Onbekend

Zaterdag  11 mei  2013 9:00 uur

Sportpark Putter Eng  te Putten

SDCP F2 – Hierden F1  0-1.

SDCP F2 heeft nog 2 wedstrijden voor de boeg in de voorjaarscompetitie. De tegenstanders in deze partijen zijn Hierden F1 en EFC’58 F1. Vandaag moet de ploeg thuis aantreden tegen Hierden F1.  Deze ploeg is, net als Zwart-Wit vorige week, geen onbekende voor SDCP F2. Ze stonden in de najaarscompetitie ook al eens tegenover elkaar in Hierden. Toen won Hierden F1 met 3-0. Een mooie gelegenheid vandaag om dus revanche te nemen. Winst of verlies kan belangrijke gevolgen hebben voor de competitiestand, omdat de ploegen qua punten dicht bij elkaar liggen.

SDCP F2 is compleet en Evan draagt vandaag de aanvoerdersband. De wedstrijd is een paar minuten onderweg als Sem voor het eerst de hierdense keeper kan testen. Zijn schot levert echter voor de goalie geen problemen op. Maar ook Hierden laat zien dat ze snel kunnen uitbreken met lange ballen. Hierdoor ontstaat er in de 6e minuut gevaar, maar keeper Xander weet de bal op tijd te onderscheppen.  Drie minuten later gaat een schot namens Hierden net naast.  Even later breekt de rechtsbuiten door van de bezoekers, die een goede voorzet in huis heeft. De bal komt voor de voeten van de opkomende spits, maar hij schiet over. SDCP F2 is gewaarschuwd.

In de 11e minuut  begint  Evan aan een rush over rechts en weet ver door te dringen. Hij geeft de bal voor op Jasper die de 1-0 kan aantekenen. Zijn inzet wordt echter vlak voor de doellijn gekeerd. De hard werkende Trystan neemt 2 minuten later een inworp op Sem. Sem vindt Daan maar krijgt de bal weer terug. Via via komt de bal weer terug bij Trystan die met een lange bal Daan aanspeelt. Daan legt aan voor een schot maar hij raakt de bal half, waardoor de kans voorbij gaat. Even later komt Sem op langs de buitenkant, hij vindt Daan, die op zijn beurt Jasper vrijspeelt. Het schot van Jasper zeilt net voorlangs. Wederom een grote kans voor SDCP, maar het blijft nog 0-0.

SDCP is goed in de aanval in deze fase van de wedstrijd, maar de kansen worden niet verzilverd.  Ook Daan komt nog in positie om te scoren in de 15e minuut. Zijn schot levert problemen op voor de hierdense keeper, maar hij kan de bal in 2e instantie toch oppakken. SDCP weet nog niet te scoren, waardoor het kan gebeuren dat de goal aan de andere kant valt. Hierden mag in de 18e minuut een corner nemen aan de linkerkant. De bal komt hoog voor, en valt midden voor het doel. Er onstraat een scrimmage, waarbij de bal tot 2 maal toe wordt gekeerd, maar de 3e keer is het raak. 0-1. En zo gaat Hierden, ietwat tegen de verhouding in, toch aan de leiding.

SDCP F2 zal nu moeten laten zien dat het ook kan scoren. Maar laat dit nu net het grootste probleem zijn van deze ploeg de laatste tijd. Toch krijgt SDCP F2 veel kansen om de stand gelijk te trekken voor de rust. Sem
schiet al eens een keer net naast, nadat Olaf al eens een schot had geprobeerd, maar werd geblokt. Even later komt Trystan opzetten op rechts, en geeft goed voor op Sem. Sem heeft alle tijd om de bal aan te nemen voor een schot. Sem schiet echter in één keer en de bal gaat voorlangs. En zo gaan de ploegen de rust in met een 0-1 tussenstand.

Als SDCP F2 aftrapt voor het begin van de 2e helft, is de opdracht duidelijk. Zo snel mogelijk op zoek naar de gelijkmaker. In de 23e minuut speelt Levi op Abel, Abel speelt op Jasper, Jasper legt weer terug op Abel, die daarna goed langs zijn man heen gaat en kan voorgeven. Jasper wordt gezocht, maar er zit een voet tussen van een Hierdenaar. Olaf pikt de bal vervolgens op en speelt weer op Abel, en Abel schiet tenslotte naast. Goed positiespel van SDCP, maar vooralsnog zonder doelpunt als eindresultaat.

In de 28e minuut laat Olaf zich nadrukkelijk zien. Hij knokt zich door het hart van de verdediging, maar ziet toch dat zijn weg wordt afgeschermd. Hij speelt terug op Evan, die op snelheid kan opkomen en kan aanleggen voor een schot. Hij schiet echter voorlangs. Even later komt Evan opzetten met hulp van Trystan over de rechterflank. Na een lange rush moet hij zelf schieten. Maar het schot gaat naast. In de 30e minuut komt Sem tot twee maal toe goed door, maar de hierdense keeper zit er goed tussen.

SDCP blijft ook de volgende 10 minuten het beste van het spel houden, met veel balbezit. Hierden is in de 2e helft niet echt gevaarlijk meer en graaft zich in om de 0-1 voorsprong te verdedigen.  SDCP F2 probeert plichtmatig de “Hierdense muur” te slechten,  maar echter nog  zonder succes. De wedstrijd loopt al op het einde als Daan nog eens een schot kan afvuren, maar de keeper stopt de bal prima.

Het zit SDCP F2 ook niet mee vandaag.  Dat wordt nog eens onderstreept als Sem de bal goed aflegt op Jasper, die vrij kan schieten. Zijn schot spat uiteen op de paal.  SDCP F2 is het vandaag niet gegund. De scheidsrechter fluit af en SDCP F2 incasseert onnodig zijn 2e nederlaag.  Hiermee zakt de ploeg naar een 6e positie op de ranglijst, met nog een moeilijke slotwedstrijd voor de boeg tegen EFC’58 F1.