Zwaluwen Jeugd Beker O15 1/2 finales Groep 4 Halve finales

De Voorwaarts 450
7321MG
APELDOORN
tel. 055-3666472

Het is woensdagavond en wij zijn afgereisd naar Apeldoorn om de halve finale van de Junior Champions League te spelen. We spelen tegen WSV JO15-3JM. We weten nog niet waar de M in dit geval voor staat, want meisjes heb ik in het veld niet gezien. We mogen op het hoofdveld spelen en de supporterts nemen plaats op de tribune. WSV is al aan het inschieten op een helft van het veld. Op de andere helft wordt nog getraind, dus wij kunnen op een klein hoekje beginnen met de warming-up.

Al snel na het fluitsignaal van de man met het fluitje (een scheidsrechter kunnen we het amper noemen, maar dat wordt later wel duidelijk) zien wij dat wij qua spel beter zijn dan WSV en al snel komen er wat mogelijkheden. Een verre trap van Nout wordt door de verdediging met rust gelaten. Jens gaat er nog wel achteraan en kan ineens uit de lucht schieten. Dit schot is voor de keeper. Even later pakt Jeffrey de bal af op het middenveld, speelt 2 man voorbij en kan schieten. Het schot gaat helaas naast. Met een dieptepass van Boaz wordt Jonas weggestuurd. Op het natte kunstgras gaat de bal te hard en rolt over de achterlijn. Jeffrey probeert het nog met een vrije trap van ruime afstand die over gaat.
Vervolgens krijgt Jens de bal via een verdediger mee en hij kan schieten op randje 16. Hij kan zijn schot niet genoeg kracht meegeven en de bal is voor de keeper. Ook Boaz krijgt een kans om te schieten. Hij wacht alleen net niet lang genoeg, waardoor de bal nog net niet goed ligt en schiet de bal in de stuit over het doel heen. De kansen zijn niet alleen van ons. Ook WSV krijgt nog even wat kansen. Een zwak schot van afstand is een makkelijke prooi voor Bas en niet veel later is Bas er al glijdend op tijd bij als een speler van WSV er doorheen komt.

Op de tribune wordt het naar mate van tijd steeds drukker en met het nodige tropische enthousiasme wordt het ook rumoeriger. Op het veld wordt het ook wat minder. Dat heeft niets te maken met de spelers, maar alles met de scheids. Om het netjes te zeggen, hij heeft niet direct de bouw om de jongens bij te benen op het veld. Hij staat dan ook regelmatig te ver weg om het goed te kunnen zien, maar toch fluit hij overal voor. Als hij op ongepaste afstand staat te kijken naar een pass van ons en de grens van de tegenpartij niet vlagt, fluit hij direct voor buitenspel. Dit terwijl hij het van die afstand niet kon zien. En als Jeffrey een overtreding maakt op linksbuiten (en dit was een overtreding en een vrije trap) krijgt hij zonder pardon al geel van de scheids. Dit is een paar minuten voor rust en we staan met 10 man. Hiervoor kreeg Jens nog wel een kans om te schieten als een terugspeelbal van WSV tekort is. Het schot is voor de keeper.

Na de rust beginnen wij weer met 10 man. Het voetbal blijft gelijk. Wij zijn nog steeds beter en de bal gaat dan ook voornamelijk richting hun doel. En dan breekt Jens door de verdediging heen, maar als hij iedereen voorbij gaat word hij neergehaald in de 16. Voor iedereen duidelijk een penalty, maar Rinus (zijn echte naam zet ik niet neer, maar hij lijkt op en gedraagt zich als een Rinus) fluit niet en zegt zelfs dat er niets aan de hand is. Dat Jens geblesseerd blijft liggen is zelfs nog geen reden om te fluiten. Jullie kennen misschien wel het filmpje van de coach die niet zo tevreden is over zijn keeper? Ik kan met zekerheid hier hetzelfde zeggen: Wat hebben wij een ***scheids! En dit blijkt dan ook als Boaz wat gefrustreerd wegloopt na het niet fluiten van de scheids en ook hij hier geel voor krijgt. En ook Jens krijgt even later een gele kaart voor een hele lichte overtreding in een duel.
Om het helemaal rond te maken krijgt Senna langs de kant ook nog eens een rode kaart, omdat hij aangaf het er niet mee eens te zijn.
Het is wel jammer dat een scheidsrechter op deze manier te werk gaat om zijn club maar te laten winnen. Dat hij voor de wedstrijd ruzie met zijn vriendin (of vriend) heeft gehad en dit op ons afreageert weet ik niet, maar wat hij allemaal aan het doen is slaat nergens op.

Gelukkig zijn wij met 9 man zelfs nog sterker, maar we weten dit niet in doelpunten uit te drukken. We krijgen er toch echt wel de kansen voor. Na slecht wegwerken komt de bal bij Jonas. Zijn schot gaat over. Niek komt er daarna op rechts langs. In een goed en eerlijk duel wordt zijn schot geblokt. In plaats van een corner geeft Rinus een vrije trap aan WSV. Je kunt veel van hem zeggen, maar hij is wel constant in het waardeloos fluiten. Na nog een overtreding op Niek krijgen we wel een vrije trap. Mo's fanclub op de tribune is het er niet mee eens. Deze fanclub is heel actief als één speler de bal krijgt en ze roepen dan de naam Mo. Dit zorgt dan wel weer voor wat sfeer op de tribune.
Ondertussen wordt deze vrije trap door Jeffrey genomen. Van behoorlijke afstand zeilt deze over en een volgende vrije trap gaat in de muur. Dan komt Niek er nog een keer langs en van afstand lijkt er een overtreding te worden gemaakt en hadden we een penalty moeten krijgen. Maar op de tribune laat onze video-analiste zien dat de verdediger eerst de bal raakt en dus terecht geen penalty. Of het nu geluk was of dat Rinus gewoon dichtbij genoeg stond, maar hij had het zomaar eens bij het rechte eind. In de laatste paar minuten komen we nog een aantal keer in de 16, maar tot gevaarlijke schoten komt het niet meer.

Met een 0-0 eindstand, welke volledig onterecht is, gaan we over op de penalty's. Waar WSV bij de eerste twee penalty's goed wegkomt door onderkant lat binnen te schieten, wordt bij ons één penalty gemist. WSV mist geen penalty's, waardoor wij helaas strandden in de halve finale van de beker.  Helaas door de combinatie van het niet afmaken van kansen en Rinus kunnen wij ons nu volledig focussen op de competitie. Onze jongens hebben een goede wedstrijd gespeeld en mogen met opgeheven hoofd het veld verlaten.