Scheids is de tijd kwijt - SDC Putten

Scheids is de tijd kwijt

Nunspeet JO15-2

1 - 5

SDC Putten JO15-2

23'
29'
... (schot)
45'
59'
60'
64'

Competitie

4e klasse (3e fase) 13

Datum

8 april 2023 10:30

Scheidsrechter

J. Drost

Accommodatie

Sportpark De Wiltsangh
Sportlaan 1
8072CA
NUNSPEET
tel. 0341 252882

Op het programma staat de return tegen Nunspeet JO15-2. De thuiswedstrijd werd door ons winnend afgesloten en vandaag gaan we dit proberen te evenaren. Zodra we tenminste allemaal aan zijn gekomen. Na de laatste bocht naar rechts geeft mijn navigatie aan dat we op de plek van bestemming zijn aangekomen. Om mij heen kijkend lijkt mij dit sterk want ik sta nog midden in een woonwijk. Met Google maps vervolg ik mijn weg en komen wij aan op de nogal hobbelige parkeerplaats van vv Nunspeet. 

Kortom, we kunnen gaan beginnen. Dat denken we tenminste want er is nog geen scheidsrechter te bekennen. Via de app is al doorgekomen dat hij er binnen 2 minuten (precies op tijd voor de start van de wedstrijd).  Dit was nogal enthouasiast de wedstrijd begint dat ook ruim 10 minuten later dan gepland.

Als we dan éénmaal begonnen zijn gaat de wedstrijd in het begin gelijk op. In dit begin zijn de eerste kansjes voor Nunspeet. Eerst een kopbal vanuit een vrije trap die ruim naast gaat en daarna een schotje van rechts die simpel door Bas kan worden opgevangen. Daarna pakken wij het spel langzaamaan over en dan komen ook onze kansen. Jari krijgt de bal uit een inworp, lobt met links over zijn tegenstander en geeft daarna met rechts voor op Tijs. Tijs kan schieten, maar deze gaat in de handen van de keeper. Niet veel later krijgen wij een corner. Op de 5 meterlijn staat Jari helemaal vrij en als de keeper dan ook nog niet uitkomt kan Jari de bal binnenkoppen en dan staan we op 0-1.
Op dit moment spelen wij ook beter dan Nunspeet en komen zij er tot de rust niet echt meer aan te pas. Wij krijgen wel de kans om uit te lopen. Een schot van afstand van Tijs is voor de keeper.

De scheidsrechter heeft vandaag wel een belangrijke rol. Na eerste te laat te komen, verzuimd hij nu ook een speler van Nunspeet geel te geven als deze met een flinke sliding Milan onderuitschoffelt terwijl de bal al lang weg is. Kort daarna krijgt Jari de bal op het middenveld. Hij legt de bal over de verdediging heen door het midden richting Jens N. Jens kan doorlopen richting keeper, de keeper blokt het 1e schot, maar de bal stuitert door. Jens kan ook door en schiet voor rust de 0-2 binnen. Net voor de rust krijgt Nunspeet nog een corner die richting tweede paal gaat. Gelukkig staat daar niemand en verdwijnt de bal over de zijlijn. Met een mooie 0-2 voorsprong gaan wij de rust in.

Nunspeet wil de pauze graag op het veld doorbrengen omdat we later zijn begonnen en er daarna nog een wedstrijd komt. Wij hebben echter 12 spelers en moeten wel even kunnen rusten. Onze spelers gaan dus gewoon de kleedkamer opzoeken in de pauze. Na rust gaat het vertoonde spel door, alleen worden onze spelers achterin ietwat te nonchalant. Ze spelen achterin over en als één van de passes naar Bas net te kort is, kan de aanvaller van Nunspeet er tussen komen en de aansluitingstreffer binnenschieten.
Wij pakken het hierna uiteraard wel weer op en dat resulteert in een afstandsschot van Jari die net over de lat verdwijnt. Even later is het Jens die hetzelfde probeert, maar ook zijn schot gaat over. 

In het laatste kwart lopen we uit op Nunspeet. Na een assist van Jari schiet Tijs de 1-3 binnen en na nog een assist van Jari wordt Jens op pad gestuurd richt doel van de tegenstander. Hij is daarbij sneller dan de tegenstander en kan de bal binnen punteren langs de keeper.  De laatste is voor Niek. Hij krijgt een pass van Jonas en schiet de 1-5 tegen de touwen.

We hadden misschien nog wel een keer kunnen scoren, maar de scheidsrechter krijgt niet per uur betaald en besluit om bijna 5 minuten te vroeg af te fluiten. Met een 1-5 overwinning stappen we na  65 minuten mooi voetbal van het veld en nemen we de 3 punten mee naar huis.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!