Zaterdag 2 maart 2013  8.30 uur.

Sportpark “de Schouw” te Lelystad

Unicum F2 – SDCP F2   1-5

Het is alweer een maand geleden dat SDCP F2 de eerste voorjaarscompetitiewedstrijd had gespeeld bij v.v. Zeewolde.  De sneeuwval van de laatste tijd had ervoor gezorgd dat er een tweede winterstop moest worden ingevoerd. Maar vandaag is het dan weer eens zover, de uitwedstrijd tegen Unicum F2 staat op het programma. De spelers van de F2 verzamelen zich in de vroege ochtend voor de heenreis naar Lelystad. Abel Jansen moet door ziekte verstek laten gaan, verder is de ploeg compleet.

Zo vertrekt de F2 naar Lelystad, om daar om 8.30 aan de aftrap te kunnen staan. Unicum F2 is een bekende ploeg voor SDCP F2. In de najaarscompetitie stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar. Toen ging Unicum met de winst naar huis. SDCP F2 wist dus waar het aan toe was. Als beide ploegen zich opmaken voor de wedstrijd, valt op dat de thuisploeg een aantal grotere spelers heeft in de verdediging, maar ook enkele aanvallers zijn aanmerkelijk langer dan de puttenaren.

Als beide teams staan opgesteld, mag SDCP F2 aftrappen nadat ze hun “yell” hebben laten horen. Als de wedstrijd is begonnen, nemen de ploegen elkaar de maat, op zoek naar een opening. De eerste 4 minuten worden gekenmerkt door aanvallend spel van beide ploegen, zonder dat er direct kansen ontstaan.

In de 5e minuut wordt Jasper aangespeeld door Olaf. Jasper speelt Sem aan, die vrij opduikt voor de keeper. Zijn schot wordt echter gekeerd, en het blijft nog 0-0. Even later breekt Trystan door, maar zijn voorzet kan net niet worden afgewerkt. Kort daarop komt Sem wederom in doelrijke positie op aangeven van Jasper, maar hij schiet net naast. SDCP F2 blijft gedisciplineerd zoeken naar de aanval en heeft die eerste 10 minuten het betere van het spel. Tegelijk levert het aanvallende spel van SDCP ook gevaarlijke counters op van Unicum.  Maar Trystan, Evan en Levi verdedigen vooralsnog prima.

De wedstrijd gaat richting de 14e minuut als Unicum laat zien dat het ook een ander wapen heeft, het afstandschot.  De ploeg heeft nog geen echte doorbraak kunnen forceren, maar probeert het dan van afstand, en met succes. Als de aanvoerder vrij mag opkomen, heeft hij alle ruimte om aan te leggen voor een schot. Deze pegel laat Xander kansloos,    1-0.

Zo loopt de beter spelende ploeg toch tegen een achterstand aan.  SDCP is hierdoor heel even van hun stuk, maar probeert toch te blijven voetballen.  Als Unicum in de 15e minuut een aanval wil opzetten, wordt de bal onderschept door Evan, die wat is doorgeschoven.  Hij krijgt de bal mee en  kan opkomen.  Halverwege het speelveld bedenkt hij zich niet en probeert te schieten.  De hoge bal vliegt over iedereen heen en valt over de verraste keeper in het doel.  Het staat weer gelijk door deze fraaie goal van Evan,  1-1 .

Dit is een opluchting voor SDCP F2, dat nu probeert door te drukken. Hierdoor ontstaan er wederom kansen voor Sem, maar hij weet het doel nog niet te vinden. Uiteindelijk wordt de rust  gehaald bij een 1-1 tussenstand.

Hoewel de wedstrijd nog alle kanten op kan gaan, voelt SDCP aan dat er mogelijkheden zijn om hier de winst te pakken. Als Unicum aftrapt voor de 2e helft, onderschept SDCP de bal meteen, waarna de aanval wordt gezocht. Daan is in de spits komen te staan nadat Sem is gewisseld. Hij komt al snel in positie om te schieten op aangeven van Olaf. Zijn schot komt op de lat via de handen van de keeper. Even later komt Evan opzetten door het midden nadat hij de bal had onderschept. Hij speelt Daan vrij die nu feilloos binnenschiet, 1-2 . En Zo heeft SDCP de achterstand kunnen ombuigen naar een voorsprong.

Maar de wedstrijd is nog niet gespeeld. De 2e helft was immers nog maar net begonnen. Kan SDCP F2 volhouden? Daar lijkt het wel op. De ploeg speelt goed voetbal. Evan komt steeds vaker mee op, en Levi neemt dan keurig zijn man over. Als Evan het in de 24e minuut weer eens gaat proberen, weet hij door te breken over links. Hij stoomt op snelheid door naar de goal, maar schiet in het zijnet. Even later breekt Evan weer door, maar nu over de rechterflank. Zijn voorzet passeert Daan, maar valt voor de voeten van Olaf die prima raak schiet, 1-3.

De Puttense ploeg is ontketend in deze fase van de wedstrijd en gaat door, op jacht naar de volgende goal. Sem is weer in de ploeg gekomen en zorgt voor extra aanvallende impulsen in combinatie met Daan en Olaf. Als Sem de bal via Olaf krijgt, kan hij schieten. De keeper keert het schot, maar is onzeker. Toch pakt hij de bal in 2e instantie voordat Sem het laatste tikje kan geven.  Even later speelt Daan Sem aan over links, die na een aantal passeerbewegingen langs de verdediger komt en Olaf neemt over. Olaf wordt geblokt, maar hij blijft in balbezit en kan schieten, en het is raak!  1-4 in de 27e minuut!

Laat Unicum dan helemaal niets meer van zich horen? Jazeker wel!  In de 32e minuut komt het nog tot een uitbraak. Evan moet kiezen tussen twee man en wordt uitgespeeld. Zo kan Unicum de 2-4 laten aantekenen, maar Xander ranselt het schot op fraaie wijze uit de linker hoek. Het blijft nog 1-4 door een knappe redding van de SDCP-doelman.

In de 38e minuut mag Jasper een corner nemen vanaf links. Jasper brengt de bal hoog voor, en de bal valt precies voor de voeten van Sem die alleen hoeft in te tikken, 1-5. En zo pakt ook Sem toch zijn goaltje mee.

Unicum komt er niet meer aan te pas, ook doordat Levi en Trystan prima blijven verdedigen op de flanken. En zo wordt het een klinkende 1-5 overwinning van SDCP F2 op Unicum F2, waardoor de ploeg opstoomt naar de 2e plaats op de ranglijst met net 1 goal minder dan Sparta Nijkerk, dat eerste staat.

Volgende week zal Sparta F2 de tegenstander zijn, waardoor er al vroeg in de competitie een topper plaatsvindt. Hopelijk kan SDCP F2 ook dan weer uitblinken.    Klasse, jongens!