Sportparkweg 5
8223PB
LELYSTAD
tel. 0320-222047

Op deze zaterdag 20 mei gaan wij op bezoek bij Lelystad 67. Dit is de wedstrijd die er om doet. Als we winnen halen we volgende week bij winst het kampioenschap tegen Prins Bernhard.

Het is prachtig mooi zonnig weer en we voelen de spanning. De vorige keer hebben we het in de laatste minuut weggegeven tegen deze tegenstander. Jan meld zich netjes bij het wedstrijdsecretariaat en daar begint de koude oorlog gelijk. Lelystad heeft twijfels omdat we geen spelerspasjes kunnen tonen en dat zou betekenen dat we onverrichte zaken weer naar huis kunnen. Na veel gelobby door veel van onze meereisde supporters en Khalid die vandaag als trainer mee ging, konden we na een vertraging van een kwartier eindelijk aan de wedstrijd beginnen.

De trainer van de tegenpartij, vond het erg van belang dat wij geen leenspelers hadden en wat schetst onze verbazing....ze hebben zelf maar 11 man, maar daar komt na 5 minuten spelen gauw verandering in, want hij heeft de hele 15-1 opgetrommeld en begint daarna gelijk te wisselen.

Lelystad begint furieus, maar onze verdediging houdt stand en Bas met een prima redding in de 1 minuut geeft de bal gelijk lang mee aan Jeffrey. Die geeft gelijk de bal aan Jens en binnen 2 minuten staan we voor. Dat is natuurlijk een erg lekker begin. Inmiddels kwamen er dus veel spelers van de 15-1 in het veld, maar onze jongens waren niet onder de indruk en verdedigden sterk. Daardoor konden we in de 12e minuut ook de 2-0 maken, een lange bal van Jari die door Khalid precies verteld wat hij moest doen kwam bij Jeffrey terecht ,die gaf voor en Boaz ronde netjes af.

De wedstrijd werd gelukkig super goed geleid door een onpartijdige scheidsrechter,.Dit zijn we de laatste weken ook wel anders gewend. Hierdoor ontstond een mooie partij die alle kanten op kon. Lelystad deed er alles aan om gelijk te komen, maar onze verdediging hield super stand, en als er dan een schot kwam stond Bas altijd op de goede plek. Ook werd de conditie van onze grensrechter getest, want die moest toch wel enorm aan de bak omdat de partij alle kanten opging.

Door het plotselinge warme weer, stelde de scheidsrechter voor dat we halverwege een drinkpauze hielden. Een mooi moment voor Khalid en Jan om de jongens tactisch bij te praten, wat daarna gelijk de 3-0 opleverde. Khalid had tegen Bas gezegd dat hij de bal lang erover heen moest gooien omdat onze voorhoede zoveel snelheid had en Lelystad daar niet goed om kon gaan. Dit klopte, want Jens kopte door en Jeffrey met zijn snelheid omspeelde de keeper simpel. De rest van de eerste helft ging weer op en neer met kansen aan beide kanten, maar onze verdediging en middenveld waren steeds paraat. Na 40 minuten sprak Jan de scheidsrechter wel even aan dat onze wedstrijden maar 35 minuten duurden en daar was hij iets van in de war, omdat hij ook vaak de 19-1 fluit. Dit was zijn enige foutje en dat werd met een hoop gelach vergeven.

Na de rust gaf Khalid een paar spelers rust en dat resulteerde in dat onze nieuwe aanvoerder George alle kanten van het veld zag en zich helemaal gaf, zoals we nog niet veel vaker gezien hebben. In de rust kregen we te horen dat Zeewolde verloren had en dit was een mooie opsteker voor onze mannen. In het meest ongustige scenario kan Zeewolde nu alleen nog maar gelijk komen in punten en met een doelsaldo van +25 lijkt het onmogelijk dat zij ons inhalen. De verdediging stond ook iets anders, maar die stonden allemaal hun mannetje gelukkig. De 4-0 was er precies zo één hierboven beschreven,  afgerond door Jens.

Hierna kwam Lelystad weer enorm opzetten en na vele reddingen moest bas eindelijk een bal doorlaten en dat was geen schande, want het schot van 20 meter ver was super mooi geplaatst 1-4. Wij als ouders dachten dat het nu weer spannend zou worden, maar nee, de boys dachten er anders over en vanaf de aftrap werd de verdediging van Lelystad zoek gespeeld en kon Jens de 1-5 maken.

Je kon goed merken dat er een paar super behendige spelers van de 15-1 in stonden, maar als ze een keer er langs kwamen dan stond er altijd wel een nieuwe verdediger klaar die de aanval blokte. Helaas kregen we een terechte penalty tegen. Één van de jongens van Lelystad was er dus wel een keer doorheen en werd onregelmatig vastgehouden, de penalty was helaas onhoudbaar voor Bas. 2-5

Vijf minuten voor tijd was er nog wel een vreemd voorval. Jeffrey nam een vrije trap vanaf ongeveer 30 meter, deze kon de keeper net redden, maar tikte de bal voor de voeten van Boaz die de bal netjes binnen tikte, maar de grensrechter stond met zijn vlag omhoog. Volgens ons en de scheids kon dit nooit, maar de scheids liet zich overtuigen en het doelpunt telde niet. In de laatste minuut herhaalde dit spektakel zich nogmaals en werd het toch 2-6.

We hadden samen met Lelystad beiden de overtuiging dat dit een super mooie wedstrijd was die van beide kanten sportief werd gespeeld. Op naar de wedtrijd van volgende week tegen Prins Bernhard. Kijken of we dan al het harde werk van al onze jongens om kunnen zetten in een Kampioenschap.