Lange wedstrijd - SDC Putten

Lange wedstrijd

Zeewolde JO15-3

3 - 4

SDC Putten JO15-2

... (schot)
10'
... (schot)
19'
23'
35'
50'
58'
Ralph Muller (schot)
... (schot)
66'

Competitie

4e klasse (3e fase) 13

Datum

11 februari 2023 10:30

Scheidsrechter

L.B.C. Zwagerman

Accommodatie

Sportpark De Horst
Horsterweg 202
3893AA
ZEEWOLDE
tel. 036-5221457

Vandaag zijn wij uitgenodigd in Zeewolde voor een wedstrijd tegen hun JO15-3. Zeewolde is een grote club en bij aankomst is het al even zoeken naar een parkeerplek. De auto's passen precies tussen de lijnen van de parkeervakken en ik kom er al snel achter dat parkeren niet voor iedereen is weggelegd, want in de meeste vakken kan ik de auto niet meer uit als ik hem er neerzet. Maar uiteindelijk vind ook ik dan toch een plekje en kunnen we ons begeven richting het complex. 

Onze wedstrijd wordt gespeeld op veld 6. Ik zei al dat het grote club is en veld 6 is dan ook een kilometertje of 2 lopen vanaf de kleedkamers. Supporterd van Zeewolde komen dan ook gewoon met de fiets die kant op. Het is ook niet het beste veld. Het is drassig en hobbelig. Materiaal voor een zwaar potje voetbal. 
Vandaag starten wij met 11 spelers, dus zonder wissels. Afwezigen vandaag zijn Niek (geblesseerd) en Milan (ziek). Na rust krijgen we nog wel extra spelers, maar zij moeten eerst nog hun eigen wedstrijd spelen. In de eerste helft hebben wij dus geen wissels. En waar wij geen wissels hebben zien wij dat Zeewolde er een stuk of 6 heeft.

In het eerste kwartier van de wedstrijd is het Zeewolde die de wedstrijd dirigeert. Zij zijn scherper en feller. We komen dan ook gewoon niet van onze helft af. Zeewolde krijgt dan ook de nodige kansen en na 10 minuten komt een speler door de verdediging heen en schiet de bal binnen. Zij hebben nog wel meer kansen gekregen, maar deze gingen naast, waren voor Bas of werden door de driemans-verdediging van Sil, Renzo en Jari en het viermans middenveld van George, Ayoub, Kris en Jonas tegengehouden.  
Het duurt tot de 15e minuut voordat wij onze eerste poging kunnen wagen op het doel. Na een één-twee tussen Thomas en Jens kan Jens een schot wagen. De keeper heeft hem niet klem, maar de verdediger is net eerder bij de bal dan Tijs waardoor de bal tot corner wordt verwerkt. Hierna is het toch weer Zeewolde die aanvalt en wanneer wij de bal niet weg kunnen werken vliegt een schot van randje 16 binnen en zo staan we na 19 minuten met 2-0 achter.

Waar wij langs de kant het al de verkeerde kant op zien gaan, denken de jongens in het veld er anders over. Ze komen wat beter in het spel voor en er komen ook wel diverse kansen. Vooral Jens kan een aantal keer een schot wagen. De keeper van Zeewolde is niet heel groot, maar de schoten van Jens worden toch door hem gepakt. Maar wanneer Jens zich tussen 2 man doorwurmt kan in de 23e minuut de aansluitingstreffer binnen schieten. Een tweede schot niet veel later van Jens na een mooie pass van Kris wordt helaas gepakt door de keeper. Op slag van rust wordt Jens nog een keer weggestuurd door Tijs. Hij gaat alleen op de keeper af en schiet de bal netjes in de rechterhoek binnen. Niet geheel verwacht gaan wij de na exact 35 minuten de rust in met een 2-2 gelijke stand.

Ook de tweede helft beginnen we nog even met dezelfde 11. Na 2 minuten komen echter de hulptroepen eraan waardoor we wat spelers kunnen wisselen. Deze hulptroepen bestaan uit Maliek, Mart en Ralph. Het inbrengen van 'verse' (ze hebben als wel een wedstrijd in de benen) spelers zorgt voor een extra stimulans voor de andere spelers. Zeewolde lijkt wat aangeslagen door de gelijke stand en wij kunnen veelvuldig de aanval zoeken.
Eerste is het Jens die erlangs komt maar de bal net te ver speelt waardoor de keeper hem kan pakkens. Jens raakt hierbij wel de keeper waardoor deze gewisseld moet worden.  Niet veel later komt Maliek er langs op rechts. Zijn voorzet raakt hij net verkeerd waardoor deze over de achterlijn verdwijnt. 

Ook vandaag (het lijkt wel een standaard te worden) hebben wij een grensrechter bij de tegenstander die een vreemde manier van vlaggen heeft. Of hij nu vlagt of naar een kennis staat te zwaaien weet ik niet, maar hij vlagt toch verrassend vaak voor buitenspel terwijl dit niet zo is. En wanneer Jens dan diep wordt gestuurd in buitenspel positie vlagt hij dan weer niet. Vinden wij niet erg want Jens kan doorlopen richting doel en ons zo op een 2-3 voorsprong zetten. En zo komen er nog wel meer kansen. Maliek wordt diepgestuurd door Mart, maar ziet zijn schot net naast gaan. En Maliek komt er op rechts nog een keer langs, behaald de achterlijn en geeft de bal strak voor. Helaas is Jens nog net te ver weg en kan hij de bal net niet binnen schieten.
Even later lopen wij nog verder uit als een strakke corner van Jens bij Ralph terecht komt en hij ons een 2-4 zet. We lijken nog verder uit te lopen als Mart de bal krijgt en met een mooi schot de verre hoek zoekt. Dit schot wordt echter met een mooie duik door de vervangende keeper uit de hoek gevist. Hierna laten onze jongens het een beetje los, alsof ze de overwinning al binnen hebben en hierdoor krijgt Zeewolde het idee dat er nog wat te halen is. 4 minuten voor tijd wordt een schot van Zeewolde nog door Bas tegengehouden, maar de rebound wordt wel binnengeschoten. 

Zo denk wij nog 4 spannende minuten te gaan krijgen met een 3-4 voorsprong. Maar niets is minder waar. De scheidsrechter heeft ook naar het WK in Qatar gekeken en denkt daarom dat elke wedstrijd een lange blessuretijd moet hebben. Hij vergeet hierbij alleen dat de wedstrijd dan ook wel zo lang stil moet hebben gelegen. In dit geval laat hij, omdat Zeewolde nog wat kansen kreeg in de 4 minuten, nog 7 minuten extra doorspelen. Een beetje jammer, maar gelukkig weet Zeewolde niet meer te scoren en moet de scheidsrechter uiteindelijk toch echt affluiten. 

Na het fluitsignaal kunnen we de terugtocht van 2 kilometer gaan afleggen met een 3-4 overwinning.
 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!