Datum

24 november 2018 10:15

Accommodatie

Onbekend

Ook al beginnen we pas om 10.15 uur in Ermelo, ik vind het toch nog koud genoeg. Tegenstander is DVS en voor de wedstrijd is er al een speler van DVS die tegen mij zegt dat ze nog geen wedstrijd hebben verloren. 1 gelijk en de rest gewonnen. Wij hebben er 1 verloren en de rest gewonnen, dus een mooie wedstrijd lijkt er wel te komen.

In het eerste kwart zijn wij de bovenliggende partij, al zijn de kansen er wel aan beide kanten. DVS heeft inderdaad een goed elftal. Wat grotere jongens met een hard schot. Maar ook voetballend zeker niet slecht. Ondanks alle aanvallen en kansen komt het eerste doelpunt uit een corner tot stand. Sterker nog, Jens neemt de corner ineens laag over de grond en omdat niemand dit verwacht gaat de bal via de binnenkant van de tweede paal binnen. Waar DVS nog verwacht dat deze wordt afgekeurd, keurt de spelbegeleider deze uiteraard goed. Hij stond er immers bij toen de corner werd genomen. DVS is ook dicht bij een doelpunt als één van hun spelers van de middenstip (virtuele middenstip dan) de bal op de lat schiet. Gelukkig voor ons is er geen tegenstander in de buurt voor de rebound. Op slag van het fluitsignaal voor de time-out weet DVS toch nog de gelijkmaker binnen te schieten.

In het tweede kwart beginnen we wat meer moeite te krijgen met het spel van DVS. Zij zitten er kort op als wij de bal hebben en al snel weten wij in korte tijd twee keer te scoren. Zo staan wij dus op een 3-1 achterstand.  Een schot van Jens uit de tweede linie brengt ons weer dichterbij, maar uit een corner kopt een speler van DVS mooi binnen en we staan met de rust toch nog op een achterstand van 2 doelpunten.

Tijden het derde kwart proberen wij er alles aan te doen om weer terug te komen in de wedstrijd. Mats met zijn mooie nieuwe schoenen en Romynn met een muts op voor zijn koude oren staan hun mannetje. Angelo en Brian proberen het met mooie acties en passjes, Behabelom met het continue storen, Jens en Thomas met diverse schoten en Pepijn met mooie reddingen.
We komen weer dichterbij als Behabelom de bal overspeelt naar Thomas. Thomas legt aan en schiet de bal via de handen van de keeper in het doel. Helaas is het een terugkomend feit, maar ook nu komt DVS met een schot weer op 2 doelpunten voorsprong.

Het is een mooie wedstrijd en beide teams maken kans om te winnen. In het laatste kwart gaan de kansen en doelpunten dan ook heen en weer.  DVS loopt met een afstandsschot nog eens uit met een doelpunt uit, maar Jens brengt ons weer dichterbij met een afstandsschot. Waarop DVS weer met een schot uitloopt. Na de bal te onderscheppen schiet Thomas het laatste doelpunt binnen. De stand bij het einde van de wedstrijd is dan 7-5 in het voordeel van DVS.

Helaas hebben wij de drie punten niet mee naar huis kunnen nemen, maar wij hebben wel kunnen kijken naar een mooie wedstrijd.
Volgende week wacht ons de volgende kraker tegen Rood-Wit.