Datum

10 maart 2018 8:45

Accommodatie

Onbekend

We laten de winterstop achter ons, we hebben een mooie eerste seizoenshelft mogen afsluiten met een dik verdiende 1e plaats.
Dit betekend dat ze "winterkampioen" zijn geworden iets om trots op te zijn, maar ook het harde train en coach werk van Chris, Robbert en
Arie heeft hier een belangrijk aandeel in gehad.
Maar het betekende ook dat de mannen een klasse hoger gaan spelen in de 2e seizoenshelft.

Doordat koningwinter zich regelmatig erg hard liet zien en voelen konden niet alle oefenwedstrijden gespeeld worden.
Vorige week stond de eerste competitiewedstrijd op het programma maar die kon helaas niet worden gespeeld door de strenge vorst.
Ondertussen zijn er al wel de nodige trainingen achter de rug en vandaag mochten de jongens zich gaan opmaken voor hun competitiewedstrijd.
We verzamelden vandaag om 07.45 zodat we om 8.00 uur konden vertrekken richting Harderwijk waar we om 08.45 moesten aantreden tegen
Zwart Wit '63.

De jongens begonnen scherp en fanatiek en dit wierp al snel zijn vruchten af. Na goed samenspel resulteerde het er na 2 minuten in dat
Brett het eerste doelpunt van deze wedstrijd kon binnen tikken na een mooie assist van Mats.
Wat waren de jongens blij maar helaas was de vreugde van korte duur want nog in diezelfde minuut viel het eerste tegendoelpunt waardoor
de scoren weer gelijk stond.
De jongens bleven er voor vechten, maar het ging allemaal wat moeizaam konden elkaar niet zo makkelijk vinden en bij Zwart-Wit leek het nu
allemaal wat makkelijker te gaan.
Dit resulteerde er helaas in dat de jongens na 4 minuten spelen op een 2-1 achterstand kwamen te staan.
Dit was wel weer een ommekeer in de hoofdjes van de jongens ze pepte elkaar op en gingen nog harder knokken om iets aan de
achterstand te doen.
Zonder dat wij het als toeschouwers in de gaten hadden, maakte na 6 minuten spelen Brett er 2-2 van.
Oeps even gemist maar het was ook wat rommelig voor het doel maar het ging duidelijk ook even allemaal heel snel.
De gelijkmaker bleek een positieve opsteker te zijn voor de jongens.
Maar er bleven over en weer kansen gecreerd worden een doelpunt hing in de lucht maar aan welke kant zou die gaan vallen.
Yairo maakte 3 minuten voor rust een einde aan de spanning en onzekerheid na wat gerommel voor het doel van Zwart-Wit wist hij
hem toch binnen te tikken.
We stonden weer op voorsprong
En net voor rust door mooi samenspel van Brett en Brian werd hij afgegeven aan Yairo die zijn 2e doelpunt van deze wedstrijd kon binnentikken
en zo de ruststand op een mooie 2-4 voorsprong wist te brengen.

Tijdens de rust werd er besproken wat er goed ging, en wat er beter zou kunnen.
Vol goede moed werd er aan de 2e helft begonnen, er werden aan beide kanten kansen gecreerd maar "nog"niet benut.
Maar een doelpunt hing zeker in de lucht, dit gebeurde ook na 6 minuten in de 2e helft gespeeld te hebben wist Zwart-Wit
te scoren.
Maar nog steeds niks aan de hand want we stonden nog steeds voor maar konden we de voorsprong vast houden dat was natuurlijk
de grote vraag.
Het bleef spannend maar de jongens begonnen de scherpte te verliezen en er werd minder goed overgespeeld als in de 1e helft.
Dit resulteerde er helaas in dat Zwart-Wit weer wist te scoren waardoor het gelijkstond.
Beide teams wilde winnen, maar het geluk was niet met ons helaas paar mooie kansen kregen we nog maar we wisten niet meer te scoren.
Zwart-Wit wist nog wel te scoren en die brachten de eindstand op 5-4.

We kunnen terugkijken op een mooie wedstrijd waarin hard gewerkt is, en aan de punten die minder goed gingen kunnen de jongens werken
tijdens de training.
Volgende week hebben een voetbalvrije zaterdag.
Onze volgende wedstrijd is de zaterdag erna 24-3 dan spelen we thuis om 8.30 tegen Go Ahead Kampen.