Datum

28 oktober 2017 8:30

Accommodatie

Onbekend

Terwijl half Putten nog op één oor ligt en ik onderweg naar SDC denk dat ik veel te vroeg ben omdat het gewoon nog donker is (beetje ongeloofwaardig want ik ben normaal gesproken nooit echt vroeg aanwezig), verzamelen wij ons bij SDC voor de thuiswedstrijd tegen onze buren uit Ermelo.  DVS'33 Ermelo JO9-2 is vandaag onze tegenstander.

Het wordt langzaamaan lichter en als de wedstrijd om 08.30 uur start kunnen we ook werkelijk waar de wedstrijd goed bekijken.  Vanaf de aftrap is het al een waar duel en de teams lijken aan elkaar gewaagd. We zetten de lijn door van de vorige wedstrijden en later DVS al snel de 0-1 maken.Maar voordat dit gebeurde was het SDC die de eerste kans kreeg, echter verdween het schot van Jasper net naast het goal de diepte in. Na het openingsdoelpunt was SDC dicht bij de gelijkmaker maar ook het schot van Noah na een pass van Yuen verdween langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Toch komen we gelijk wanneer Ralph de bal hard in de korte hoek schiet na een pass van Yuen.

Omdat we toch graag met een achterstand beginnen geven we DVS iets meer ruimte en daar maken ze graag gebruik van. Na een harde voorzet wordt de 1-2 netjes binnengekopt en niet veel later is de stand al 1-3.  Hierna worden de teugels weer aangetrokken en een schot van Bram wordt door een speler van DVS weggeschopt, maar gelukkig voor ons schiet deze hem in zijn eigen doel. Op de valreep wordt een schot van DVS geblokt waardoor met een 2-3 achterstand de eerste time-out wordt gehaald.

Na deze korte break kwamen 10 goede minuten van SDC en met name de 10 minuten van Ralph. In dit 2e kwart weet hij door 2 goede passes van Yuen en een mooi schot na een solo met een mooie hattrick de stand om te buigen naar een 5-3 voorsprong. Dit had er één meer moeten zijn, maar helaas werd een schot van Thomas die in de linkerkruising vloog afgekeurd omdat er een speler van DVS grassprietjes lag te tellen (verhalen doen de ronde dat er een overtreding is gemaakt, maar dit gebeurde dan uit het zicht van de verslaggever). Desalniettemin staan we ondertussen wel met 5-3 voor als we de officiële rust bereiken.

Na de rust gaat SDC lekker verder ook al doet DVS hun uiterste best om het tij te keren.  Een schot op het doel wordt geblokt door DVS en rolt terug naar de middenlijn. Daar staat Yuen en met een harde boogbal laat hij de bal heerlijk over de keeper het in het goal vallen.  Ondanks de scherpe duels en toch wel wat kansen over en weer vallen er weinig doelpunten, al weet DVS de spanning iets terug te brengen door er 6-5 van te maken.

En dan het laatste kwart. Muhammed Ali zei ooit: Float like a butterfly, sting like a bee. DVS (ook wel de bijen genoemd) vlogen wel niet als vlinders maar omdat ze wat moeite hadden met het betere spel van SDC, gingen ze een beetje natrappen wat we misschien wel kunnen zien als het steken van een bij. Gelukkig zijn onze jongens niet bang voor een paar bijtjes en gaan lekker door.  Yuen gaf wederom een pass op de vrijstaande Thomas. Deze nam revanche op zijn afgekeurde doelpunt en schoot de 7-5 binnen. En na een lage terugspeelbal door middel van een corner van Sem beland de bal bij Bram en deze schiet de bal laag richting de lange hoek. Hier staat Jasper in de weg, maar hij heeft goed door waar hij staat en laat de bal door zijn benen het goal in rollen. De stand is nu 8-5 en met deze wat ruimere voorsprong lijkt de overwinning zo goed als binnen. Toch heeft DVS nog wel wat kansen om dichterbij te komen, maar op één doelpuntje na weet Renzo zijn goal goed schoon te houden met mooie reddingen. De einstand is vandaag en welverdiende 8-6 overwinning.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Batavia op het programma.