Scheidsrechter

Richard van Beek

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 29 oktober moest de F4 de thuiswedstrijd spelen tegen de F6 van SDC Putten. De F6 heeft de laatste weken een uitstekende reeks neergezet. Ook was het bekend dat de F6 over spelers beschikt, die fysiek sterk zijn en aardig een balletje kunnen trappen. Dat beloofde wederom een spannende pot te worden. De spelers van F4 werden al gewaarschuwd dat zij de wedstrijd als een prof moesten benaderen. Gezellig babbelen met de tegenstander zou niet getolereerd worden, zo werd hen vooraf gewaarschuwd. Om de spelers een extra boost te geven werd in de kleedkamer een boem-boem-boem-CD met volume 10 (in Ede noemen ze dat Fortissimo) afgespeeld.

Deze keer was er een scheidsrechter toegewezen. De scheidsrechter was er even met de warming-up. Echter, toen de spelers wilden beginnen was de scheids al weer verdwenen. Dick R. van Bloemendaal is nog op zoek gegaan naar hem. Helaas zonder resultaat. Hij was en bleef spoorloos, waarop Richard van Beek maar weer de fluit ter hand nam.

Direct na het eerste fluitsignaal bleek de F4 totaal niet in de wedstrijd te zitten. De F6 controleerde het begin van de wedstrijd en dat resulteerde in de 4e minuut al in een 0 – 1. David van de Koot wist de bal goed tegen het net te schieten. Ook hierna kwam de F4 niet goed uit de verf. Richard van Beek vergat daarop weer eens zijn rol als scheidsrechter en coachte op fortissimoachtige wijze zijn spelers. Dit tot grote onvrede van aan de kant staande ouders. Terecht. Blijkbaar heeft de F4 deze coaching ook niet nodig. Jarno Westland tikte in de 8e minuut de gelijkmaker in. Hierna was eigenlijk al direct de ban gebroken. Via Yoeri v.d. Pol en Sem van de Langemheen werd de ruststand op 3 – 1 gezet.

Na rust speelde de F4 weer erg rommelig. Duels werden niet echt goed ingegaan, posities werden totaal vergeten, de bal werd regelmatig veel te zacht ingespeeld… Desondanks wist wederom Jarno Westland de voorsprong te vergroten: 4 – 1. De F6 wist nog een tegendoelpunt te maken, maar de F4 had de wedstrijd en de 3 punten in haar pocket.

De trainers waren na afloop wederom niet tevreden. Dat werd ook naar de spelers toe zo uitgesproken, waarna vanuit de F4 de opmerking werd geplaatst: “Wij hebben toch gewonnen?” Dat is ook zo. Misschien zijn de trainers wel te kritisch. Voorlopig staan wij nog ruim bovenaan. Concurrent Stroe heeft gelukkig gelijk gespeeld, maar die gasten uit Ede hebben helaas weer gewonnen. Hieruit blijkt maar weer hoe fantastisch onze pot in Ede was. Als wij het niveau van die wedstrijd de komende weken kunnen herhalen, dan…

Nu de belichting wederom te wensen over liet heeft Walther Siksma met name zwart-witfoto’s gemaakt. Deze zijn te bewonderen op: https://picasaweb.google.com/113699603778583860647/SDCF4SDCF642?authuser=0&feat=directlink#