Datum

8 december 2018 11:00

Accommodatie

Onbekend

Na een saaie rit van 40 minuten naar Lelystad komen we aan bij vv Unicum, waar wij mogen voetballen tegen hun JO10-4. Volgens andere clubs waar we tegen hebben gespeeld niet de sterkste tegenstander in de 'competitie', maar elke wedstrijd staat op zichzelf dus we zijn benieuwd.
Omdat Unicum in blauw witte shirts speelt wordt besloten dat wij onze shirts binnenste buiten doen. Als snel in de wedstrijd komen wij er achter dat dit niet echt geweldig is om ze uit elkaar te houden., maar we zijn dan al bezig.

We zijn wel gewend dat onze jongens voetballen als een dieseltje. Ze hebben zeker 10 minuten nodig om op gang te komen. Ook in deze wedstrijd is dat niet anders. Daarbij komt ook nog een zuchtje wind en het tijdstip van 11.00 uur heeft ook nog nooit in ons voordeel gewerkt. Kortom, onze jongens hebben er moeite mee vandaag. Unicum krijgt teveel ruimte om te voetballen en wij voetballen een beetje onrustig. Zo kan het ook gebeuren dat een speler van Unicum kan aanleggen voor een schot en ook scoort. Als er bij een corner ook iets teveel ruimte wordt weggegeven dan is ook de 2-0 een feit. Niet de eerste keer dat we achter staan en nog alle tijd om het goed te maken. Brian begint hiermee door een corner in te dribbelen, zijn tegenstander voorbij te spelen en de bal hard binnen te schieten. Zo bereiken we de eerste rust met een 2-1 achterstand. In tussentijd hebben wij bij de spelbegeleider aangegeven dat wij onze shirts weer gaan omdraaien en tot onze verbazing toveren ze bij Unicum shirtjes in Ajax stijl uit de tas en trekken zij deze aan. Joost mag weten waarom ze dat niet meteen hebben gedaan, maar omdat er nergens een Joost te vinden was weten we dat tot op heden nog steeds niet.

Na de rust blijven wij onrustig voetballen, maar komen toch iets beter in het spel. En we komen zelfs op gelijke hoogte als Thomas zijn mannetje uitspeelt en met zijn chocolade een goed schot aflevert. Deze wordt wel tegengehouden en ook de rebound van Brian wordt geredt, maar op een tweede rebound van Behabelom heeft de keeper geen antwoord meer.
De spelbegeleider is een fanatieke fluiter en ziet aan zijn kant een overtreding (prima gezien overigens) in duwen van ons. Het is dan wel jammer dat hij dat niet ziet als een speler van Unicum opzichtig duwt. Hij zal wel net de wind in zijn gezicht hebben gekregen. Helaas kijken wij op slag van rust toch weer tegen een achterstand aan als Unicum hun derde doelpunt scoort.

Met een keeperswissel tussen Pepijn en Behabelom (Romynn zou gaan keepen, maar een harde bal in zijn buik liet ons anders besluiten) gaan we weer beginnen en ondanks dat wij vinden dat onze jongens iets feller in de duels mogen gaan, spelen wij een prima derde kwart. Iets meer rust in het spel. Soms iets teveel waardoor, maar Behabelom heeft een goede redding op een hard schot van Unicum. Zo hard dat de klap van de bal op het hele veld goed te horen was. In dit kwart komen wij weer langszij. Een mooie pass van Thomas vanaf links komt bij de vrijstaande Angelo en deze schiet de bal beheerst binnen.

Bij de start van het laatste kwart staan we 3-3 gelijk. Romynn (die vorige week nog aangaf niet in de aanval te willen spelen) wilde dit keer graag voorin voetballen en zei in de rust over de stand: "Dat blijft het niet hoor".
En hij heeft gelijk, want Romynn heeft er zin in voorin. Hij verovert een aantal keer goed de bal en één zo'n bal passed hij goed naar Pepijn. Pepijn neemt aan en speelt direct over naar links waar Thomas wat ruimte heeft. Thomas neemt aan en schiet de bal hard binnen. Voor het eerst deze wedstrijd staan we voor. Een schot van ons wordt door de keeper geraakt en dat moet iedereen hebben kunnen zien. Behalve de spelbegeleider, want als de keeper zegt dat hij hem niet raakte geeft hij een doeltrap. In plaats van gaan zeuren, vangen wij gewoon deze bal op, gaat de bal via links met Thomas mee en zijn schot gaat hard en laag door de benen van de keeper in de lange hoek.
Een volgende schot van Thomas wordt gered en komt bij Mats. Mats passed de bal naar Romynn en Romynn welverdiend de laatste treffer van de wedstrijd binnen. De eindstand is 3-6.

Ondertussen is het langs het veld behoorlijk koud geworden en er wordt dan ook besloten om dit keer geen penalty's te nemen. Volgende week nog één wedstrijd voor de winterstop. We spelen dan om 10.00 in Apeldoorn tegen csv Apeldoorn.