Roosendaalseweg 111
3882MN
PUTTEN
tel. 0341-353497

Het is alweer even geleden sinds de laatste officiële wedstrijd. Dit was vorig jaar december. In de tussentijd (vorige week) hebben we nog wel een oefenwedstrijd gehad tegen de JO14-2 van SDC. In die wedstrijd waren we niet compleet. Deze week zijn we bijna compleet. Niek (Schurink) kan met een blessure helaas niet meedoen en in de winterstop is er ook nog een speler afgehaakt. Hierdoor komen wij al snel spelers tekort. En aangezien SDC niet veel haast maakt met het aanvullen van het elftal, kunnen wij gelukkig vandaag rekenen op de hulp van Niek (Meiling) en Mees. Hierdoor staan wij vandaag met een compleet elftal klaar voor de wedstrijd tegen Nunspeet JO15-2.

De gasten uit Nunspeet zijn voor ons geen onbekende. In de vorige fase hebben wij ook tegen ze gespeeld. Die wedstrijd eindigde wij als winnaar met een 1-6 eindstand.  Vandaag beginnen wij ook goed. Er wordt goed druk gezet en de bal gaat lekker rond. Het duurt dan ook niet lang voor de eerste kansen komen. Niek is de eerste als hij diep wordt gestuurd. De keeper van Nunspeet komt snel uit en is op tijd om te zorgen dat Niek niet kan scoren. Niet veel later is het Jonas die door Tijs diep wordt gestuurd over rechts. Jonas komt tot een schot maar ziet de bal voorlangs gaan.
In de 7e minuut is het dan toch raak. Jens ontvangt de bal op de 16 meterlijn van Mees. Hij draait zich goed vrij en schiet de bal in de linkerhoek binnen.

Na het eerste doelpunt duurt het even voor we weer kunnen juichen. Dit ligt niet aan de weinige kansen, maar meer aan het feit dat de bal het doel gewoon niet in wil. Jens wordt bijvoorbeeld nog een keer diepgestuurd, maar ook nu ligt de keeper ver van zijn doel weer in de weg. Het volgende schot van Jens gaat ook weer net voorlangs en als Niek over links erdoor komt is zijn voorzet net niet binnen te tikken door Tijs.  Er wordt ons ook nog een penalty ontnomen. Wij zien de overtreding duidelijk binnen de 16 gebeuren, maar er wordt een vrije trap gegeven net buiten de 16. Deze vrije trap gaat over het doel heen. En waar we na 25 minuten al met 5-0 voor hadden moeten staan komen we dan toch op 2-0 als Niek zich goed vrijspeeld en de in de rechterhoek binnenschiet.
Nadat Jens ook net een teenlengte tekort komt bij een voorzet van Niek is het diezelfde Jens die na een pass van Tijs de bal binnenschiet.

Na 32 minuten voetbal krijgt Bas ook een speler van Nunspeet van dichtbij te zien. Echt zweten hoeft hij nog niet want de doorgebroken speler schiet de bal ver naast. Overigens krijgt Bas in de gehele wedstrijd ongeveer 5 ballen , waarvan er 3 door zijn eigen teamgenoten. Al zou je dat bij het zien van zijn tenue niet zeggen. Deze ziet eruit als die van een drukken keeper, maar dit was al het geval bij het inschieten. Op slag van rust slaan wij nog 1 keer toe. Niek schiet de 4-0 binnen.

Na rust is het beeld van de wedstrijd niet anders. Wij vallen aan en Nunspeet heeft er weinig tegenin te brengen. Al probeert de grens het nog wel door elke pass af te vlaggen voor buitenspel. En zelfs Nunspeet helpt ons een handje als Niek de bal links voor geeft en de verdediger van Nunspeer de bal achter zijn eigen doelman glijdt. En als de bal over de verdediging heen schiet vlagt de grens nog een keer. Alleen dit keer heeft hij wel gelijk, maar de scheids fluit niet en laat Niek doorstomen richting de keeper. Hij omspeelt de keeper en schiet binnen.

Nu de aanvallers er wat in hebben liggen is het ook nog de beurt aan de verdedigers om het te proberen. Sil is de eerste die de kans krijgt en in 55e minuut krijgt hij de bal in de 16 en met alle ruimte die hij krijgt kan hij de bal simpel binnenschieten. Naast Sil krijgt ook Milan mogelijkheden om te scoren. Zijn eerste schot had een doelpunt verdiend, maar de bal gaat via de onderkant van de lat het veld weer in. Zijn tweede schot mist net genoeg kracht en wordt opgevangen door de keeper. De afsluiter komt op naam van Jari. Hij heeft de bal op de rand van de 16 en jaagt de 8-0 tegen de touwen.

Met een verdiende overwinning stappen wij het veld af en beginnen we deze fase goed. We gaan ons nu opmaken voor de volgende wedstrijd tegen Zeewolde JO15-3.