Onbekend

Zaterdag  13 april 2013

Sportpark Norschoten te Barneveld  9:00 uur

SDVB F2 – SDCP F2  0-1

Het is vroeg in de ochtend, als SDCP F2 afreist naar Barneveld om aan te treden tegen SDVB F2. De spelers van de nog ongeslagen ploeg weten wat het doel is vandaag, dat is weer eens te winnen. Met 1 overwinning en liefst 4 gelijkspelen, staat de ploeg met 7 punten op de 6e plaats van de ranglijst.  Maar de ploegen bovenaan volgen elkaar op de voet, en er kunnen zo maar verschuivingen in het klassement optreden na vandaag.  Voor de F2 is winnen belangrijk om de aansluiting met de top 5 te behouden.

Als beide ploegen hun posities hebben ingenomen op het veld , mag SDCP aftrappen voor het begin van de wedstrijd.  Na een minuut aftasten van de tegenstander laat SDVB zich voor het eerst zien, als ze weten door te breken, maar gelukkig voorlangs schieten. SDCP mag dit als een waarschuwing zien.  De puttense verdedigers nemen hierna hun directe tegenstanders in zich op, waardoor er meteen een betere organisatie is achterin. Hierop kan SDCP zich meer gaan bezighouden met aanvallend voetbal.

Toch verschreiden de eerste 10 minuten van de wedstrijd zonder noemenswaardige gebeurtenissen, anders dan dat de wedstrijd wordt onderbroken voor verzorging van een aangeslagen SDVB-er.  Maar na de hervatting weet Daan met een lange bal Sem aan te spelen, die mag aanleggen voor een schot op doel. Zijn inzet gaat echter net hoog voorlangs.  Als Sem even later de bal toegegooid krijgt uit een inworp van Evan, zet hij de bal voor. De keeper zit er half aan, waardoor Olaf net iets tekort komt om af te kunnen ronden.

Hierna wordt SDVB gevaarlijk als het een aantal corners mag nemen. Als de bal na één van deze corners half wordt uitverdedigd, volgt er een schot namens SDVB dat maar net naast gaat. In de 19e minuut weet Evan de bal bij Jasper af te leveren, die kan schieten. Maar de keeper onderschept de bal. SDCP F2 heeft het betere van het spel, maar dit laat zich nog niet vertalen in doelpunten. De rust wordt dan ook gehaald bij een 0-0 stand.

SDVB trapt af voor de 2e helft van de wedstrijd, die een merkwaardig karakter gaat krijgen door de vele spelonderbrekingen m.b.t.  verzorging van SDVB spelers. Ook de verbale randverschijnselen langs het veld zorgen ervoor dat de wedstrijd geen sportiviteitsprijs gaat krijgen. Het is dan ook zaak voor SDCP om hierin niet mee te gaan en gefocust te blijven op een goed resultaat. Maar de tijd gaat wel dringen voor de Puttenaren om de winst naar zich toe te trekken. Er zal gescoord moeten gaan worden.

Na veel aanvallen zonder gevolg van beide kanten, loopt de wedstrijd naar de 36e minuut. Na een handsbal van een SDVB-er  mag Evan een vrije trap nemen, net iets over de middenlijn. Hij besluit ineens op doel te schieten, en de keeper heeft moeite met die bal en krijgt hem net naast het doel. De corner die hierop volgt wordt genomen door Jasper, maar deze blijft zonder gevolgen. Twee minuten later weet Evan met een lange trap Sem te bereiken, die zich mooi vrijspeelt. Hij legt de bal strak voor het doel , voor de voeten van de inkomende Jasper. Jasper kan probleemloos binnenschieten.

Zo valt dan toch de bevrijdende goal, 0-1.  Met nog een paar minuten te gaan moet SDCP deze voorsprong vast zien te houden.  Maar SDVB wordt niet meer gevaarlijk, en SDCP pakt hier de winst in een merkwaardige wedstrijd vol spelonderbrekingen. Er werden maar liefst 8 scheidsrechter ballen (stuiterballen) geteld om de wedstrijd te hervatten. Alle lof gaat uit naar de jeugdige scheidsrechter die zich prima staande hield, ondanks de verwijten die hij naar zijn hoofd kreeg van de kant van de (eigen) thuisploeg.  Uiteindelijk mogen we dan ook blij zijn dat ondanks deze “vertoning” de punten verdiend meegaan naar Putten.