SDCP F4 houdt de 3 punten in Putten: 3-1 WINST van Unicum F6

Datum

8 maart 2014 9:00

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag mochten we na een rust- en bezinningsperiode van twee weken weer aan de bak.

De F6 van de Lelystedelingen Unicum stond op het programma. Blij dat we thuis mochten tegen deze ver weg voetballende gastjes.

Er was goed getraind de afgelopen weken en we waren er weer helemaal klaar voor. Deze dag kon eigenlijk ook niet kapot omdat onze TIJN jarig was vandaag en we hebben hem dan ook uit volle borst mogen toezingen. Hij was op zijn nieuwe fiets gekomen deze dag.

Half negen waren we compleet, werd er snel omgekleed en waren we klaar voor de wedstrijdbespreking. De bekertjes werden weer van stal gehaald en de bedoeling was duidelijk.

Een duidelijke 2-3-1 opstelling was de bedoeling.

Met de hesjes aan mochten we ten strijde trekken tegen de andere blauw-witten.

Gijs was weer genegen om de wissels te regelen en dat heeft hij cruciaal goed gedaan.

Tristen was keeper én aanvoerder deze wedstrijd. Celine was genegen om de tweede helft te keepen in plaats van aan de beurt zijnde Finn. Die laatste was daarmee dan ook dolgelukkig.

We begonnen goed aan de wedstrijd en creëerden de nodige kansen. Echter deed Unicum dat ook maar het stond goed en er werd goed overgespeeld. Maar de balde wilde er niet in. De nodige opgelegde kansen werden helaas gekeerd door een uitmuntende keepende keeper in de eerste helft.

De rust gingen we dan ook in met de brilstand: 0-0

In de rust wisselde we van keeper en mocht Tristen zijn kunsten in het veld laten zien en Celine van haar in het doel.

Met goede moed begonnen we dan ook aan de tweede helft. Maar dat deed Unicum dus ook. Binnen no time stonden we opeens 0-1 achter. Goed uigespeelde counter. Dat was ff slikken.

Het leek wel of we dit nodig hadden en door de achterstand moesten we meer druk gaan zetten. Dit houdt dan in dat Wendy/ Luca toch meer naar voren moet(en) doorschuiven en dat wierp al snel de vruchten af. Al vielen er wel wat verdedigende gaten hierdoor; maar dat risico moesten we nemen als we nog iets wilden gaan bereiken.

YES!!!! Wendy scoorde al snel 1-1 en vervolgens zelfs de 2-1. Hierbij vermeldend dat onze F4 goed aan het overspelen bleef en dat is een mooie ontwikkeling. Mooie acties en assists en onze verdedigers stonden hun mannetje. Super gedaan.

Het was nog niet gedaan wat de spanning, stress en hartverzakkingen betreft. De supporters en niet in de laatste plaats ook de leiders hebben het moeten ontgelden maar dat werd wat weggenomen doordat de Finn de 3-1 intikte. Voor Finn fijn want het zat hem niet zo mee vandaag op het gebied van afronden. Allemaal superblij, voldaan en lachend mochten we na deze met 3-1 gewonnen wedstrijd de penalty’s gaan nemen. Celine mocht alles uit de kast halen als keeper.

Allemaal super gespeeld, goed jullie best gedaan en echt goed teamspel laten zien. Top.

Onze kampioensaspiraties houden we dus gewoon in ere. De platte kar is inmiddels gereserveerd.

Vanaf afgelopen donderdag hebben we een nieuw talent binnen de gelederen van de F4. Quinten (hoop dat ik het goed typ) komt uit Amersfoort en is verhuisd naar Putten. Vanaf heden maakt hij deel uit van ons team.