Datum

25 februari 2017 9:30

Accommodatie

Onbekend

Nadat de storm van donderdag is gaan liggen en het weer daarna rustig is gebleven konden de JO9-4 en de JO9-7 om 09.30 aftrappen voor een oefenwedstrijd.

Ondanks dat er een klasseverschil is tussen de teams (letterlijk een klasseverschil, want de JO9-4 speelt 3e klasse en de JO9-7 speelt 4e klasse) waren beide teams natuurlijk niet van plan er een makkelijke wedstrijd van te maken. Ook niet omdat veel jongens elkaar natuurlijk al kennen.

Vanaf de aftrap was dat duidelijk te zien. JO9-4 wist goed druk te zetten en hoewel de JO9-7 zich kranig verweerde hadden ze daar zeker wel wat moeite mee. Dat neemt niet weg dat JO9-7 de eerste goede kans kreeg, maar helaas het doel niet wist te vinden. Nu was het voor de leiding van JO9-7 wat lastig te zien, want de leider van JO9-4 vond het zo spannend dat hij zo'n 3 meter in het veld stond om het wat beter te bekijken. Daar moet de JO9 wedstrijdsecretaris het maar eens met hem over hebben. Ik denk dat dat een interessant gesprek wordt. :D

Naar mate de wedstrijd vorderde zagen we mooi voetbal van beide kanten, maar de JO-4 wist door goed samenspel zich vrij te spelen voor de goal. Na een assist van Morten zorgde Ralph voor een 1-0 stand. Niet veel later maakte Ralph zelfs de tweede goal na een assist van Daan Leugs. Als de doelpunten in dat tempo zouden blijven vallen dan kon het voor de JO9-7 nog wel een zware dobber worden.

Maar het zou de JO9-7 niet zijn als ze zich niet terug gaan vechten in de wedstrijd. De duels worden iets feller en beide teams maken er een mooie pot van. Thomas (JO9-7) was regelmatig onhoudbaar voor de JO9-4 met rushes over het hele veld. Het leek Marc Overmars wel in zijn jonge jaren. Het ontbrak helaas net aan de finesse voor de laatste pass, maar met corners en ingooien bleef het balbezit wel bij de JO9-7. Net voor rust gaf Sem een pass op zijn broer Levi die de bal met een bekeken schot in de hoek plaatste. De ruststand is dan ook 2-1.

Gezien de wedstrijd een hele mooie tussenstand waarin alles nog mogelijk is.

Ook na rust laten beide teams weer mooi voetbal zien. Helaas voor de JO9-7 maakte Morten na rust de 3-1 na een assist van Rens. Vlak daarna kwam de JO97 weer dichterbij. Levi maakte zijn tweede doelpunt na een assist van Noah. En daar hield het niet op met de voorzetten. Thomas is na rust verschoven van de verdediging naar de aanval en staat daar samen met Sem. Passen van Noah, Ruben, Deon, Yuen en Levi zorgden er vaak voor dat Sem en Thomas een aanval op konden zetten. Thomas kwam tweemaal vrij voor de keeper maar had zijn vizier niet helemaal op scherp staan. Helaas, want de JO9-7 en hijzelf ook hadden absoluut een doelpunt verdiend in deze periode van de wedstrijd.

Maar ook de JO9-4 kreeg een aantal goed kansen. Pech voor hen was dat zij vaak de paal raakten of stuitte op Bram Nout, die met een aantal mooie reddingen zorgde dat de JO9-7 nog kans maakte op een punt. Vlak voor het eindsignaal viel een corner van Rens via de vingertoppen van de keeper in het doel waarmee de 4-2 en tevens eindstand werd neergezet.

Het was een mooie wedstrijd met twee teams die ondanks het klasseverschil niet voor elkaar onderdeden. JO9-4 heeft gedaan wat ze moesten en dat is winnen. Maar JO9-7 heeft ook zeker gedaan wat ze konden en dat is het de tegenstander zeker niet gemakkelijk maken.

Volgende week zaterdag weer tijd voor de competie. De JO9-4 speelt thuis tegen Sparta Nijkerk JO9-4. Wij van de JO9-7 wensen ze daarbij veel succes.
De JO9-7 speelt ook thuis maar dan tegen Stroe JO9-2.