Datum

28 januari 2012 9:00

Accommodatie

Onbekend

Na de verloren bekerwedstrijd van vorige week stond nu de competitiewedstrijd tegen DVS op het programma. In de najaarscompetitie speelden wij nog tegen DVS F5. Nu hadden wij de F2 tegenover ons. Bij het voorstellen tijdens de warming-up liet de trainer van DVS weten dat het op één na allemaal tweedejaars waren. De spelers van DVS bekeken was al duidelijk dat het fysiek een zware wedstrijd zou worden.

Gelukkig was er wel weer een scheidsrechter toegewezen. Maar ja, dan moet hij wel komen opdagen. Trainer Richard van Beek offerde zich maar weer op, ondanks gescheurde kniebanden. Na het eerste fluitsignaal liet DVS zien dat zij hun mannetje stonden. In de 8ste en 20ste minuut wisten zij keeper Yoeri  v.d. Pol te passeren: 0 – 2.

Met die stand werd de rust ingegaan. In de rust gaf keeper Yoeri aan dat hij de 2e helft wel wilde voetballen. Nadat de trainers hem duidelijk maakten dat hem de doelpunten niet vielen aan te rekenen en dat zij hem de 2e helft toch echt hard nodig hadden als keeper (wat een talent!), besloot Yoeri de handschoenen niet in de ring te gooien, maar aan te houden.

De 2e helft was de F4 geen schim meer van de eerste, waarin nog sprake was van enige ontzag voor de grotere tegenstander. Het zonnetje begon letterlijk en figuurlijk te schijnen voor de Blauwen. Na 4 minuten spelen tikte Auke Siksma beheerst de 1 – 2 in. Hierna had Sterre van Bloemendaal nog een grote kans om de gelijkmaker binnen te tikken, maar haar schot ging helaas over. Ook leidde andere mooie acties niet tot doelpunten. Tja, dan gaat de wet van Murphy op. DVS vergrootte de achterstand en tikte in de 28ste minuut de 1 – 3 binnen. De F4 bleef er echter in geloven. Ook de trainers bleven positief. En niet voor niets. In de 32ste minuut schoot Auke Siksma de bal via een  tegenstander binnen en 5 minuten later wist Sem van de Langemheen vanaf links de gelijkmaker binnen te tikken: 3 – 3. 2 minuten later floot de scheidsrechter af, waarmee het eerste punt in de nieuwe competitie binnen was.

Wat een complimenten voor deze heren en dame. Na een zwakke eerste helft werden de mouwen opgestroopt en gingen zij er de tweede helft volledig voor. Als je dan met een punt het veld verlaat, kan iedereen heel erg trots zijn:

• Yoeri op zijn goede keeperswerk (de keeperstraining werpt nu al zijn vruchten af);
  • De verdediging op het tegenhouden van de grote tegenstanders;
  • De aanvallers op hun scorend vermogen;
  • De trainers en ouders op hun team en kinderen, dat veerkracht toonde en op karakter de 2e helft inging.

Vanwege de goede prestatie trakteerde mevrouw Van de Langemheen nog op een pondje paling en een familiezak kibbeling en speciaal voor de familie Van Bloemendaal ... tonijnsalade.

Volgende week staat de zware uitwedstrijd tegen Unicum F5 op het programma. Unicum heeft vandaag met 1 – 10 van Zeewolde F2 verloren, maar van onderschatting zal van onze kant geen sprake zijn. Zeker niet, nu wij al om 07.15 uur moeten vertrekken...

Na afloop van de wedstrijd werd nog protest aangetekend bij de KNVB tegen de gele kaart, die Sterre van Bloemendaal in de bekerwedstrijd van vorige week had opgelopen. Nu het protest goed gemotiveerd en tijdig was ingediend, is de kaart kwijtgescholden. Hierdoor blijft Sterre de komende weken speelgerechtigd.