik niet anders concluderen dat wij ontzetten trots op onze jongens mogen zijn.