10 tegen 10 (of 9) - SDC Putten

10 tegen 10 (of 9)

SDC Putten JO15-2

2 - 2

Lelystad '67 JO15-2

... (schot)
1'
27'
29'
... (schot)
76'
... (schot)

Competitie

4e klasse (3e fase) 13

Datum

25 maart 2023 9:00

Scheidsrechter

H.G.J. Kroes

Accommodatie

Sportpark Putter Eng
Roosendaalseweg 111
3882MN
PUTTEN
tel. 0341-353497

Wanneer ik bij het veld kom moet ik een aantal keer tellen. Nu moet ik dat voor mijn werk goed kunnen, maar toch twijfelde ik een beetje. Achteraf bleek ik goed te tellen. SV Lelystad, onze gasten voor vandaag, zijn gekomen met slechts 10 spelers. In overleg is er besloten dat wij dan ook met 10 spelers starten.

Al snel blijkt dat dit niet veel uitmaakt. Al binnen 1 minuut komt Niek er goed door over rechts en geeft de bal voor op Milan. Milan krijgt de tijd en schiet de 1-0 binnen. Hierna wordt het spel voornamelijk gespeeld op de helft van SV Lelystad. En daarmee komen ook de kansen. Eerst is het Jonas die na een pass van Renzo kan schieten. Zijn schot gaat net naast. Een schot van Jari van buiten de 16 wordt opgevangen door een tegenstander. 
Toch komt Lelystad er ook soms door. Met goede slidings van Jari en Sil komen zij niet ver genoeg om kansen te creëren, op één moment na. De aanvaller van Lelystad (naast genoeg spelers had deze speler ook nog eens geen shirt bij zich) komt er door en schiet. Bas is alert en vangt de bal op.
Na deze kans van Lelystad is het weer aan ons. Milan gaat goed door op de verdediger en ziet de bal richting de achterlijk gaan. Hij houdt de bal binnen en geeft de bal voor bij de tweede paal. Hier staat Niek goed opgesteld en hij kopt de 2-0 binnen.
Dit werd ook nog bijna 3-0 als Milan voordeel krijgt na een overtreding en na een één-twee met Niek op doel kan schieten. De keeper houdt de bal helaas tegen.

Zo vlak voor rust staan we er goed voor. We hebben de meeste kansen en Lelystad komt er maar mondjesmaat door. Wanneer we echter de bal niet goed genoeg wegwerken is Lelystad alert en ze schieten dan de 2-1 binnen.  Aan de andere kant vangt Niek een slecht genomen uittrap op en levert de bal aan Milan. Zijn schot gaat net over, waardoor we de rust in gaan met slechts een 2-1 voorsprong.

Na rust duurt het niet lang voor er wat irritaties ontstaan. Een speler van Lelystad doet een beetje vervelend in onze verdediging, hierop reageren wat spelers en de aanvaller van Lelystad maakt daarna een slaande beweging richting Bas. In mijn beleving is een slaande beweging genoeg voor rood, maar de scheidsrechter besluit geel te geven en de spelen van Lelystad mag 10 minuten tot rust komen aan de zijkant.
Met 10 tegen 9 gaan we verder en krijgt Tijs de kans om te schieten nadat hij door Thomas goed is vrijgespeeld. Hij schiet helaas net mis. Kort daarna wordt Thomas diepgestuurd. Hij schiet in de korte hoek, maar de keeper kan de bal nog tot corner verwerken.

Ondanks de vele kansen komen wij niet tot doelpunten. Milan komt een aantal keer tot een schot en Thomas geeft de bal een aantal voor terwijl schieten wellicht een betere optie was. Daarnaast komt Jari niet tot een schot omdat een tegenstander komt inglijden. Hij is echter wel wat te laat en raakt Jari ipv de bal. Ondertussen spelen we al weer 10 tegen 10, maar dat duurt niet lang. De speler van Lelystad neemt een corner, maar hij raakt de bal niet goed. Dit kun je vervelend vinden, maar deze speler laat dit merken door een aantal scheldwoorden ten gehore te brengen. De scheidsrechter kan dit uiteraard niet goedkeuren en geeft de speler een rode kaart.

We lijken op een verdiende overwinning af te stevenen, maar in de 6e minuut blessure tijd krijgt Lelystad nog een vrije trap. In de 16 is er een wat ongelukkige communicatie. Een aanvaller van Lelystad is hier alert op en schiet de totaal onverdiende 2-2 binnen. Dit is dan ook de eindstand en na het fluitsignaal lopen onze jongens enigzins verbouwereerd het veld af.

Zelfs na het ongelukkige verlies van vorige week en het onverdiende gelijkspel is er nog niets aan de hand. Als wij in de inhaalwedstrijd tegen OWIOS een goed resultaat halen dan staan wij 3 punten achter op de nummer 1. Met nog 9 wedstrijden daarna kan het nog alle kanten opgaan. We gaan ons nu opmaken voor de uitwedstrijd tegen St. Prins Bernhard/De Veluwse Boys JO15-1 in Uddel.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!