Datum

21 januari 2012 10:30

Accommodatie

Onbekend

Op 21 januari 2012 moesten wij de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar spelen. En wat voor een wedstrijd. De bekerwedstrijd tegen de F4 van SV Lelystad ’67 stond op het programma.

Dat deze club al tijden een goede jeugd heeft, blijkt wel uit de doorstroming van leden naar een betaald voetbalclub. De meest bekende is Aron Winter. Deze oud-international (84 caps; 6 doelpunten) heeft onder andere gespeeld voor Ajax en Inter Milan. Ook Michel Boerebach (PSV, Burgos en column 'Zelfspo(r)t' in De Stentor) is geen onbekende voor de "oud"gedienden onder ons. In de winterstop is SVL ook in het (Puttense) nieuws geweest: De huidige trainer van het eerste van SDC Putten, Jan Boes, wordt volgend jaar hoofdtrainer van SVL.

Tijdens de warming-up liet de trainer van SVL weten dat zij overtuigend kampioen waren geworden. Zij hebben in de competitie meer dan 100 goals gemaakt en slechts 1 (!) tegentreffer geïncasseerd. Dat deze ploeg kwaliteit had, bleek al snel. Ondanks dit hielden wij goed stand. In de 4e minuut brak Auke Siksma door en hij liet zien dat hij niet alleen snelheid heeft, maar ook kan scoren. Heel mooi wist hij de keeper te passeren, waardoor wij op een 1 – 0 voorsprong kwamen. Hierna waren er over en weer goede kansen. Dat Lelystad niet snel de 1 – 1 wist te maken, was te danken aan uitstekend keeperswerk van Yoeri v.d. Pol. Uiteindelijk werd hij in de 12e minuut toch gepasseerd. Met een stand van 1 – 1 gingen wij de rust in.

Lelystad kwam scherper de pauze uit dan wij. In de 30ste en 34ste minuut wisten zij de 2e helft keepende Levi de Boer te verschalken. Ondanks de 1 – 3 achterstand, bleven de kopjes omhoog staan. Sterre van Bloemendaal wist de achterstand nog knap te verkleinen tot 2 – 3. Helaas werd de hoop op een goede afloop 4 minuten later de grond ingeboord: 2 – 4. Dat was ook de eindstand.

De goede tegenstand die door ons geboden werd en onze vriendschappelijke wedstrijd van vorige week in ons achterhoofd, heeft ons vertrouwen gegeven voor de 2e seizoenshelft. Daar komt bij dat wij meerdere zieken onder onze gelederen hadden. Thijs Dekker viel zelfs in de rust uit met griep. Wij zullen het wel zwaar krijgen in de competitie, maar dat is alleen maar goed. Volgende week moet onze F3 tegen  SV Lelystad ’67 F4. Wij zijn benieuwd hoe zij het ervan af brengen! Hopelijk zijn de trainers dan actiever dan die van de F4 (zie foto).

Yoeri v.d. Pol heeft aangegeven vanaf volgende week keeperstraining te willen volgen. Dat hij talent heeft, heeft hij deze wedstrijd goed laten zien. Yoeri kan als geen ander ballen uitschieten (wat een traptechniek!) en ook met zijn handen staat hij zijn mannetje! Yoeri: klasse en heel veel succes en plezier toegewenst!