Onbekend

Zaterdag 27 oktober 2012  9.00 uur.

Sportpark “de Roeleneng” te Voorthuizen

VVOP F1 – SDCP F2  3-5.

De F2 van SDCP mag vroeg afreizen naar Voorthuizen, om daar om 9.00 uur af te trappen tegen VVOP F1. Het is koud, het heeft gevroren, en de meeste spelers hebben een extra thermo-shirt in de tas gedaan om zich hiertegen te kleden. In Voorthuizen aangekomen wordt bekend dat we op kunstgras spelen. Dit veld is echter wit van de rijp, wat natuurlijk extra koud is aan de voeten. VVOP F1 staat voor deze partij op een 10e positie op de ranglijst, waar SDCP F2 de 3e stek inneemt. SDCP F2 verloor vorige week de bekerwedstrijd tegen competitiegenoot Zwart Wit. Kunnen ze vandaag weer een winstpartij bijschrijven?

Als beide ploegen zijn aangetreden op het veld, valt er meteen iets op. De kleuren van de thuisploeg zijn ook Blauw Wit net als SDCP. Ondanks het geringe verschil in clubtenues, laat de scheidsrechter toch aftrappen. Met 2 minuten speeltijd wordt toch duidelijk dat het geen doen is, om de spelers uit elkaar te kunnen houden. Hierop wordt de wedstrijd gestaakt in afwachting van hesjes of shirts van een andere kleur. Het worden uiteindelijk rode shirts voor de thuisploeg, waarmee verwarring is opgeheven. De wedstrijd wordt hervat met een doeltrap van Xander.

SDCP begint voortvarend aan de wedstrijd en met succes. Sem komt al in de 1e minuut door over links, en speelt Abel strak aan die zich vlak voor het doel van VVOP had opgesteld. Abel kan de bal probleemloos aannemen en binnen tikken 0-1. Een goed begin van de F2 met een snelle voorsprong. Maar wie nu zou verwachten dat SDCP het makkelijk gaat krijgen, krabt zich in de tweede minuut toch achter het oor. Daan speelt een bal vanaf de rechterkant over het midden. Hier wordt niet op gerekend door zijn medespelers, en de spits van VVOP kan overnemen. Op snelheid verschijnt hij voor het doel van Xander en schiet feilloos raak, 1-1. Zo staan er na 3 speelminuten al 2 doelpunten op het scorebord.

SDCP moet weer overnieuw beginnen met een offensief. Maar achterin staat men niet goed. Vooral als er ballen door het midden worden gespeeld door de thuisploeg, ontstaat er direct gevaar. Een corner van VVOP vliegt over alles en iedereen heen, en heeft geen gevolgen. Maar de verdedigers van de F2 hebben moeite om de juiste man te dekken, waardoor er ruimtes ontstaan in de achterhoede. In de 5e minuut mag Jasper ingooien, en weet Sem te bereiken. Sem ziet Abel weer vrijstaan en speelt hem wederom keurig aan. Maar nu kan Abel de bal niet onder controle krijgen, waardoor een opgelegde kans is verkeken.

Een minuut later is er dan meer succes als Jasper Sem weer weet te vinden. Hij speelt zijn man uit en kan aanleggen voor een geplaatst schot in de hoek, de keeper kansloos latend. 1-2. Zo komt SDCP toch snel weer op voorsprong. VVOP knokt echter dapper terug. Een corner wordt gevaarlijk voor het doel geplaatst, maar Evan weet op te ruimen. Toch krijgt de thuisploeg alle gelegenheid om aan te vallen. De achterhoede van de F2 moet soms aardig wat werk verzetten om tegengoals te voorkomen. Dat is iets waar ze toch vooraf niet echt rekening mee hadden gehouden.

Zo gaat het spel lange tijd over en weer tot de 16e minuut als Olaf met een mooie pass Jasper in stelling brengt. Jasper neemt de bal goed aan schiet prima raak. 1-3. Vlak voor rust mag Sem een corner nemen. Abel kan schieten, maar zijn inzet gaat via het been van een verdediger naast. De 2e corner wordt snel uitverdedigd door VVOP. Via een lange pass wordt de VVOP spits aangespeeld maar Daan grijpt in voordat hij gevaarlijk kan worden.

Even later mag VVOP een inworp nemen, waarmee ze uiteindelijk in doelrijke positie weten te komen, maar het schot gaat rakelings naast. Een corner van Sem aan de andere kant levert een kans op voor Daan, maar hij weet deze niet te verzilveren. De rust wordt bereikt met een 1-3 stand, maar de wedstrijd kan nog alle kanten opgaan. SDCP staat riant voor, maar controleert het duel nog niet.

Als de F2 mag aftrappen voor de 2e helft, is de zon wat gaan schijnen maar het blijft koud op het veld. Een groot deel ligt in de schaduw en ontdooit daardoor niet. De kou lijkt zich steeds meer meester te maken van de puttenaren. Dit uit zich bij sommige spelers in concentratieverlies en een wat minder fanatieke spelopvatting na de rust. De temperatuur gaat de F2 parten spelen. Dat blijkt al in de derde minuut van de 2e helft.

Als VVOP de bal naar voren heeft geschoten, moet Evan deze gaan halen in eigen doelgebied. Hij heeft eigenlijk genoeg tijd om uit te verdedigen naar de zijkant, maar hij doet dit te traag. De spits van VVOP is opgekomen in zijn rug en verovert de bal van Evan. De midvoor ziet vervolgens zijn linksbuiten in doelrijke positie staan en speelt hem de bal toe. Daan staat aan de verkeerde kant van deze speler opgesteld, waardoor hij moet toezien dat deze de 2-3 binnenschiet. Zo is het maar weer duidelijk dat balverlies door de laatste man vaak funest is.

SDCP moet zich gaan herpakken en de kou trotseren. Plichtmatig wordt de aanval gezocht na de aftrap. Zo mogen zij in de 24e minuut een corner nemen. Aanvankelijk is het onduidelijk wat er gebeurt, maar de bal gaat kennelijk via de rug van een VVOP verdediger in het eigen doel. Zo wordt het dan toch snel 2-4 in het voordeel van SDCP F2. Maar een minuut later is het weer VVOP dat zich terugknokt. De voorthuizense spits is op het middenveld in balbezit gekomen en dribbelt naar voren. Evan wacht de speler op maar grijpt nog niet in. Dan denkt de aanvaller het van afstand te proberen, en met succes. Een geweldige pegel belandt hoog in het doel achter Xander, 3-4.

Zo vallen er in een paar minuten tijd 3 goals, en mag SDCP blij zijn met die “lucky” corner. Anders was de stand gelijkgetrokken na eerst toch met 2 doelpunten verschil voor te hebben gestaan. Maar het voordeel is nog voor de puttenaren. Trystan en Olaf werken hard om Abel, Sem en Jasper voorin te bereiken voor een hernieuwd offensief. Toch blijft het lang spannend met die marge van één doelpunt, en kan het nog alle kanten opgaan. SDCP vecht tegen de verkleumende kou en een thuisploeg die kansen ruikt.

Kan SDCP zich nog eens herpakken, en kunnen Levi, Evan en Daan de boel nu dichthouden achter?  Daar lijkt het nu wel op, ook al zijn er wat gevaarlijke uitbraken van VVOP. Lang gaat het bij die 3-4 stand over en weer, tot de 38e minuut van de wedstrijd. Daan speelt over de rechterflank Jasper aan die de aanval zoekt. Hij legt de bal vervolgens door op Sem die door kan breken. Sem komt voor het doel en schiet onberispelijk raak. 3-5.  Opluchting bij SDCP en hun supporters. Zo vlak voor tijd komt de winst hierdoor niet echt meer in gevaar. De F2 wint met 3-5 bij VVOP, zij het met moeite. Na de penalty’s kunnen de verkoelde spelers eindelijk de warme douches opzoeken.

SDCP F2 handhaaft de gedeelde 2e plaats en ontvangt volgende week Zwart Wit weer. Wederom belooft dit een spannende strijd te worden die gevolgen kan hebben voor de stand.