Nog maar 2 te gaan. - SDC Putten

Nog maar 2 te gaan.

SDC Putten JO15-2

1 - 1

SKV JO15-3

36'
... (schot)
... (schot)
54'

Competitie

Zwaluwen Jeugd Beker O15 1/4 finales Groep 4 Kwartfinales

Datum

4 april 2023 19:00

Scheidsrechter

P.A. de Boer

Accommodatie

Sportpark Putter Eng
Roosendaalseweg 111
3882MN
PUTTEN
tel. 0341-353497

In de kwartfinales van de de Junior Champions League is vandaag SKV JO15-3 uit Wageningen onze tegenstander. Op deze doordeweekse speelronde trappen we af om 19.00 uur. Omdat de tegenstander ook blauwe shirts heeft, spelen wij vandaag in zwart tenue.

Met een grote opkomst aan supporters starten we aan de wedstrijd en al snel zien we dat het twee aan elkaar gewaagde teams zijn. Wij hebben wat jongens die groter zijn, maar in Wageningen zit er iets in het water, want er staan spelers in die twee koppen groter zijn dan onze gemiddelde speler en 1 speler lijkt een stukje ouder te zijn dan de rest. Maar goed, daar kan hij misschien ook wel niets aan doen.
Maar goed, laten we het over voetbal hebben. De eerste kans is voor SKV. Na een vrije trap komt de bal bij de vrijstaande linksbuiten. Zijn schot gaat echter ver over. Daarna gaan wij weer opbouwen en de bal gaat na een mooie kaats tussen Jens N. en Renzo naar Milan die daarna Niek de diepte in kan sturen. Niek geeft hem voor richting Jonas, maar deze gaat net te hard om te kunnen aannemen.

SKV zet ook zeker aan, maar Milan en George hebben het op de flanken onder controle en ook Jens en Vincent veroveren keer op keer de bal om vervolgens weer te gaan opbouwen. Na een mooie opbouw komt de bal op de rand van de 16 bij Jonas. Hij legt terug op Kris die zijn schot over het doel ziet gaan. Met zicht op de rust zetten wij nog even wat aan als Dylan over rechts er goed langs komt. Hij geeft de bal strak voor, maar de keeper vangt hem op. Even later wordt een corner laag voorgegeven en ditmaal is het Vincent die de bal bijna kan binnentikken. In de laatste minuut kan Dylan nog richting het doel van de tegenstander gaan als een verre uittrap van Bas die over de laatste verdediget heen stuitert. Helaas wordt de aanval niet uitgebreid met een kans. We gaan dan ook de rust in met een 0-0 stand.

Waar we voor rust de boel goed voor elkaar hadden is het na rust al snel wat lastiger. De linksbuiten komt er te makkelijk doorheen en kan doorstomen richting Bas. Het schot gaat in de korte hoek en met een beetje pech raakt Bas de bal niet goed en de bal valt binnen. Tegen de verhoudingen in staan we op 0-1 achterstand. De jongens laten zich gelukkig niet van de wijs brengen en gaan weer opnieuw beginnen met voetballen. En dan komen ook weer direct de kansen. Eerst kan Boaz schieten nadat Thomas de bal aflegt. De keeper houdt de bal tegen. En Dylan kan net niet bij de bal komen als Boaz hem diep stuurt.

Maar ook SKV probeert nog steeds aan te ballen als de aanvoerder op het middenveld wat teveel ruimte krijgt. Jari ziet dit en met een nuttige overtreding legt hij het spel stil. Dit kost hem dan wel een gele kaart en 10 minuten pauze, maar zorgt er ook voor dat SKV niet de kans krijgt op 0-2. Sterker nog, de vrije trap die ze krijgen wordt op gevangen en als wij weer opbouwen komt de bal uiteindelijk bij Dylan aan de rand 16. Hij speelt goed zijn tegenstander voorbij, doet dit ook bij de tweede en schiet de gelijkmaker binnen. Om de overwinning binnen te slepen zetten we nog wat aan. SKV krijgt hierdoor ook wat ruimte en komt er af en toe ook nog doorheen, maar telkens stuiten zij op Bas of de goedstaande verdediging.

Vlak voor tijd komen wij bijna op voorsprong. Jens N. krijgt de bal aangespeeld en neemt hem goed mee. Hij heeft opties om af te leggen naar twee vrijstaande medespelers, maar hij kan ook schieten. En dit doet hij ook. Zijn schot knalt op de lat uiteen en gaat terug het veld in. Het laatste schot van Dylan is hard, maar word gevangen door de keeper. En dan klinkt het eindsignaal met een 1-1 stand. Normaal een prima uitslag, maar in een kwartfinale van de beker kan een gelijkspel niet de eindstand zijn.

We gaan over op de penalty's. Dit kan echter niet op het veld waar we nu spelen, want om één of andere reden spelen we op een veld zonder verlichting en het begint al wat schemerig te worden. Aangekomen op het veld start de penaltyreeks. Wij gaan starten:
1 - 0 Jens N. treedt als eerste aan en schiet raak
1 - 1 Ook de tegenstander schiet raak, al zit Bas er nog goed bij.
2 - 1 Dylan is de volgende en ook hij schiet raak.
2 - 2 SKV maakt de stand gelijk, maar ook nu is Bas weer dichtbij
3 - 2 Boaz zet ons weer op voorsprong
3 - 3 Ook nu maakt SKV weer gelijk, ondanks de psychologische oorlogsvoering van Bas om even naar de penaltynemer toe te lopen.
4 - 3 Renzo (de winnaar met de penaltytraining) schiet raak
4 - 4 SKV houdt het spannend
5 - 4 Niek is rustig en schiet de bal strak in de hoek
5 - 5 Na 10 penalty's nog een gelijke stand
5 - 5 Tijs schiet goed in de hoek, maar ook de keeper ligt in die hoek
5 - 5 SKV kan de winst pakken, maar schiet hard op de lat
6 - 5 Ayoub zet ons weer op voorsprong
6 - 5 Ook deze speler schiet de bal via de lat over.

En met flink gejuich vieren onze jongens de verdiende overwinning in deze kwartfinale. We mogen ons gaan opmaken voor de halve finale!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!