5 november 2011 9:00

Accommodatie

Onbekend

De wedstrijd van de DE

Zaterdag 5 november moest de F4 aantreden tegen Rood Wit ‘58. De week voorafgaand aan deze wedstrijd werd er door iedereen hard en goed getraind. De maandag werd samen met de F1, F2 en F3 mee getraind. Voor sommigen een zware dobber, maar heel leerzaam. De donderdag werd veel op positiespel getraind. Ook zwaar (fysiek en mentaal), maar wederom ook heel leerzaam. Na afloop van de donderdagtraining werd iedereen erbij geroepen. Sommigen dachten al: “Wat nu weer?” Deze keer waren de trainers een keer niet kritisch, maar vol lof. “Als we zaterdag net zo voetballen, zoals we getraind hebben, dan pakken we Rood Wit”, zo vertelden de trainers.

Rood Wit stond er goed voor, dus de jongens en Sterre waren vooraf goed gewaarschuwd. Het zou een zware wedstrijd worden. Bij aankomst op het sportpark, werden wij ontvangen en met Dextro Energy getrakteerd door trainer Dick en Sterre van Bloemendaal. Energie zouden wij de wedstrijd nodig hebben. En doelpunten! Ook de ouders verzorgden weer koffie. De trainers konden wel wat cafeïne gebruiken. Wat stonden die onder spanning.

Vooraf werd nog door Rood Wit gevraagd of wij niet met 8 x 8 wilden voetballen, wat de trainers afwezen. Immers, wekelijks wordt er op positiespel getraind en bij 8 man zien de posities er toch anders uit. Ook wordt de ruimte dan kleiner, wat ons spel niet ten goede komt.

Dat de spanning bij de trainers niet ten onrechte was, bleek al snel. Rood Wit kwam goed uit de startblokken en wist keeper Thijs Dekker uitstekend te passeren. In de 7e minuut bracht Sterre van Bloemendaal het evenwicht terug en 5 minuten later bracht Auke Siksma de F4 op een 1 – 2 voorsprong. Met die stand werd de rust ingegaan.

Dick van Bloemendaal en Richard van Beek vertelden de groep dat ze goed bezig waren. Met een dosis zelfvertrouwen werd de 2e helft ingegaan. En hoe! Binnen 8 minuten wisten Auke Siksma, Sterre van Bloemendaal en Jarno Westland de F4 op een 1 – 5 voorsprong te zetten. Rood Wit was gebroken. Sterre van Bloemendaal (2 x) en Yoeri van de Pol bouwden de voorsprong verder uit: 1 – 8. Uiteindelijk wist Rood Wit nog de 2 – 8 binnen te tikken, maar direct na dat doelpunt floot de scheidsrechter af.

Wat waren de trainers na afloop trots. De F1 van Rood Wit zal voornamelijk, zo niet in zijn geheel, bestaan uit 2e jaars, terwijl in de F4 van SDC Putten maar liefst 7 eerste jaars voetballen. Niet alleen de doelpuntenmakers waren goed:

• ·         Thijs Dekker keepte de eerste helft heel erg goed en stond zijn mannetje in de 2e helft;
  • ·         Sem van de Langemheen vloog sierlijk over het veld;
  • ·         Jasper van Beek dichtte alle gaten en acteerde à la Franz Beckenbauer
  • ·         Trystan van de Hoek was weer de Pitbull, die heel veel goede meters maakte;
  • ·         Levi de Boer, die vanuit zichzelf op de juiste plaats ging staan (in voetbaljargon: knijpen)
  • ·         Evan Kous, die verdedigend de boel dichthield en opbouwend de aanval van goede, bruikbare ballen voorzag.