Onbekend

Zaterdag 6 april 2013

Sportpark Putter Eng te Putten

SDCP F2-NSC F1 : 1-1

Na 2 weken niet gespeeld te hebben in de competitie, staat er nu eindelijk weer eens een wedstrijd op het programma voor SDCP F2, te weten thuis tegen NSC F1. Dit is een tegenstander die op voorhand te pakken lijkt, al is de ploeg ook in staat om te scoren tegen zware tegenstanders. Het is koud vanwege een straffe wind die op het veld staat, dus thermo-kleding is nog nodig. Het zal moeten gaan blijken of SDCP F2, ondanks de onderbreking van 2 weken, toch punten kan pakken vandaag. De ploeg heeft inmiddels al 3 keer gelijkgespeeld en 1 keer gewonnen. Hiermee zijn ze dus nog ongeslagen, maar het puntentotaal blijft hierdoor nog wel wat laag.

Als NSC heeft afgetrapt probeert SDCP direct de bal te veroveren om de aanval te zoeken. De eerste aanval wordt onderschept door de keeper, nadat Jasper de bal voor het doel bracht. Evan probeert al snel vaak mee op te komen, maar moet dan veel loopwerk verrichten om zijn verdedigende taken uit te voeren. Trystan en Levi  vangen het vooralsnog goed op in die situaties. In de 7e minuut kan Evan voor het eerst een schot wagen van afstand, maar de bal gaat voorlangs. Een minuut later levert hij de bal af bij Sem, die kan schieten, maar het schot gaat voorlangs, buiten bereik van Daan.

De ploegen houden elkaar aardig in evenwicht in de eerste helft. Sem komt in de 12e minuut vrij voor het doel , zijn schot wordt geblokt en in 2e instantie krijgt hij de bal niet lekker op zijn schoen, waarna hij doorgaat op de keeper die de bal klemvast heeft. Vrije trap voor NSC, het staat nog steeds 0-0 met een licht veldoverwicht voor SDCP.  De wedstrijd loopt richting de 14e minuut als NSC op rechts een corner mag nemen. De linksbuiten van NSC draait de bal hoog in, en de inkomende spits kopt in het dak van het doel, al was de bal er zo ook wel ingegaan. Hoe dan ook, het staat 0-1. SDCP zal in ieder geval 2 keer moeten scoren om te winnen, maar scoren gaat niet makkelijk bij de thuisploeg.

Toch probeert SDCP plichtmatig de stand weer gelijk te trekken. Evan neemt een vrije trap, waarmee Jasper wordt gevonden. Hij krijgt de bal via een omweg bij Trystan, die eens kan schieten. Het schot gaat echter voorlangs. Vlak voor de rust mag Evan voorin een vrije trap nemen vanaf de linkerflank. Zijn eerste schot is laag en wordt gekeerd door de verdediging, maar de bal rol weer in zijn richting. Nu schiet Evan hoog, maar de bal daalt net niet snel genoeg en landt op de lat. Zo wordt de rust gehaald bij een 0-1 stand.

Als Abel en Daan namens SDCP aftrappen voor het begin van de 2e helft, weet de ploeg wat er te doen staat. SDCP F2 moet zo snel mogelijk op zoek naar de gelijkmaker. Maar het gaat moeizaam. Abel en Olaf hebben het zwaar tegen hun directe tegenstander, en er ontstaan nog geen echte uitgespeelde kansen. Ook Jasper kan nog niet echt doorkomen.

Als Sem in de 6e minuut van de 2e helft een corner mag nemen, heeft de keeper van NSC moeite met de bal, maar hij kan toch een doelpunt voorkomen. Een minuut later heeft Sem dan meer succes. Hij krijgt de bal vanuit het centrum aangespeeld, waarna hij langs de rechtsback weet te komen en aan kan leggen voor een schot. De keeper zit er nog wel aan, maar kan nu niet voorkomen dat de bal in het doel verdwijnt, 1-1.   Nu moet de ploeg vast blijven houden, en proberen alsnog de winnende treffer te scoren.

Er ontstaat zo’n mogelijkheid als Daan de bal prima bij Abel weet te krijgen. Abel schiet meteen, maar het schot wordt geblokt. Ook Sem kan er daarna net niet meer bij. SDCP F2 zet nog eens wat druk op de ketel, zoekende naar mogelijkheden om de 2e goal aan te tekenen. Maar ook NSC is nog gevaarlijk en een schot van de bezoekers gaat net over. De tijd verschrijdt en de wedstrijd loopt naar het einde. De scheidsrechter fluit voor het eindsignaal, en het blijft 1-1.

Wederom noteert SDCP F2 een gelijkspel. Ze pakken hiermee een punt, maar het wordt toch ook wel gevoeld als 2 punten te weinig.  De ploeg blijft ongeslagen, maar moet toch accepteren dat het zal zakken op de ranglijst, omdat de directe concurrent Rood-Wit weet te winnen.  Volgende week staat de uitwedstrijd tegen SDVB F2 op het programma.