15 september 2018 10:00

Accommodatie

Onbekend

Langs de voetbalvelden hoor je heel vaak: Jens hem d'r in. En ja, ook ik wil die term wel eens gebruiken. Vandaag was dat niet nodig aangezien wij de enige echte originele Jens in het veld hebben staan, die (zoals jullie verderop kunnen lezen) de term eer aandoet.

Onze tegenstander vandaag is NSC Nijkerk JO10-1. Zij hebben de 2 voorgaande wedstrijden verloren en de laatste daarvan met 3-15 tegen Sparta Nijkerk. Hetzelfde Sparta waarvan wij onze eerste wedstrijden wonnen. Op papier dus niet de moeilijkste wedstrijd, maar ook deze wedstrijden moet je eerst nog maar zien te winnen.

We starten fel, maar een klein beetje chaotisch. Het duurt even voor we in ons spel komen, maar zodra we dat komen gaan de jongens ook los. In het eerste kwart doen we het nog rustig aan en krijgen wij een aantal kansen, maar ook NSC. Het blijft echter bij kleine kansjes die door Pepijn simpel worden tegengehouden.  Met een beetje geluk krijgt NSC nog wel een grotere kans, maar de bal wordt ruim voorlangs geschoten. Voor de rest hebben we weinig te duchten van NSC.  En dan gaat bij ons het scoreverloop van start. Eerst dribbelt Brian de bal het veld in en bereikt de achterlijn. Hier speelt hij de bal terug naar Jens die direct zijn eerste van de wedstrijd binnenschiet.  Niet veel later krijgt Jens nog een kans vanaf de indribbel. Hij schiet in de korte hoek op de paal, waarna de bal voor de voeten van Behabelom komt. Deze bedenkt zich niet en schiet laag in de rechterhoek binnen.  Bij NSC loopt het niet echt en als Jens de bal op middenveld kan veroveren gaat hij richtin goal en schiet de 0-3 tegen de touwen. We zijn al goed op dreef en in de laatste seconden krijgen wij een vrije trap. Deze wordt door Jens genomen op een mooie positie voor een harde streep richting goal. Dit zeg ik hem nog, maar Jens ziet een andere mogelijkheid en schiet de bal geplaatst in de korte hoek. Met andere woorden, ik kan de rest van de wedstrijd beter stil zijn, want de spelers hebben de wedstrijd onder controle. Met een 0-4 voorsprong bereiken wij de eerste time-out.

Ik kan deze wedstrijd niet spannender maken dan hij is. Hij is het namelijk niet. NSC krijgt geen grip op ons en in het tweede kwart gaan de jongens gewoon door met wat ze begonnen zijn. En dat is scoren. Jens pakt nogmaals de bal af op het middenveld, kapt nog even wat spelers uit en schiet ook deze kans binnen. Maar ook anderen komen aan zet. Een duel tussen Romynn en een speler van NSC zorgt er voor dat de bal bij Mats komt. Deze ziet de bal opstuiteren en de keeper op zich af komen en lobt de bal werkelijk schitterend over de keeper in de lange hoek. Het lijkt een beetje een opsomming van doelpunten en dat is het ook gewoon als er elke twee minuten een doelpunt valt. En we zijn nog niet klaar. Thomas dribbelt de bal in en speelt de bal naar de volledig vrijstaande Behabelom. Deze krijgt ook weer alle ruimte en schiet de bal binnen. Niet veel later heeft Jens de bal en schiet deze direct weer binnen. En hij krijgt nog een kans als Thomas de bal op links voorgeeft op hem en ook dit schot valt binnen. Voor diegene die de tel kwijt is. Jens heeft zes van de negen doelpunten gemaakt. Zoals ik eerder al zei maakt hij de term Jens hem d'r in wel heel persoonlijk...
Het slotakkord van dit kwart is voor Mats. Behabelom geeft de bal van links op Jens en deze speelt hem door naar Mats op rechts. Hij staat volledig vrij en zet de ruststand op 0-10.

Na deze rust lijken we NSC ook wel een doelpunt te gunnen. Behabelom (in de rust gewisseld van keeperspositie met Pepijn) heeft een aantal mooie reddingen, maar kan niet voorkomen dat NSC hun eerste doelpunt maakt. Niet veel later wordt een corner tegen de benen van een SDC'er geschoten en rolt in het doel. Ze zijn iets teruggekomen naar 2-10. Toch lijken onze jongens niet echt onder de indruk, want na een één-drietje van Pepijn naar Angelo naar Thomas maakt laatstgenoemde er alweer 2-11 van. En als Thomas de bal in de loop meegeeft op Angelo schiet deze hem tegen de keeper aan. Deze heeft geen controle op het effect dat meegegeven werd en de gaat via zijn handen, door zijn benen, het doel in.  In een kleine momentje van onoplettendheid weet NSC er ook nog één te scoren, maar wees gerust. Verder dan dit laten wij het niet komen.  De laatste rust wordt bereikt met een stand van 3-12.

Het laatste kwart is een formaliteit. NSC vindt het allemaal wel goed en gelijk hebben ze. De stand is voor ons heel mooi, maar voor de jongens van NSC natuurlijk wel sneu. Jonge voetballers willen gewoon lekker voetballen en dat is altijd leuker tegen een elftal die vergelijkbaar is.  Vandaag zijn wij dat niet voor hen, want we zijn nog niet klaar.  Pepijn krijgt de bal op rechts en geeft de bal voor. De bal gaat langs alles en iedereen heen van NSC, maar Thomas is alert en tikt de bal in de korte hoek binnen bij de tweede paal. Jens vond zijn twee hattricks in één wedstrijd nog niet voldoende en gaat op zoek naar zijn derde. En dat lukt bijna. Met een afstandsschot maakt hij er 3-14 van en met nog een schot schiet hij ook nog de 3-15 binnen. In de laatste seconden van de wedstrijd bereikt Mats met een mooie pass Angelo die op zijn beurt de eindstand bepaalt op 3-16.

De jongens hebben drie goede wedstrijden gespeeld in deze poulefase van de beker. Helaas heeft Rood-Wit ook hun laatste wedstrijd gewonnen en worden wij tweede in de poule. We zijn dus geen ronde verder. Echter zoals ik in het vorige verslag ook zei hebben onze jongens ons trots gemaakt met voetbal. Ook al vind de KNVB dat het geen competitie is, gaan we hier volgende week toch mee starten met een thuiswedstrijd tegen VVOG.