Onbekend

Zaterdag  20 april 2013

Sportpark “Putter Eng” te Putten

SDCP F2 : Lelystad ’67 F2   1 : 0

Nadat vorige week de winst werd gepakt in Barneveld, mag  SDCP F2 het vandaag gaan opnemen tegen Lelystad’67 F2.  Deze ploeg bivakkeert net als plaatsgenoot Unicum in de onderste regionen van de ranglijst, terwijl SDCP F2 als gevolg van een gelijkspel van hun plaatsgenoot Rood-Wit ‘58 kon opklimmen naar de 4e stek. Hoewel de puttense ploeg, gezien deze klassering, weinig moeite zouden moeten hebben met de wit-rode ploeg uit Lelystad, is er inmiddels wel een punt van zorg. SDCP F2 heeft de laatste tijd moeite met scoren. Na de 5-1 overwinning op Unicum is de ploeg spaarzaam met doelpunten.

Als de wedstrijd op het punt staat te beginnen, gooien de SDCP-ers hun yell nog even in de groep waarmee zij hun doelstelling laten horen; ………WINNEN!  Kunnen ze dit ook waarmaken vandaag. De ploeg is compleet en Daan is vandaag de drager van de aanvoerdersband. Na de toss mag SDCP aftrappen. Meteen laat de ploeg zien dat ze willen aanvallen. Evan ontvangt de bal na de aftrap en legt breed op Trystan. Trystan komt snel op langs de rechterflank en komt ver, verliest de bal maar herovert deze weer, waarna Jasper wordt aangespeeld. De bal gaat via de tegenstander achter, en is de eerste corner een feit. Jasper krijgt de bal echter niet voor het doel, waardoor het een achterbal wordt.

Een paar minuten later komt Trystan weer opzetten en speelt Jasper vrij voor het doel, maar hij schiet tegen de doelman op. De bal rolt weer het veld in waarna de doorgelopen Trystan een schot kan wagen. Maar zijn uithaal valt boven op de lat. Deze poging had een beter lot verdiend. Kort daarop volgt een tegenstoot van Lelystad. Evan probeert het gat dicht te lopen voor de aanstormde aanvallers, maar hij komt echter te laat, en is gezien. Lelystad is erdoor, maar het opvolgende schot gaat gelukkig voorlangs bij het doel van Xander. Hiermee is het duidelijk geworden dat, gezien het risico, de “blauwe” verdedigers niet te veel moeten opkomen, en Evan wordt gemaand achter te blijven.

De wedstrijd is zo’n minuut of tien onderweg als Sem op links goed zijn man weet te passeren. Hij weet een afgemeten pass op Daan af te leveren, die vrij voor de goal staat. Daan neemt de bal goed aan en schiet prima binnen,  1-0. Dit is natuurlijk lekker voor de thuisploeg, die hierdoor wat vrijer kan gaan spelen. Maar het is nog veel te vroeg voor SDCP om zichzelf rijk te rekenen. Als Jasper op links een corner mag nemen, gooit hij de bal hoog voor het doel over iedereen heen. De bal belandt vlak voor de voeten van Sem die echter net iets te kort komt om de 2-0 aan te tekenen.

De wedstrijd nadert het einde van de 1e helft als Lelystad nog eens weet door te breken, maar de afwerking ontbreekt en de bal gaat naast. Xander schiet de bal uit en via Olaf en Sem komt de bal bij Abel. Abel legt terug op Sem, die op zijn beurt Abel weer vindt die nu vrij voor het doel staat. Het schot van Abel wordt echter gekeerd door de keeper. De rust wordt gehaald  met een 1-0 tussenstand.

Lelystad trapt af voor de 2e helft en weet dat de wedstrijd bij een 1-0 achterstand nog niet verloren is. De bezoekers gaan dus direct in de aanval en weten een corner te bereiken. De bal wordt hoog voorgegeven maar Xander kan opvangen.  In de 24e minuut onderschept Evan een bal en werkt de bal naar voren, waarna deze via een tegenstander bij Olaf terecht komt. Hij speelt Sem aan, maar Lelystad  zit er tussen dat terugspeelt op de keeper. De keeper verzuimt echter de bal op te pakken voor de achterlijn, en dus is het een corner voor SDCP.  Sem neemt de hoekschop op links en weet de bal hoog voor het doel te krijgen. Evan is mee naar voren gekomen en kopt de bal net over.

Vier minuten later mag Xander de bal uittrappen na een corner van Lelystad. Hij weet hiermee Olaf te bereiken die in 2e instantie Sem kan aanspelen die weet door te breken. Maar de keeper weet zijn schot te keren. Abel komt vervolgens net te kort om het laatste zetje te geven.  Daaropvolgend kan Sem weer een poging wagen en schiet hoog, maar de keeper vangt nu de bal zonder problemen op. Even later breekt Lelystad gevaarlijk door en kunnen de gelijkmaker aantekenen maar het schot wordt prima gekeerd door doelman Xander. In de 32e minuut krijgt Sem weer een kans  om de 2-0 binnen te schieten, maar zijn schot gaat net naast.

Een minuut later ontstaat de volgende kans uit een corner van Sem. Olaf komt er net niet aan en via Evan komt de bal bij Daan die kan uithalen. Maar hij speelt op Sem die de bal uit de draai net voorlangs schiet.  Als de keeper van Lelystad de bal kort uitschiet, kan Jasper onderscheppen en meteen schieten. Zijn schot brengt de keeper in de problemen, maar in 2e instantie weet hij de bal te pakken. Zo krijgt SDCP F2 de ene kans na de andere, maar nog niet met een doelpunt als gevolg. De 1-0 voorsprong staat nog steeds, maar het kan zomaar teniet gedaan worden door een tegengoal. Bijna komt het zover in de 35e minuut als Lelystad weer komt opzetten en de SDCP verdediging het nakijken heeft. Gelukkig voor de thuisploeg gaat het afrondende schot naast.

De laatste minuten van de wedstrijd zijn er nog wel kansjes voor SDCP F2 via Sem, maar het doel wordt niet meer gevonden. De scheidsrechter fluit af, SDCP F2 wint verdiend, maar met een schamele 1-0 terwijl het toch veel kansen kreeg om deze einduitslag te vergroten. Toch blijven de punten in Putten, waarmee SDCP goede zaken doet in het klassement. Trystan was vandaag de grote uitblinker bij SDCP. Zowel verdedigend als aanvallend was hij van grote waarde voor de Puttenaren.  SDCP F2 komt met deze winstpartij op 13 punten en blijft ongeslagen. De ploeg kan zich nu gaan opmaken voor de kraker uit tegen Zwart-Wit.