Naar de kwartfinale! - SDC Putten

Naar de kwartfinale!

SDC Putten JO15-2

8 - 1

IJVV JO15-2

... (schot)
3'
... (schot)
4'
... (schot)
13'
20'
... (schot)
39'
43'
Ayoub Kasmi (schot)
45'
57'
... (schot)
66'

Competitie

Zwaluwen Jeugd Beker O15 1/8 finales Groep 4 1/8e finales

Datum

18 februari 2023 10:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Putter Eng
Roosendaalseweg 111
3882MN
PUTTEN
tel. 0341-353497

In de 1/8e finale van de Junior Champions League spelen wij tegen de JO15-2 van IJVV uit IJselmuiden. IJVV had hun vorige duel in de beker gewonnen met 16-1 van Dos Kampen JO15-4, dus zij kwamen met hoge verwachtingen richting Putten.
Ook vandaag is ons elftal niet geheel compleet. Niek komt terug van een blessure en kan maar een klein gedeelte meespelen en Thomas heeft wat last van fysieke ongemakken en kan ook geen volledige wedstrijd spelen. Gelukkig zijn Yannick, Tijn en Jesse bereid om een gedeelte met ons mee te spelen, waardoor we met een compleet elftal kunnen beginnen.

De eerste minuten is het SDC die aanvalt en IJVV die probeert de boel tegen te houden. Al in de eerste minuut komt de eerste voorzet als Jonas de bal vanaf rechts voor kan brengen. De bal gaat helaas aan alles en iedereen voorbij. Maar een goed begin is het halve werk. 2e minuten laten kan Yannick de 1-0 binnenschieten en slechts een minuut later krijgt hij de volgende kans en schiet dan ook de 2-0 binnen. Daarna is het even rustig met de kansen, maar niet met het voetbal. IJVV komt er niet aan te pas al proberen ze het met wat lange ballen. Achterin worden deze ballen door Milan, Sil Jesse en George simpel opgevangen. Na 13 minuten lopen we weer wat verder uit. Eerst schiet Tijn nog een bal vanaf de 16 voorlangs, maar als hij even later de bal van Renzo krijgt aangespeeld kan hij de 3-0 binnenschieten. Tijs krijgt al snel daarna een kans als hij na een één-twee met Jari een schot kan wagen, maar deze bal is voor de keeper.
En dan komt IJVV er toch nog stiekem een keer door als de scheidsrechter laat doorspeler terwijl er een speler van SDC en IJVV geblesseerd blijven liggen. Jesse zorgt echter met een mooie sliding dat ze uiteindelijk niet ver komen. Met de geblesseerden valt het gelukkig wel mee. Terwijl ik nog aan het schrijven ben zie ik opeens een mooie strakke door het midden richting Jens gaat. Jens neemt hem schitterend aan naar rechts en schiet hem diagonaal in de linkerhoek binnen. Het is nu 4-0 en dit ook de ruststand, maar met kansen van Jens (net buitenspel na pass Tijn), Jari (afstandsschot net naast) en Jens (op de paal na pass van Tijn) had dit ook maar zo meer kunnen zijn.

Na de rust veranderd er niet veel aan het spelbeeld. Wij vallen aan en IJVV probeert het tegen te houden en aan te vallen. En waar het eerste schot van Yannick van randje 16 nog voor de keeper is en Jens net niet bij de bal kan na een voorzet van George is het niet veel later Yannick die door het midden zomaar vrij kan doorlopen en de 5-0 kan raak schieten. En in redelijk korte tijd lopen we uit naar 7-0. Eerst komt Jens erlangs op links en zijn schot gaat via de keeper en de paal over de achterlijn waar de bal nog wel wordt weggewerkt. En als jullie mijn vorige verslagen teruglezen zullen jullie zien dat het niet vaak gebeurd, maar de grensrechter van IJVV is een goede en geeft aan dat de bal over de lijn is geweest en dat het dus 6-0 is.
2 minuten later is het alweer raak als Ayoub alleen op de keeper kan aflopen na een steekpass van Yannick. 
Nadat een schot van Jonas, nadat hij de bal teruggespeeld krijgt van Thomas, net naast gaat en Ayoub zijn schot door de keeper gepakt ziet worden, komt aan de andere kant IJVV er ditmaal gevaarlijker langs. Waar Bas 56 minuten langs zijn tenue schoon wist te houden moet hij toch even aan de bak. Een schot van IJVV wordt aangeraakt waardoor de bal net over Bas heen het doel in vliegt. 
Bij een stand van 7-1 voelen de jongens hier weinig van en voetballen lekker verder. Zo is het Kris die vanaf 20 meter kan aanleggen voor een schot. Het schot gaat maar net over.  Niek maakt er met een actie over links, waarna hij de bal kan binnenschieten, nog 8-1 van. Dit is ook de eindstand want het laatste schot van Thomas vanaf de rand van de 16 zeilt net aan de verkeerde kan van de paal langs de kruizing.

Met een verdiende overwinning stappen wij van het veld en gaan wij ons opmaken voor het vervolg van de competitie op 4 maart 2023 tegen een oude bekende. Unicum komt bij ons op bezoek en wij hebben daar nog wat recht te zeggen. En uiteraard gaan we afwachten wie onze volgende tegenstander is in de kwartfinale van de Junior Champions League.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!