Scheidsrechter

L. Hu

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de 1e bekerwedstrijd tegen Sparta Nijkerk JO10-1 op voorhand een lastige tegenstander weten we uit ervaring van vorig seizoen.
De wedstrijd begint om 8.30 uur en binnen 1 minuut is het sparta dat op een 0-1 voorsprong komt door een afstandschot, dit was natuurlijk het begin wat we niet hoopte. Maar goed nu de mouwen opstropen en weer gaan in de 9e minuut een mooie aanval via Morten en Lars werkt de bal achter de keeper van sparta 1-1 en in de 12e minuut een aanval via Bram die de bal keurig voorgeeft aan Juup die de bal goed intikt 2-1! Vanaf de aftrap staan we toch even niet goed en is het Sparta die op 2-2 komt. Een korte pauze na het 1e kwart waarbij er nog wat aanwijzingen komen van de trainers welke gretig worden aangenomen. Helaas zijn de aanwijzingen toch niet geheel overgekomen en loopt Sparta zomaar uit tot 2-5 waarbij we een minder goede 2e kwart van de wedstrijd spelen maar toch maakt Jasper er net voor de rust 3-5 van. In de rust proberen de trainers de mannen weer bij de les te krijgen en na wat omzettingen beginnen we aan het 3e kwart van de wedstrijd waarin we laten zien dat we echt goed kunnen voetballen en leggen een aantal goede combinaties op de mat neer maar het gewenste doelpunt valt nog niet. Dan volgen er een aantal corners voor ons waarbij Daan L een afgevallen bal snoeihard in het net schiet 4-5 daarna krijgen we nog een aantal kansjes maar hier hebben we net wat pech in de afronding. Dan fluit de spelbegeleider voor een korte pauze en kunnen we even wat drinken om ons klaar te maken voor het laatste kwart. Hierin gaan we tot het uiterste en word er keihard gewerkt om de overwinning binnen te slepen is het inmiddels de 40e minuut waar een mooie aanval via Yuen die de bal bij Bram krijgt en Bram voor de 5-5 zorgt zou het dan toch nog gebeuren??? Sparta krijgt nog een aantal kansjes en 1 echte grote kans welke door Juup vakkundig van de lijn wordt gekopt nadat de verdediging en keeper waren geklopt! De laatste minuut breekt aan en we zitten in een sterke fase van sdc toch is het sparta die de aanval zoekt waarbij 2 spelers aan elkaar trekken en duwen waarbij Juup de bal in bezit krijgt en de bal perfect meegeeft aan Jasper welke met een bekeken schot de 6-5 binnen schiet. Wat een vreugde bij ons en wat hebben de jongens hard gewerkt!! Na een minder 2e kwart van de wedstrijd speelden we een erg sterke 2e helft en gingen we vol voor de winst. Gefeliciteerd mannen geniet van deze zwaarbevochte overwinning.