Wat een weertje - SDC Putten

Wat een weertje

ST Prins Bernhard/De Veluwse Boys JO15-1

1 - 0

SDC Putten JO15-2

... (schot)
24'

Competitie

4e klasse (3e fase) 13

Datum

1 april 2023 11:30

Scheidsrechter

D. Bronkhorst

Accommodatie

Sportpark De Zandsteeg
De Zandsteeg 35 -44
3888LX
UDDEL
tel. 0577-401452

Op deze regenachtige zaterdag mogen wij in de Uddelse bossen gaan voetballen tegen de combinatie St. Prins Bernhard/De Veluwse Boys JO15-1. Via een lekker hobbelig weggetje parkeren we de auto in het modderbad dat dienst doet als parkeerplaats. Achteraan de parkeerplaats heeft zich door de regen al een aardig meertje gevormd en later zal ik merken dat bij vertrek dit meertje nog iets groter is geworden en mijn auto tot op een meter heeft genaderd. Maar geen paniek, ik kon nog gewoon weg.

Voor de wedstrijd, tijdens het inschieten, is het nog redelijk droog, maar op het moment dat de scheids fluit voor het begin van de wedstrijd, is dat het ook het sein voor bovenaf om de sluizen open te gooien. Het regent lekker en dat zien we ook op het veld. De bal glijdt lekker door en is niet altijd makkelijk onder controle te houden.

Het begin van de wedstrijd is voor ons.  Niek M. kan doorgaan op de verdediging en wint ook dit duel, maar komt daarna net wat te kort om de snelle bal te kunnen pakken. Hierna is het aan Nout om een poging te wagen. Hij gaat langs 3 man heen en de 4e mist de bal waardoor deze bij Niek S. komt. Hij kan schieten, maar de keeper kan hem opvangen. Niet veel later komt Niek M. er nog eens langs en geeft de bal voor op Jonas. Zijn schot is helaas voor de keeper.

Niet alleen de keeper is een sta in de weg. De scheidsrechter doet ook een duit in het zakje door een overduidelijke handsbal van Pr. Bernhard in de 16 niet af te fluiten, om vervolgens een minder opzichtige handsbal van ons al bijna af te fluiten voor hij gemaakt is. In de loop van de wedstrijd laat hij nog een paar keer doorfluiten bij een handsbal van Pr. Bernhard, waardoor ik het vermoeden krijg dat hij normaal korfbalwedstrijden fluit.

Het lijkt daarna uit te komen op een 0-0 ruststand, maar een speler van Pr. Bernhard waagt in de 24e minuut een punter en deze verdwijnt via de binnenkant van de paal in de rechter bovenhoek. Tegen de verhoudingen in staan we op een 1-0 achterstand. We zijn voetballend wel beter, maar toch mist het nogal gedurig aan een beetje scherpte. Posities worden nog wel eens vergeten en dit zorgt dat Prins Bernhard wat meer ruimte krijgt in de verdediging en op het middenveld. De ruststand is dan uiteindelijk ook 1-0 in ons nadeel.

Na rust komt Pr. Bernhard er niet veel aan te pas. Aan onze kant weten ze elkaar in de opbouw nog wel te vinden, maar zodra we in de buurt komen van de 16 dan staat iedereen overal, maar niet op de juiste plek. We komen dan ook maar zelden aan kansen toe, terwijl we deze aan de andere kant ook bijna niet weggeven. Natuurlijk zijn er kleine 'kansen'. Sil wordt een keer diepgestuurd, maar de verdediger wint het duel. Jari speelt de bal mooi diep op George. Hij weet de bal voor te geven, maar in de handen van de keeper.
Vrijwel uit het niets komt er ook nog een voorzet van Pr. Bernhard op de volledig vrijstaande linksbuiten. Hij schrikt er zelf ook van en schiet de bal huizenhoog over.

Op het laatste komen er nog 2 momenten. De eerste is voor ons als we een vrije trap op de achterlijn krijgen. Deze wordt voor het doel gebracht, komt tot driemaal toe voor de voeten van één van onze spelers, maar alle drie de schoten worden geblokt. Daarna krijgt Pr. Bernhard een vrije trap waarvan ik de aanleiding zelf door de vele regen in mijn ogen niet heb gezien. De vrije trap wordt hoog voorgegeven in de handen van Bas. De scheidsrechter meent echter gezien te hebben dat het éénmansmuurtje van ons te vroeg is ingelopen en de vrije trap moet opnieuw. De herkansing is een vergelijkbaar schot en komt in de handen van Bas. De bal stuitert daarna en Bas wordt met bal en al het doel in gelopen. En hier is de scheidsrechter dan wel weer scherp en keurt het doelpunt af. 
Na deze vrije trap is de wedstrijd al snel afgelopen en helaas gaan wij onverdiend zonder punten naar huis. Helaas zat het er vandaag gewoon niet in. Of het door de regen kwam weet ik niet, maar we gaan langzamerhand richting beter weer, dus hopelijk ook gunstigere resultaten.

Onze volgende wedstrijd staat aankomende dinsdag al weer op het programma. In de kwartfinale van de Junior Champions League spelen wij om 19.00 uur tegen SKV JO15-3.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!