Datum

12 mei 2018 9:00

Accommodatie

Onbekend

We naderen het eind van deze voorjaarsreeks en vandaag is v.v. Barneveld JO9-1 onze tegenstander. Om 09.00 uur gaat de wedstrijd beginnen we weten dat als we vandaag winnen we nog twee wedstrijden moeten winnen om ongeslagen te blijven. We zijn niet helemaal compleet. Onze JO9-1 had één speler te weinig, dus Bram doet vandaag met hen mee.

We beginnen rustig met veel overzicht. De bal gaat achterin goed rond en we weten elkaar weer goed te vinden. Dit leidt dan ook al gauw tot een aanvallen en een mooie pass van Sem komt bij de vrijstaande Yuen. Het schot verdwijnt helaas net aan de verkeerde kant van de paal.

Niet veel later vangt Noah een uittrap van de keeper op op het middenveld en geeft de bal voor op Sem. Sem schiet en zet ons op een verdiende 0-1 voorsprong.

Hierna begint Barneveld ook druk te zetten. Vooral hun nummer 9 lijkt een vast aanspeelpunt te zijn. We geven hem in dit eerste kwart wat teveel ruimte en zo komt het dat Barneveld tot twee keer toe weet te scoren, waardoor wij met een 2-1 achterstand de 1e time-out ingaan.

Dit had meer kunnen zijn, maar Renzo weet op slag van rust met mooie reddingen twee vrije doelpogingen van Barneveld te stoppen.

Ondanks de achterstaand zijn de jongens positief, want zoals door één van de jongens wordt gezegd: Geeft niks jongens, zo doen we het altijd! En we hebben veel wedstrijden gehad waar we inderdaad achter kwamen om uiteindelijk de wedstrijd als winnaar te eindigen. De vraag vandaag is of Barneveld hier geen einde aan gaat maken.

En na deze rustperiode lijkt het erop dat Barneveld ons niet dwars gaat liggen. Wij hebben vaak een vrije speler voorin en als Jasper de bal voorgeeft is dit ook het geval. Sem staat volledig vrij en zet de stand op 2-2. En we komen daarna zelfs weer op voorsprong. Thomas speelt over naar Ralph. De bal lijkt wat te kort, maar Ralph tikt hem met zijn buitenkant naar voren richting Sem. Sem gaat samen met de tegenstander naar de bal en weet de bal met zijn tenen eerder te raken dan zijn tegenstander. De bal gaat richting de korte hoek en niet eens heel bijzonder hard. De keeper was echter niet scherp en laat de bal in het doel verdwijnen. Met zijn hattrick zorgt Sem voor de 2-3 voorsprong.

Nadat een corner van Yuen wordt weggewerkt door de keeper en de rebound van Sem net wordt tegengehouden is het Barneveld die naar voren trekt en de stand toch weer gelijktrekt. We lijken met een gelijkspel de tweede rust in te gaan totdat Yuen de bal indribbelt op links, zijn mannetje voorbij gaat en de bal hard en strak voorgeeft, waar het wederom Sem is die de bal in het doel glijdt.

Elke keer als wij voorstaan lijkt Barneveld toch een gaatje te vinden om weer op gelijke hoogte te komen. Ook na de tweede rust gaat dit nog even door. De eerste de beste aanval van Barneveld wordt benut en de stand is alweer 4-4. Ralph zet ons echter weer op voorsprong als hij een schot van de keeper opvangt. Hij krijgt ruimte om te schieten en doet dit dan ook mooi hoog over de keeper heen. De eerdergenoemde nummer 9 krijgt hierna heel veel loopruimte. Zelfs even zoveel dat hij de stand weer gelijk kan trekken.

In de rust is onze jongens verteld dat ze niet te snel moeten wegdraaien. Vooral in het begin gebeurde dit een paar keer. De trainer zei ook: als je wegdraait kun je geen duel winnen. Yuen laat bij een stand van 5-5 zien dat dit inderdaad klopt. De keeper van Barneveld geeft de bal aan de rechtsachter. Yuen draait niet, maar blijft naar de bal kijken, kan hem goed afpakken en daarna simpel binnenschieten. Ook de 3e rust wordt behaald met een kleine voorsprong van 5-6.

In het laatste kwart gebeurt er iets wat de hele wedstrijd nog niet is voorgekomen. We komen op 2 doelpunten voorsprong. Thomas geeft de bal van links voor. De keeper weet hem weg te tikken, maar wel in de voeten van Sem. Deze ziet Ralph naast hem volledig vrij staan en speelt over. Ralph op zijn beurt schiet beheerst binnen. We staan zomaar met 5-7 voor. Op het moment dat je dan denkt dat de overwinning een zekerheidje is, maakt Barneveld uit een corner weer de aansluitingstreffer.

Na deze aansluitingstreffer wordt de wedstrijd toch binnengehaald door onze jongens. Jasper geeft de bal voor op Sem na de bal te hebben ingedribbeld en Sem maakt er 6-8 van. En als Sem de bal geeft aan de vrijstaande Thomas schiet deze de bal onderkant lat de kruising in.

De laatste actie van de wedstrijd is voor Renzo. Barneveld schiet de bal hoog richting de verre hoek, maar Renzo bokst de bal met een mooie duik over de achterlijn.

Met een 6-9 overwinning stappen wij het veld af. Een mooie wedstrijd met een verdiend resultaat.