Datum

22 september 2018 10:00

Accommodatie

Onbekend

Ondanks een enorm waaierige vrijdag is het zaterdagochtend lekker weer om te voetballen. In plaats van onze normale tijd (09.30 uur), start de wedstrijd vandaag om 10.00 uur ivm de hoeveel vrije velden.  Zoals ik het zag waren die er zat, maar dat zal wel aan mij liggen.

Onze tegenstander van vandaag is VVOG JO10-2. Deze tegenstander is ons niet bekend, maar volgens de leiding van de Harderwijkers is het ook een elftal dat gewoon lekker wil voetballen. Wij moeten het vandaag zond Romynn stellen die van een lekker weekendje weg aan het genieten is.

We zien al snel dat het inderdaad een team is dat ook wil voetballen.  Aan beide kanten komen er diverse kansen, maar aan onze kant staat Pepijn zijn mannentje in het doel en houdt deze schoon. Wij spelen weer goed over en krijgen hierdoor wel goede kansen maar het duurt toch even voor dat er gescoord wordt. De keeper van VVOG is wat onzeker in zijn uittrappen en bij één van deze ballen die bij de verdediger lijkt aan te komen, is Thomas alert en onderschept de bal. Hij zet twee passen en plaatst de bal in de lange hoek.  Met deze stand bereiken we ook het eerste rustmoment.

Hierna zijn wij eerst wat aan de betere hand en creëren we leuke kansen. Pepijn schiet veel ballen over alle linies heen waardoor bijvoorbeeld Mats één op één met de keeper komt. De keeper komt echter goed zijn doel uit waardoor Mats net niet kan afronden.  Na een aantal minuten pakt Thomas de bal op het middenveld af en waagt een schot van afstand. De keeper had dit niet verwacht en de bal beland in het doel. Even later krijgt Thomas de bal van Jens aangespeeld op links en bereikt te achterlijn. Zijn schot wordt door de keeper gestopt, maar beland weer bij Thomas. Dit keer geeft hij hem voor het doel langs waar Brian volledig vrij kan binnenschieten.
We staan nu 3-0 voor, maar dit had ook anders kunnen zijn. VVOG schiet een aantal ballen ruim naast, maar ze braken ook een keer goed door en de speler van VVOG schoot de bal gewoon perfect op het doel. Hier stond echter weer Pepijn die met een wereldklasse redding, al uitkomend, de bal nog met zijn hand over het doel laat verdwijnen. Zo bereiken we de rust met een 3-0 voorsprong.

In het derde kwart zijn we het een beetje kwijt. Of het kwam door de wisselingen van positie of omdat ze dachter er al te zijn is ons niet duidelijk, maar we gaven VVOG behoorlijk veel ruimte. En waar bij ons de bal even niet op de goede plek lijkt te belanden ,lukt dit bij VVOG wel en weten zijn driemaal te scoren, waardoor we aan het eind van dit kwart op een 3-3 gelijkstand staan.

De supporters langs de kant, van zowel Putten als Harderwijk, krijgen wel een echte wedstrijd voorgeschoteld. VVOG mist de nodige kansen die je al bijna telde, maar ook bij ons gaat niet alles raak. Toch kan er een hoop gebeuren in 12,5 minuut. Eerst schiet Angelo (onze keeper van de het tweede bedrijf) zo ver uit dat hij bij Behabelom uitkomt die alleen maar hoeft te draaien en te schieten. En dat doet hij dan ook en we staan 4-3 voor. VVOG heeft echter een snel antwoord en de eerstvolgende aanval zet de stand alweer op 4-4. En ook de volgende aanval van hen is raak en zo staan we 4-5 achter.
Hierna verplaatsen we ons weer even naar het doel van VVOG. Een hard schot van Jens wordt nog tegengehouden, maar de rebound met de knie van Behabelom is wel raak. En als daarna nog zo'n situatie voordoet als Thomas een schot op doel waagt, is het Jens die de rebound binnenschiet. Zo snel als we achter kwamen, zo snel komen wij weer terug tot de 6-5 voorsprong.

Helaas was de wedstrijd net een paar minuten tekort. Wij hebben na het slotakkord van twee doelpunten net geen tijd meer om de score in ons voordeel om te draaien. Wij verliezen deze wedstrijd met 6-7. Dit zegt natuurlijk elke verliezer, maar dit is een verlies die niet had gehoeven. Onze jongens hebben weer hun best gedaan, maar gaven daarbij VVOG net iets teveel speelruimte. Dit wordt een leermomentje voor de volgende trainingen.

Volgende week een wedstrijd voor de vroege vogels. We spelen dan om 08.30 uur in Hoevelaken tegen JO10-2.