Onbekend

Vandaag wachtte ons de "Puttense Derby" (uit)tegen Rood-Wit 58 we konden dit keer in het licht voetballen want
we hoefde pas om 10.00 uur.
Dat is echt een luxe want normaal spelen we vroeger.
Even een korte bespreking in de kleedkamer en daarna snel naar buiten om ons voor te bereiden op de wedstrijd.
We begonnen 5 minuutjes later want de spelbegeleider was iets verlaat maar eenmaal begonnen bleek Rood-Wit
best een pittige tegenstander te zijn die we zeker niet moesten onderschatten.
Na 2 minuten bleek al gauw dat we ze niet teveel ruimte moesten geven want toen viel het eerste tegen doelpunt,
maar onze jongens gaven gelukkig niet makkelijk op en knokte voor wat ze waard waren.
Na 5 minuten spelen kon Mats van dichtbij de gelijkmaker binnentikken.
Beide teams waren echt aan elkaar gewaagd ze loerde echt op de volgende kans, maar ook aan beide kanten werden foutjes gemaakt.
Yairo wist dit na 10 minuten af te straffen door ons op voorsprong te zetten en een minuut later de marge te vergroten naar 2 doelpunten verschil.
Rood-Wit gaf zich niet zomaar gewonnen en bleven ervoor gaan, onze jongens wisten er soms moeilijk mee om te gaan en gaven Rood-Wit teveel
ruimte en bewegingsvrijheid.
Iets wat bij deze tegenstander niet echt verstandig is, helaas na 16 minuten spelen moesten we een tegendoelpunt incasseren want de marge
maar tot 1 doelpunt verschil bracht.
Gelukkig wist Mats 2 minuten later de marge weer tot 2 doelpunten verschil te brengen met een mooi schot.
Helaas was dit maar voor korte duur want Rood-Wit scoorde 1 minuut later hun 3e doelpunt van de wedstrijd.
We gingen met een 3-4 voorsprong de rust in.

In de rust werd er kort besproken wat er goed ging maar ook wat er beter zou kunnen, en met deze woorden gingen de jongens vol frisse moed het
veld weer in om zo te beginnen aan de 2e helft.
Rood-Wit begon vel aan de wedstrijd en maakte een overtreding op Mats, hier werd door de spelbegeleider een vrije trap voor gegeven.
Mats nam deze vrije trap zelf voor zijn rekening die hij prachtig binnenschoot.
Rood-Wit werd steeds fanatieker maar vooral ook fysieker maar toch wist Keano er na 7 minuten met een beetje geluk ook 1 achter de doelman te
schieten dit bracht de marge tot 3 punten verschil.
Mats vond deze marge blijkbaar niet genoeg en scoorde ongeveer een minuut later nog een doelpunt.
Toen zakte we in dachten er misschien wat te gemakkelijk over waardoor Rood-Wit meer ruimte kreeg en er in een kort tijdbestek 2 kon
scoren.
Damian wist er ook nog een paar goed tegen te houden waardoor we wel op voorsprong bleven.
Na flink wat aanwijzigingen en hier en daar doorwisselen wist Brett er van dichtbij ook 1 in te prikken.
En vlak voor het eindsignaal zou klinken wist Rood-Wit ook nog een doelpunt te maken en zo werd de eindstand gebracht
op 6-8 in het voordeel van onze jongens van SDC.

Het was een spannende wedstrijd maar we nemen de "3" punten toch mee naar de Puttereng.
Volgende week wacht ons de uitwedstrijd naar VVOP te Voorthuizen graag zien we jullie daar allemaal om