Onbekend

Zaterdag 16 maart 2013   9.00 uur

Rood-Wit ’58  F1 – SDCP F2   2-2

Sportpark “De Eendracht” te Putten.

Vandaag staat er een heuse dorpsderby op het programma. SDCP F2 mag het gaan opnemen tegen de F1 van Rood-Wit ’58.  Rood-Wit heeft nog maar 1 wedstrijd gespeeld in deze competitie tegen Sparta F2. Sparta is een kanshebber voor het kampioenschap, maar Rood-Wit  wist een 3-3 gelijkspel uit het vuur te slepen. SDCP F2 kwam vorige week tegen dezelfde ploeg op een 0-0 gelijkspel uit.  Rood-Wit kan dus voetballen en scoren, maar ze zijn aan de andere kant ook niet onpasseerbaar.

SDCP F2 heeft een aantal goede wedstrijden achter de rug, waardoor er zelfvertrouwen is gekomen in de ploeg. Maar met 1 overwinning en 2 gelijkspelen, wordt het nu toch zaak om punten te pakken.  Omdat Xander er vandaag niet bij kon zijn, is Hilde bereid gevonden om het doel van “de Blauwen” te verdedigen. Verder is de ploeg van SDCP F2 compleet.

Als SDCP heeft afgetrapt voor de 1e helft, wordt toch snel duidelijk dat Rood-Wit geen makkelijk te nemen horde zal zijn. De ploeg komt al snel een aantal keer gevaarlijk door, en krijgt in de 2e minuut al een opgelegde kans, maar Hilde weet de bal te stoppen. Het verdere verloop van de eerste helft, wordt gekenmerkt door een SDCP F2 dat zoekend is naar de juiste vorm, terwijl Rood-Wit sterk speelt en een licht veldoverwicht heeft.

Toch weten de ploegen elkaar in evenwicht te houden. Trystan, Levi en Evan verdedigen verbeten, terwijl Evan ook soms probeert op te komen. SDCP krijgt een serie corners, waaruit niet wordt gescoord. Datzelfde geldt voor de thuisploeg. De wedstrijd vordert tot de 18e minuut als SDCP weer een corner krijgt. Jasper legt de bal voor de goal, waarna de keeper in de problemen komt, en de bal in de rechter hoek lijkt te rollen. Sem reageert alert, en geeft het laatste tikje waarna de bal in het doel verdwijnt. 0-1.  En zo komt SDCP F2 toch op voorsprong en wordt met deze stand de rust gehaald.

Rood-Wit trapt af na rust en blijft sterk spelen.  Ze weten vaak gevaarlijk op te komen waardoor de defensie van SDCP F2 vaak op de proef wordt gesteld. Lang lijkt het eerder 1-1 te worden dan 0-2. De opbouw van SDCP verloopt vaak moeizaam. Als de voorhoede dan toch wordt gevonden, hebben ze te kampen met stugge verdedigers. Abel probeert wat hij kan, maar kan geen vuist maken. Jasper en Olaf moeten vaak het duel aangaan en kunnen daardoor moeilijk een uitbraak forceren. Sem komt wel eens langs zijn directe tegenstander, maar kan dan vaak de bal niet kwijt, waardoor hij op solo vaak strandt. Daan speelt vaak voorin, maar kan niet echt in positie komen om te schieten.

Zo loopt het naar de 28e minuut als Sem de bal krijgt aangespeeld van Trystan. Hij weet zijn man te passeren op links en wil de bal voorgeven op Jasper of Daan. Maar de bal komt op het hoofd van een verdediger die deze onfortuinlijk in zijn eigen doel kopt. Zo wordt het toch 0-2, een stand waar SDCP gezien het spelbeeld niet over mag klagen. Nu is het zaak om deze marge vast te houden, en de wedstrijd winnend af te sluiten.

Maar Rood-Wit is verre van aangeslagen. De thuisploeg blijft plichtmatig de aanval zoeken. De wedstrijd gaat de 30e minuut in als de aansluitingstreffer wordt aangetekend.  Vanaf het middenveld kan een speler vrij opkomen die fraai van afstand binnen knalt, Hilde kansloos latend. 1-2. En zo is de wedstrijd weer helemaal open, en is het vooral Rood-Wit dat kansen ruikt. De ploeg wordt sterker en kan steeds vaker opduiken in het doelgebied van SDCP.

De gelijkmaker is erg dichtbij als Rood-Wit in een aanval de bal onder Hilde door op de paal schiet in de 32e minuut. De bal stuitert weer het veld in voor de voeten van de linksbuiten, die ineens uithaalt, maar rakelings over schiet. Daar komt SDCP goed weg. De ploeg verzandt steeds meer in paniekvoetbal, en krijgt de bal moeizaam weggewerkt. Rood-Wit voert de druk steeds meer op.  De gelijkmaker hangt in de lucht. En dit wordt bewaarheid als de linksbuiten weer kan uithalen. De bal zeilt tussen een mêlee van spelers in de verste hoek.

SDCP F2 is aangeslagen en moet uitkijken om de wedstrijd zelfs niet te verliezen. Met  handen en voeten weet de ploeg dit toch te voorkomen en blijft het 2-2. SDCP F2 heeft de 0-2 voorsprong niet vast kunnen houden en moet uiteindelijk tevreden zijn met een punt. Een compliment voor de tegenstander is op zijn plaats, dat de achterstand wist om te keren en nog bijna wist te winnen. SDCP F2  pakt weer een punt in deze wedstrijd, maar het voelt aan als een nederlaag.  De ploeg is nu meer afhankelijk van de directe concurrentie, als het gaat om het meedraaien in de top van de ranglijst.