Onbekend

Zaterdag 17 november 2012

Sportpark Putter Eng te Putten

SDCP F2-Zeewolde F2  0-2

SDCP F2 heeft nog twee wedstrijden te gaan in de competitie. De laatste twee duels werden verloren tegen Zwart Wit en Hierden. Vooral de wedstrijd tegen Hierden vorige week gaf veel stof tot nadenken. We moesten concluderen dat met name in de 2e helft de verdediging onzeker was, terwijl er in aanvallend opzicht te weinig kansen werden gecreëerd. De F2 verloor met 3-0 en zakte naar de 5e plaats op de ranglijst, doordat Blauw-Geel wist te winnen, en de 4e stek innam door een beter doelsaldo.

SDCP F2 wordt in de competitiestand op de hielen gezeten door Zwart Wit dat 1 punt minder heeft. Daaronder kunnen ook Hierden, Zeewolde en Sparta nog een bedreiging vormen voor SDCP. De puttenaren weten na vorige week zeker dat zij niet lager kunnen eindigen dan de 9e plaats, wat degradatie uit de 1e klasse zal uitsluiten. Maar toch verkeert de F2 in zwaar weer, omdat het team de laatste weken niet meer datgene brengt wat in de mogelijkheden ligt.

Vandaag staat de wedstrijd tegen Zeewolde F2 op het programma. Zeewolde is dus ook een ploeg waartegen SDCP moet winnen de huidige klassering vast te houden. Als de wedstrijd is begonnen om 9.00 uur, wordt het echter snel duidelijk dat SDCP weer moeite heeft om in hun ritme te komen. De eerste 10 minuten is er een licht veldoverwicht voor Zeewolde. De F2 weet in die eerste fase moeilijk voor het doel van de tegenstander te komen. Zeewolde heeft daar toch minder moeite mee. Het spelbeeld vertoont veel gelijkenissen met vorige week.

De ploegen houden elkaar aardig in evenwicht, maar het is Zeewolde dat voor het eerst een kans krijgt. De aanval over de linker flank wordt echter goed onderschept door Xander. Even later haalt de spits van de bezoekers uit, maar Xander redt wederom prima. Maar Zeewolde geeft hiermee een duidelijke waarschuwing af. Olaf weet een keer door te breken namens SDCP maar zijn schot mist kracht en is geen probleem voor de keeper. Veel offensieve pogingen van SDCP stranden voor het doelgebied. Via Olaf komt de bal nog eens bij Jasper, maar hij schiet naast. Even later is het rust bij een 0-0 tussenstand, net als vorige week.

Weet SDCP zich te herpakken in de 2e helft en het initiatief te nemen in deze wedstrijd? Ze zullen eigenlijk wel moeten, om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Als de 2e helft is begonnen, probeert SDCP veel over rechts door te komen via Daan en Abel. Maar Abel heeft het zwaar tegen de stugge verdediging. In de 25e minuut ontstaat een mogelijkheid als Olaf zichzelf vrijspeelt en de bal aflegt op Abel. Abel weet Jasper te bereiken die kan schieten. Maar de doelman van Zeewolde weet zijn inzet te stoppen. Deze aanval had een beter lot verdiend.

Een minuut later ontstaat er een kans voor Zeewolde als Trystan wordt uitgespeeld door de rechtsbuiten, die de bal rakelings voorlangs schiet. Gelukkig voor SDCP gaat de bal te snel voor de andere voorhoedespelers om af te maken. Daan, Evan, Trystan en Levi werken hard om de ballen zo snel mogelijk voorin te krijgen, maar de Zeewoldenaren weten keer op keer te onderscheppen. Zo gaat het spel lang over en weer, totdat Sem in de 32e minuut opdoemt voor de keeper, maar schiet jammer genoeg tegen de sluitpost op. Even later krijgt Sem wederom een kans, maar weer wordt zijn schot gestopt door de uitblinkende keeper.

Maar dan is het Zeewolde dat er snel uitkomt via de as van het veld. Xander verkleint zijn doel door zich een paar passen ervoor op te stellen. Maar een miraculeuze boogbal valt precies over hem heen in het doel. 0-1.  Een mooi doelpunt van Zeewolde, jammer voor SDCP dat goed op weg was naar een treffer. Wederom moet de ploeg tegen een achterstand aankijken met nog weinig minuten op de klok. Nu ruikt Zeewolde kansen, en even later schieten zij een bal net over.

SDCP raakt wederom ietwat van slag in deze fase van de wedstrijd. Het puttense spel laat nu wat te wensen over, en het slaat een beetje om in paniekvoetbal. SDCP F2 probeert nog wat het kan, maar komen er niet echt meer uit. Zeewolde daarentegen dringt steeds meer aan. Xander redt uitstekend op een schot van de spits en voorkomt hiermee de 0-2. Maar en minuut later is het dan toch raak. Zeewolde mag een corner nemen die door de puttenaren achter wordt gewerkt. Bij de 2e corner die volgt, belandt de bal pal voor het doel. SDCP krijgt de bal niet goed weg, en uit de ontstane scrimmage wordt de bal hard binnen geschoten. 0-2.  Even later klinkt de fluit voor het einde van de wedstrijd.

SDCP F2 verliest dus voor de derde keer op rij, en moet nu vrezen voor een duikeling in het klassement. Maar gelukkig weet Blauw-Geel knap te winnen van Zwart Wit met 6-2. Hierdoor loopt Blauw-Geel 3 punten uit op SDCP, maar Zwart Wit blijft hierdoor 1 punt achter SDCP staan. Ook Hierden verloor van VVOG waardoor ook zij nog onder SDCP blijven staan. SDCP F2 blijft hierdoor nog staan op de 5e stek, maar moet volgende week uit aantreden tegen de titelfavoriet Hoevelaken. Deze ploeg wist tot nog toe alle wedstrijden te winnen. Een lastige klus dus voor de F2, maar hopelijk laat die wetenschap de ploeg boven zichzelf uitstijgen.