Oefenwedstrijd SDCP F4- SDCP F1: WINST 0-5

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 6 december jl.,
Onder bezielend initiatief werd deze oefenwedstrijd georganiseerd door de twee leiders van beide teams. Inzet was de roem en eer én natuurlijk om te zien waar de F4 stond ivm hun promotie naar de derde klasse.
Het was een leuke wedstrijd waarbij de eerste helft spannend was met een aantal mooie keepersreddingen aan beide zijden.
Door een schitterend doelpunt (afstandsschot) van Martijn stonden we al redelijk snel voor met 0-1.
Hieraan voorafgaand waren er al diverse inzetten op het doel van de F4. Zowel Martijn als Luca hadden goede kansen maar de keeper stond zijn mannetje. Maar ook Julian (normaal onze spelverdeler) keepte een puike wedstrijd en moest ook een aantal reddingen verrichten. De F4 had namelijk een gevaarlijk spitsje waarmee ze graag counterden.
Mooie actie van Ties met een voorzetje op Martijn, hij schoot maar zijn schot ging helaas net niet over de lijn.  Kansje voor Daan maar die schoot in het zijnet.
Achterin stond het verder als een huis. Celiné stond haar vrouwtje als vanouds en Aron was niet voorbij te komen. Maar de spits van de F4 had nog wel een paar mooie acties waardoor hij gevaarlijk opdook voor Julian.
Tijn was weer sterk aanwezig door zijn loopacties maar kwam er ook niet makkelijk door vandaag. De bal wilde er niet in. Tijn had last van zijn voet en moest zelfs wisselen.
Na rust kon hij weer verder gelukkig.
Rust 0-1. Dat viel ons eigenlijk wel tegen. We dachten er te makkelijk over was de conclusie van de trainer in de rust. Meer in positie blijven en veel meer overspelen. We zetten de acties te ver door waardoor menig bal onnodig verspeeld werd.. Dextro in de mik en gaan. Doorzetten en als team gaan spelen. Van achteruit opbouwen en meer overspelen was de opdracht.
Dat ging de tweede helft gelukkig een stuk beter. Aron en ook Tristen had het goed begrepen en speelde als een volwassen vent.  Mooie passjes vanaf middenveld naar de vrijlopende voorhoede. Aron krijgt neemt meer en meer een opbouwende rol. Ook Ties was in de eerste helft nog verantwoordelijk voor mooie acties maar ook veel balverlies. De tweede helft speelde hij mooi over waardoor er direct meer mooie kansen gecreëerd werden.
Luca speelde zichzelf vrij en haalde hard uit: 0-2!! Mooi doelpunt.
Vervolgens scoorde Daan na goed doorzette na een mooi voorzetje van Martijn. 0-3.
Martijn stuurde Ties de ruimte, helaas stond daar de uitstekende keepende keeper in de weg.
De F4 spits counterde er op los en dat was regelmatig ook in de tweede helft gevaarlijk. Maar Celiné kom je drie keer tegen en dan staat altijd Aron of Tristen er nog  wel achter. Mocht dat niet werken dan hebben we een goede keeper aan Julian.
Maar de tegenaanval mocht er wezen: Martijn kreeg de bal op rechts en gaf de bal mooi op Ties, Ties speelde, terwijl hij voor de keeper stond, over op Kai. Kai stond er klaar voor maar helaas ging de bal op de lat. Ties was in de buurt en tikte eenvoudig de 0-4 binnen.
Na de nodige reddingen over en weer maakte Martijn er uiteindelijk 0-5 van. Celiné speelde mooi buitenom naar Ties, Ties tikte op Daan, Daan terug op Ties en Ties gaf 'm breed op Martijn: 0-5. Dat is voetbal zoals we het moeten doen.
Voor ons een wijze les: samen komen we verder dan alleen. Over twee weken staat de oefenwedstrijd tegen eersteklasser Roda F1 uit Leusden op programma. Dat zal andere koek zijn en we moeten dus meer als team spelen. Dan kunnen we heel ver komen.