Datum

13 oktober 2018 10:30

Accommodatie

Onbekend

Op deze zomerse herfstdag mogen wij om 10.30 uur starten tegen FC Horst JO10-3. Gezien eerder uitslagen van FC Horst, moeten we kunnen winnen. Maar elke wedstrijd staat op zich en de jongens zullen hun best moeten doen hiervoor.

Het eerste kwart is grotendeels voor FC Horst. Onze jongens spelen goed over, maar missen in dit kwart de scherpte. Hierdoor krijgt Horst al snel een aanval waaruit zij de 1-0 weten te scoren. Horst krijgt nog een aantal kansen, vooral omdat ze bij ons de bal door het midden overspelen. Deze kansen worden echter door Pepijn prima tegengehouden. Ons goede overspel zorgt ook wel voor kansen. Als Thomas na een indribbel de bal speelt naar Angelo op het middenveld, speelt deze de bal naar links waar Jens volledig vrij staat. Hij schiet de bal netjes in de korte hoek binnen.
Bij Horst speelt een forse jongen met een goed schot. Onze jongens zijn een beetje onder de indruk van deze jongen en leggen hem geen strobreed in de weg als hij van afstand raak schiet. Hij probeert dit vaker, maar Pepijn vangt deze allemaal. Bij één van zijn uittrappen stuitert de bal over de laatste verdediger heen, de keeper probeert hem te pakken maar grijpt mis. En dat staat daar Thomas die de bal in een leeg doel kan binnenschieten. We staan maar kort op gelijke hoogte, want direct vanaf de aftrap schiet de beul van Horst de bal hard en hoog binnen. Helaas bereiken wij de eerste time-out met een 3-2 achterstand.

In de rust onze taak om wat tips te geven aan de jongens. En dan hopen we ook nog dat ze luisteren.
Ze lijken dat wel te doen, want in plaats van passjes voor de goal langs, spelen ze nu naar voren. Zo komt de bal bij Jens, die doorstoomt naar voren en op het doel schiet. Zijn schot wordt gekeerd, maar dan staat daar Romynn die de rebound benut en ons weer op gelijke hoogte zet. En we gaan door. Nog een schot komt via de tegenstander voor de goal, waar dit keer Behabelom goed staat om ons voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong te zetten. Horst krijgt hierna nog een grote kans op de gelijkmaker, maar met een beetje kunst en vliegwerk en een klein portie geluk gaat de bal niet in het doel. Aan de andere kant een kans voor Thomas, maar zijn harde schot beland in de handen van de keeper. Echter na een uittrap van Pepijn komt de bal in de voeten van Jens die met een bekeken schot in de lange hoek onze voorsprong vergroot naar 3-5. Dit is tevens de stand bij de tweede time-out. Helaas moeten wij Romynn de rest van de wedstrijd missen. Hij is geblesseerd aan zijn enkel doordat de reus van Horst erop is gaan staan.

FC Horst krijgt in het derde kwart kleine kansjes, maar Jens (die Pepijn vervangt in het doel) weet zijn doel schoon te houden. Wij krijgen meer kansen, waaronder ook een aantal grote. De eerste kans is voor Thomas die zijn tegenstander voorbij sprint en de bal hard op de paal schiet. De rebound van Behabelom beland op de andere paal en de tweede rebound van Angelo wordt gered door de keeper. Niet veel later heeft Behabelom de bal op recht een speelt de bal over naar Thomas die op het middenveld veel ruimte krijgt. Van een meter of 15 schiet hij de bal strak en hard richting het doel. De keeper heeft niet eens om te bewegen en de bal verdwijnt in het net. En als één van onze schoten voor het doel beland is het Brian die op de goede plek staat om de stand op 3-7 te zetten. Op slag van verdwijnt nog een schot van Thomas op de paal.

In het laatste kwart gaan we door. Nadat Angelo met een mooie actie zijn tegenstander omzeilt en de bal netjes langse de keeper schiet, krijgt Horst nog één kans die op de paal beland. Maar de laatste minuten zijn voor Mats. Zijn eerste schot in deze minuten beland nog op de paal. Maar een mooie steekpass door het midden van Pepijn, komt bij Mats en met alle ruimte schiet hij de bal langs de keeper. Zijn mooiste doelpunt is ook de laatste van de wedstrijd. Het is niet zo zeer het doelpunt, maar de actie ervoor. Met een mooie actie weet hij zich tussen twee spelers van Horst te spelen en verschalkt hij de keeper in de korte hoek.

Een zeer verdiende overwinning, al hoeven ze het voor mij niet direct zo spannend te maken in het begin van de wedstrijd. Volgende week een vrije zaterdag, maar 27 oktober zijn we er weer met een thuiswedstrijd tegen EFC, die onlangs is toegevoegd aan onze 'competitie'.