Datum

21 april 2018 8:30

Accommodatie

Onbekend

Voor de derde keer in korte tijd staan wij weer klaar voor de aftrap van een wedstrijd. Na het tweeluik tegen Zwart-Wit JO9-2 is vandaag DVS'33 Ermelo JO9-2 onze tegenstander. We kennen ze natuurlijk nog van de najaarscompetitie. Die wedstrijd die gelijk opging hebben wij toendertijd winnend afgesloten met 8-6. Een mooie wedstrijd in het vooruitzicht dus.

Wij willen onze goede reeks in deze competitie voortzetten en aan het weer gaat het niet liggen want de temperatuur is meer dan aangenaam. De dauw zorgt wel voor de nodige natte sokken, maar er is een mooie opkomst aan publiek. Zodra de wedstrijd begint gaan beide teams lekker van start.  Leuk voetbal en een grote schare aan kansen. Bij DVS kunnen we wel zeggen dat het een beetje tegenzit in het begin. Ze krijgen een aantal goede kansen, maar de bal schijnt er voor hen niet in te willen, want het is of de paal of de lat die in de weg zit. Ook een aantal ballen rollen net naast de verkeerde (voor ons de goede) kant van de paal. Als Renzo de bal na een schot van DVS opvangt en uittrapt schiet een speler van DVS de bal weg. Hij raakt hem niet helemaal goed en de bal gaat de lucht in en valt voor de voeten van Ralph, deze draait en schiet de 1-0 binnen.
We komen beter in de wedstrijd en als Jasper de bal op links voor zijn voeten krijgt schiet hem hij hoog in de verre hoek de 2-0 binnen. Dit is ook de stand wanneer de 1e rust start.

DVS heeft goede voetballers (en voetbalster), maar krijgt na de rust de bal niet makkelijk langs onze verdediging. Wanneer ze erdoor komen krijgen ze de bal door goed storen niet vol voor de goal. Dit leidt dus niet tot enorme kansen. Aan de andere kant wordt een corner door Bram voor de goal geschoten en als deze wordt weggewerkt staat Sem op de juiste plek. De bal rolt voor zijn voeten en hij schiet de bal in één streep achter de keeper.
Ook wij hebben soms te maken met een obstakel genaamd 'de lat'.  Yuen komt op recht langs zijn tegenstander na een pass op maat van Thomas en schiet hard op het goal. De keeper redt en de bal gaat via de lat helaas over de lijn. De tweede rust is alweer bijna, maar niet voordat Bram een bal die voor zijn voeten valt tot doelpunt verwerkt. En als een hoge voorzet door Bram in het hoekje wordt gekopt gaan wij met een 5-0 voorsprong de tweede rust in.

Na deze pauze laat DVS weer van zich horen en weer is het de lat die redding voor ons brengt. Naast dat Renzo met mooie reddingen zijn goal leeghoudt is het ook de lat die hem een aantal keer een handje helpt. Na dit schot van DVS is het weer tijd voor ons. Yuen houdt de bal net op de lijn binnen en geeft de bal door de benen van de tegenstander voor op Bram. Bram neemt aan, draait weer mooi weg en schiet de bal binnen.
Even later krijgt Noah de bal op het middenveld aangespeeld, omzeild mooi een tegenstander en ook de tweede tegenstander wordt mooi aan de kant gezet. Met daarna een mooie assist heeft hij een groot aandeel in het goed afgeronde doelpunt van Yuen. We staan ondertussen op 7-0, maar dan zijn we er nog niet. Ralph geeft de bal aan Bram op rechts, Bram ziet Ralph daarna goed doorlopen en passt de bal weer terug. Ralph staat dan helemaal vrij en kan in alle rust de 8-0 op het scorebord noteren. Dit is ook de tussenstand als de 3e rust begint.

Ook na deze rust is het DVS die als eerste een kans krijgt. Deze wordt echter wel benut en dan is het 8-1. Ik heb in deze wedstrijd al een paar keer een veter gestrikt zien worden, wat door het natte veld komt. Ikzelf krijg ook Sem bij me en ik kom erachter hoe het er in de formule 1 aan toegaat. DVS krijgt een uitbal precies naast ons en op het moment dat hij indribbelt ben ik net klaar met Sem zijn veter. Ik kan net op tijd mijn vinger uit de lus halen, want Sem zet het direct op een sprinten als de speler indribbelt.
Overigens is 8-1 niet de eindstand. Na een pass van Jasper op Bram weet deze de 9-1 eindstand te maken.

In een drukke week met 2 trainingen en 3 wedstrijden mogen wij trots zijn op onze jongens. We hebben alle uitslagen gehad. Eerst een gelijkspel, daarna een onfortuinlijk verlies en vandaag een hele mooie overwinning. Nog steeds ongeslagen dus in de voorjaarscompetitie.
Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk JO9-3 op het programma.