Onbekend

Zaterdag 27 april 2013

Sportpark Parkweg  te Harderwijk  11:00 uur

Zwart-Wit ’63 F1 - SDCP F2     3-0

Vandaag staat er een echte kraker op het programma voor de jongens van SDCP F2. Doordat de ploeg nog steeds ongeslagen is en de laatste twee wedstrijden wist te winnen, staat de puttense ploeg op de 4e plaats van de ranglijst. De tegenstander Zwart-Wit  staat op de 3e stek met 1 punt meer.  De harderwijkse ploeg is geen onbekende voor SDCP F2. In het voorbije najaar werden er al twee duels uitgevochten tussen beide ploegen. Zowel in de competitie als in de beker ging de winst naar Zwart-Wit. SDCP F2 weet dus waar het aan toe is. Als er wordt gewonnen, dan doen ze goede zaken met het oog op promotie. Maar winst zal een huzarenstukje zijn tegen deze sterke tegenstander.

Daan is vandaag niet aanwezig, voor de rest is de ploeg compleet. Jasper draagt vandaag de aanvoerdersband.  De scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd, en SDCP trapt af. Al snel laat Zwart-Wit zich zien voor het doel van Xander. Maar de verdediging, bestaande uit Trystan, Levi en Evan , weert zich kranig. Ondertussen wordt getracht de voorhoede van aanvoer te voorzien. Olaf profileert zich als tussenstation hierbij op het middenveld, terwijl Jasper, Sem en Abel voor de afronding moeten zorgen.  Zij hebben hierbij te maken met fysiek sterke mandekkers van Zwart-Wit.

Als de wedstrijd 6 minuten onderweg is, probeert Jasper eens een schot op het doel. Maar doordat  de hoek lastig is, kan de keeper moeiteloos oppakken. Even later probeert Jasper het van nog grotere afstand na voorbereidend werk van Trystan en Olaf. Maar ook nu kan de keeper de bal zonder problemen opvangen.  Tussentijds zijn er snelle uitbraken van de thuisploeg, maar vooralsnog zonder gevolgen. In de 9e minuut mag Evan zich melden voor een vrije trap in het doelgebied van Zwart-Wit. Zijn inzet wordt echter verwerkt, waarna hij moet kopbal moet proberen. Maar de bal gaat naast voordat Trystan er aan kan komen.

In de 11e minuut komt de eerste opgelegde kans voor Zwart-Wit . De spits heeft de 1-0 op de schoen, maar hij raakt de bal half waardoor deze naast gaat. Daar komt SDCP goed weg. Vanaf dat moment gaat de thuisploeg steeds meer aandringen. Toch geven de puttense verdedigers goed partij, en houden de rust en het overzicht in takt. Toch is Zwart-Wit de betere ploeg en fysiek sterker, waardoor de vraag rijst hoe lang SDCP stand kan houden.

De ploeg kan voorin nog niet echt een vuist maken. Ze moeten het dan ook hebben van dode spelmomenten als een vrije trap in de 18e minuut. Evan mag aanleggen voor een schot, maar hij kiest voor een lobje dat verder geen gevaar oplevert voor Zwart-Wit. Ook een corner van Sem levert niets op. Maar de rust wordt gehaald met een 0-0 stand.

Als Zwart-Wit aftrapt voor de 2e helft, weet SDCP dat het nog 20 minuten zal moeten knokken. Als winnen een brug te ver is, moet op z’n minst de nul worden gehouden om zo een punt uit het vuur te slepen. Maar kan de ploeg dit opbrengen in het 2e bedrijf, is de vraag. Zwart-Wit dringt steeds meer aan en de schoten op het doel van Xander worden gevaarlijker. SDCP houdt stand tot de 25e minuut als Evan wordt uitgespeeld. De spits komt vrij voor het doel en schiet. Xander weet in 1e instantie dit schot te keren, maar de 2e keer is hij kansloos. 1-0. Het doelpunt dat al even in de lucht hing, is dan toch realiteit.

Kan SDCP zich herpakken na deze tegenvaller? Moedig blijft de ploeg zoeken naar mogelijkheden. Olaf verricht veel loopwerk tussen de verdediging en de voorhoede. Maar deze linies komen steeds verder uit elkaar te liggen. Doelman Xander kiest dan ook vaak voor een verre uittrap. Maar deze ballen worden keer op keer verwerkt door de sterke Zwart-Wit defensie, die hierop snel omschakelen en de bal zo weer terugbrengen in het doelgebied van SDCP.

In de 28e minuut belandt een schot namens de thuisploeg op de paal. Ook een 2e goal zit eraan te komen. Een minuut later wordt die vrees bewaarheid, als een vrije trap van Evan wordt geweerd, en een snelle uitbraak volgt van Zwart-Wit. De ploeg speelt de counter prima uit en Xander is kansloos. 2-0.

Toch blijft SDCP plichtmatig op zoek gaan naar de aanval in de hoop een aansluitingstreffer aan te tekenen. Maar Zwart-Wit laat zich niet verrassen en het is echt powerplay door de defensie van de thuisploeg. De puttense aanvallers komen er maar niet doorheen tot de 32e minuut. Sem weet eens langs zijn direkte tegenstander op te komen maar komt niet tot een schot. Abel is mee opgekomen en kan de afvallende bal oppikken en wel aanleggen voor een schot. Maar de keeper stopt zijn inzet.

Maar de tijd tikt weg in het nadeel van SDCP F2 dat hier vandaag waarschijnlijk zijn ongeslagen status gaat kwijtraken. De ploeg heeft lang standgehouden tegen het sterke Zwart-Wit, maar moet uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in deze tegenstander. De 2-0 stand is een terechte afspiegeling van het krachtverschil tussen de beide ploegen.

Toch krijgt de wedstrijd deze stand niet als einduitslag. Als SDCP het veld in de laatste minuut nog eens breed maakt voor een uittrap van Xander, wordt deze bal wederom snel verwerkt door Zwart-Wit. Twee spelers stomen in rap tempo op door het midden. De backs van SDCP kunnen niet op tijd naar binnen komen om Evan bij te staan, en hij wordt d.m.v. een klassieke één-twee  verschalkt. De aanval wordt feilloos afgerond.3-0. En zo krijgt de wedstrijd toch een ietwat geflatteerde einduitslag. SDCP F2 verliest hier vandaag zijn eerste wedstrijd. De ploeg heeft echter geknokt voor wat het waard was, en kan derhalve met opgeheven hoofd van het veld stappen.