Datum

14 april 2012 9:00

Accommodatie

Onbekend

Na een aantal selectiewedstrijden voor de nieuwe E/F en een zwaarbevochten Paastoenooi, kon de F4 zich weer richten op de voorjaarscompetitie. Op 14 april stond de uitwedstrijd tegen Voetbal Vereniging Ons Plezier op het programma. Deze concurrent uit Voorthuizen stond met één verliespunt meer twee plaatsen onder ons. Dat beloofde dus wederom een zware pot te worden.

Eenmaal bij de Putter Eng verzameld bleek ditmaal heel veel vaders hun zoon of dochter te vergezellen. Helaas had dit wel grote nadelige gevolgen voor de wekelijks aanwezige koffie. Gelukkig stonden er genoeg volle koffiepotten in de kantine. Peter de Boer bewees een goede sponsor te zijn en haalde voor iedere vader of moeder koffie.

Een eveneens wekelijks terugkerend ritueel is dat de tegenstander één of twee koppen groter is. Ook nu weer bleek dit het geval te zijn.  Sterker nog, VVOP had zelfs vrijworstelaar “Henk de Tank”, alias The Viking, in haar gelederen. Maar goed, als wij ons spelletje bleven spelen, moesten wij wel kans maken. Die boodschap werd meegegeven in de voorbespreking.

Na het eerste fluitsignaal bleek dat wij aardig aan elkaar gewaagd waren. VVOP was fysiek beter, maar SDC Putten was technisch/tactisch meer begaafd. Over en weer leidde dat tot enige kansen. In de 14e minuut kregen wij een corner op rechts. Auke Siksma gaf deze hoog voor. De keeper van VVOP kreeg de bal niet onder controle, waardoor de bal heel gelukkig in het doel rolde: 0 – 1. VVOP kwam daarna nog een aantal maal gevaarlijk door en ook met afstandschoten waren zij gevaarlijk, maar keeper Yoeri v.d. Pol of de verdediging wist dit telkens te onderscheppen.

In de 19e minuut kwam Auke Siksma weer gevaarlijk door op rechts. Na een lange rush wist hij de bal nog voor te geven. Doordat hij dubbele mandekking had, kwam Sterre van Bloemendaal volkomen vrij voor het doel te staan. Beheerst tikte zij de 0 - 2 binnen. Met die stand werd de rust ingegaan.

De tweede helft was het nog over en weer gevaarlijk. Naast de doelpuntenmakers Auke en Sterre en de uitstekende keeper Yoeri wisten Trystan v.d. Hoek (ondanks knieklachten stond hij weer zijn mannetje), Levi de Boer (wat een tomeloze inzet en goede passjes), Thijs Dekker (poorten alsof het niets is) en Evan Kous (onvermoeibaar) de verdediging op slot te houden. Daarbij werden zij verdedigend gesteund door de aanvallers. Jasper van Beek strooide weer volop met passjes en ook Jarno Westland wist elk verdedigend gat dicht te lopen. Na 40 minuten spelen stond er nog altijd 0 – 2 op het scorebord. Wat een prestatie. En dat na zo’n week…

Volgende week staat de F3 op de speelkalender. De wedstrijd begint om 09.00 uur. Wij verzamelen ons om 08.20 uur.