Datum

10 november 2018 10:00

Accommodatie

Onbekend

Opnieuw een wedstrijd tegen NSC uit Nijkerk. De eerste keer was in de beker en in deze wedstrijd liepen wij met een 16-3 overwinning over het veld. Toch is dat geen garantie en we moeten dus scherp en alert zijn.

Of we dat zijn in de hele wedstrijd lezen jullie later, maar het eerste kwart is niet zo makkelijk als de eerste wedstrijd. NSC komt zelfs op een 1-0 voorsprong en we zullen een tandje bij moeten zetten. En dat gebeurt ook. Eerst beland een schot van Thomas op de lat. Daarna speelt Angelo de bal naar Jens op rechts, Jens schiet de bal met buitenkant rechts in de hoek en we staan weer op gelijke hoogte. Nog voor het eerste rustmoment komen wij op voorsprong. Jens gaat goed door op een verdediger van NSC en de balt rolt daardoor van links naar de rechtsachter van NSC. Daar komt Thomas goed ertussen en met hard en strak schot door het midden zet hij ons op een 1-2 voorsprong.

Na de eerste rust is het weer Thomas die met een hard schot de lat raakt. Niet veel later is het Brian die een verdediger uitkapt en de bal in de korte hoek binnenschiet. Het volgende moment is een doelpunt die onmogelijk een tweede keer kan worden nagedaan. Jens schiet de bal van afstand en Brian probeert de bal te ontwijken. Hij raakt hem echter op rug/schouder en de bal vliegt zomaar het doel in. Zo staan we op een 1-4 voorsprong.
Op het moment dat ik met de spelbegeleider de regels van de KNVB aan doornemen ben inzake het indribbelen, scoort NSC een doelpunt. Het is dus wel mogelijk om te overleggen hierover en we waren het erover eens dat indribbelen inderdaad de regel is. Dit hebben wij wel eens anders meegemaakt.
De stand van 2-4 is overigens ook de volgende ruststand.

NSC  heeft twee andere jongens in het veld dan de vorige keer. Deze jongens zijn wat sterker en balvaster, maar in het derde kwart komt NSC er niet echt gevaarlijk door. Net als Pepijn in de eerste helft (goed gekeept overigens), heeft Jens de boel in het doel ook goed voor elkaar. Romynn is hier ook verantwoordelijk voor, want hij staat achterin goed zijn mannetje. Wij krijgen ook een aantal goede kansen. Behabelom passt op Angelo, Angelo gaat in duel met de keeper. Door dit duel rolt de bal voor de voeten van Behabelom, die deze kans benut. Het volgende wapenfeit is een schot van Thomas die door de keeper uit de kruising wordt gevist. Maar als Behabelom een corner teruglegt op Thomas, probeert deze het nog een keer en krult de bal dit keer netjes in de lange hoek. Een volgende schot is voor Behabelom die dit schot waagt tussen 3 spelers in. Hij schiet de bal in het hoekje.
Het laatse huzarenstukje voor de derde rust is van Angelo. Hij de bal van Thomas mee op rechts en waar een schot moeilijk lijkt, schiet hij de bal in de rechterkruising binnen. Voor diegene die mee hebben geteld. We staan op dit moment met 2-8 voor.

In het laatste kwart kunnen wij met deze score de wedstrijd uitspelen. Er volgens nog wel een paar doelpunten. Eerst kan Thomas nog een keer van afstand schieten als de bal niet goed wordt weggewerkt. Dit schot vliegt binnen. Ook NSC scoort een doelpunt, nadat NSC iets teveel ruimte krijgt bij het indribbelen. Het is dan 3-9. Behabelom scoort ook nog een doelpuntje. Zijn schot, wat wij ook wel een puntertje noemen, gaat hard genoeg het doel in. Als laatste is het NSC die de eindstand bepaald op 4-10.

Onze jongens hebben weer goed gespeeld en verdiend gewonnen. Maar NSC heeft zich vandaag kranig geweerd en goed hun best gedaan. Volgende week hebben wij een thuiswedstrijd tegen het voor ons onbekende Beekbergen.