Dubbele cijfers - SDC Putten

Dubbele cijfers

SDC Putten JO15-2

13 - 0

OWIOS JO15-2JM

Boaz Remijn (schot)
25'
Boaz Remijn (schot)
31'
35'
Boaz Remijn (schot)
36'
Boaz Remijn (schot)
36'
Milan Grift (schot)
44'
50'
Bas Klok (schot)
58'
66'
66'

Competitie

4e klasse (3e fase) 13

Datum

6 mei 2023 9:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Putter Eng
Roosendaalseweg 111
3882MN
PUTTEN
tel. 0341-353497

Onder een lekker schijnend zonnetje staan onze jongens klaar op het hoofdveld in Putten voor de wedstrijd tegen OWIOS JO15-2JM. Bijna 3 weken geleden speelden wij ook al tegen hen. Deze wedstrijd wonnen wij met 0-3. Dit was een beetje geflatteerd en we weten dat er vandaag kansen liggen om de 3 punten thuis te houden.

Dit blijkt ook al snel. Wij bepalen het spel en al snel komt de eerste kansen. Eerst is het nog een beetje dreigen, maar bij een lange bal laat de verdediger hem lopen voor de keeper. De keeper is alleen nog best wel een eind weg en Jeffrey zet aan om er eerder te zijn. En hij is er ook eerder, speelt de keeper uit en scoort de 1-0. Slechts een minuut later komt uit een corner van Jens de volgende kans. Jari krijgt de kans om te koppen, maar dit keer kan de keeper redden. De volgende kans is wel raak. Jeffrey krijgt de bal mee van Boaz, speelt 2 man voorbij en geeft de bal strak voor op Jens. Jens staat daar ook helemaal vrij en schiet binnen. 

Het is nu al (we zijn pas 8 minuten op weg) al veel éénrichtingsverkeer. En de kansen komen dan ook meer en meer. Jeffrey wordt nog eens diep gestuurt, maar ditmaal is de keeper eerder. Een strakke pass van Boaz wordt door Owios bijna in doel geschoten. Uit de corner daarna valt de bal voor de voeten van Milan, die van buiten de 16 kan schieten en zijn schot op de lat ziet gaan. Daarna is het nog een keer Jeffrey die er langs komt op links. Hij geeft voor op Jens. Jens scoort, maar stond helaas buitenspel.

En dan zou je bijna je nek verdraaien, maar we moeten toch even de andere kant op kijken als Owios er doorkomt. De speler van Owios kan alleen op Bas af, maar Bas is alert en blokt het schot. De bal gaat naar de andere kant waar een andere Owios speler de rebound krijgt, maar ook dit schot is voor Bas.  Na deze zeldzame uitbraak is het weer aan ons en gaan we werken aan het doelsaldo. Eerst mag Boaz het proberen. Hij krijgt de bal van Niek vanaf rechts. Boaz krijgt hem voor zijn linker, kan schieten maar geeft hem naar links aan Jeffrey. Jeffrey kaatst terug, Boaz draait naar zijn rechter en schiet hem in de verre hoek binnen. Vervolgens een hoge bal naar Tijs. Hij wordt net genoeg in de weg gelopen door de verdediger, zodat hij de kans niet krijgt om te schieten. We verdubbelen onze score nog voor rust door Boaz en Jens die korte tijd na elkaar een bijna identiek doelpunt maken. Beide krijgen de bal op de rand 16, tikken de bal iets naar rechts en schieten de bal in de linkerhoek beheerst binnen. Op slag van rust krijgt Boaz de bal van Jeffrey, speelt de keeper uit en schiet de 6-0 binnen.

Na rust, waar een keeperswissel heeft plaatsgevonden tussen Bas en Niek is het een helft waarbij Owios er niet aan te pas komt. Net als de eerste helft is het éénrichtingsverkeer. Het duurt dan ook niet lang voor de kansen weer komen. Boaz speelt in de 16 twee man voorbij, wil de bal voorgeven op de vrijstaande Milas, maar raakt de bal compleet verkeerd. Maar zelfs door hem verkeerd te raken gaat de bal in de korte hoek binnen en is het 7-0. Op dit moment staan zowel Bas als Milan in de voorhoede, zodat ook zij een doelpunt kunnen meepikken. En de passjes gaan dan ook veelal hun kant op. Zo krijgt Bas de bal van Jeffrey op links. Zijn schot gaat in het zijnet. Milan scoort nog wel na een pass van Jeffrey, maar staat buitenspel. Maar dan heeft ook Milan zijn doelpunt als de Jeffrey een diepe pass geeft op Bas. De keeper komt uit en kan zorgen dat Bas niet kan schieten. Hierdoor valt de bal voor de voeten van Milan en hij schiet de bal binnen. Kort daarna wordt ook Bas diepgestuurd. Zijn schot gaat helaas naast,

De volgende pass van Boaz is voor Renzo door het midden. Ook Renzo gaat alleen op de keeper af en scoort. Tussen de bedrijven door krijgen we ook nog een aantal corners. Hierbij komt zelfs Niek even mee naar voren. Zo krijgt hij ook nog wat van de actie mee, want in het doel heeft hij zo goed als niets te doen. Deze corners leiden niet tot doelpunten, maar toch komen deze nog wel. Zo krijgt Bas nog een keer de bal door het midden mee. Hij gaat op de keeper af, schiet (waarbij hij de bal niet helemaal lekker raakt) en ziet de bal in het doel verdwijnen.

Er volgen nog 3 doelpunten. Eerst schiet George de bal schitterend van een meter of 20 in de verre hoek en daarna krijgt Sil een cadeautje als de keeper de uittrapt op de rug van de verdediger. Sil verzilverd dit cadeautje graag. Daarna komt Ayoub erdoor op links, geeft voor op Sil die ditmaal met een halve pirouette de bal door zijn benen laat gaan en met de hak scoort. De stand is dan 13-0. Dit had meer kunnen zijn, maar Thomas ziet zijn schot van net buiten de 16 aan de verkeerde kant van de kruising naast gaan en vervolgens komt hij erdoor op links. Hij kan voor eigen succes gaan, maar geeft de bal op de vrijstaande Jari. En er zat vast een polletje in het kunstgras, maar in plaats van de bal binnen te schieten, schiet Jari de bal richting de frituur. De eindstand blijft dan ook staan op een welverdiende 13-0.

We mogen ons nu gaan opmaken voor de halve finale van de Junior Champions League tegen WSV Apeldoorn op woensdag 11 mei 2023. Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!