Datum

2 september 2017 8:30

Accommodatie

Onbekend

Vanaf seizoen '17/'18 gelden er voor de JO9 nieuwe regels. Vandaag betekent dat voor de JO9-2 hun officiële eerste wedstrijd volgens deze regels. Deze wedstrijd is de eerste van drie bekerwedstrijden in groep 2 35.
Om het ijs te breken en iedereen aan het nieuwe seizoen te laten wennen mogen wij om 08.30 uur voetballen in Nijkerk tegen Sparta Nijkerk JO9-3.

De laatste twee trainingen hebben wij al kunnen proeven aan het nieuwe systeem door korte voetbalpotjes tegen onze JO9-1, JO9-3 en JO9-4 op de nieuwe afmetingen en met de nieuwe regels. Al direct bij aankomst op het veld van Sparta wordt er geconstateerd dat Sparta niet de juiste maten heeft ontvangen (of een speciaal soort meetlint heeft). Dus nog even snel het doel op de juiste plek gezet en we kunnen beginnen.

We zien al snel dat SDC elkaar goed weet te vinden en dat Sparta er wat moeite mee heeft. Het duurt dan ook niet lang voordat SDC op 0-1 komt door een doelpunt van Bram.  Maar we merken ook direct dat het veld kleiner is want bij een counter van Sparta scoren zij de 1-1.

Tot aan de rust (of eigenlijk het tweede kwart, want in elke helft is er ook nog een korte time-out van 2 minuten) komt Sparta bijna niet in het verhaal voor.  Een enkele uitbraak van hen komt voor, maar wordt snel onschadelijk gemaakt door de verdediging en de goed uitkomende keeper. SDC speelt lekker over en weet elkaar met grote regelmaat te vinden. Met doelpunten van Sem (3x), Bram (2x), Ralph, Thomas en Yuen lopen we uit tot 1-9.

De tweede helft lijkt Sparta wat terug te krabbelen, maar toch is het SDC weer die het spel bepaalt. We zien weer mooie passjes, een één-tweetje en diverse schoten. Sparta is in de rust van keeper gewisseld. Deze keeper houdt er het nodig uit en weet een nog hoger aantal doelpunten te voorkomen. Toch scoren we nog wel want na een schot van Jasper scoort Ralph de 1-10. Sparts doet nog één keer wat terug en met weer een counter maken ze de 2-10.

Het slotakkoord is dan nog even van SDC via Sem die op de valreep nog even de 2-11 maakt.

Het voetballen met een spelbegeleider in plaats van een scheidsrechter ( dit was voor sommigen even wennen, waardoor de vraag 'Waar is de scheids?' langskwam) ging vandaag prima. Er werd op de juiste momenten ingegrepen, maar voornamelijk konden de jongens en meisjes lekker voetballen.

Ook al is het even wennen met de nieuwe regels en een veld dat kleiner is, de kinderen hadden er weinig moeite mee. Ze voetbalden lekker met elkaar en hadden veel plezier. En dat is uiteindelijk ook waarvoor deze wijzigingen in het leven zijn geroepen.

Volgende week mogen wij weer om 08.30 uur beginnen, maar in dit geval ontvangen wij FC Horst JO9-3 welke vandaag met 6-7 heeft verloren van EFC JO9-1.